Gülerçin Koleji'nde Atatürk saygı ve özlemle anıldı

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 81'inci yılında Özel Gülerçin Koleji'nde düzenlenen programla anıldı.

Çerkezköy 8.11.2019 18:00:00 0
Gülerçin Koleji

Çerkezköy Gülerçin Koleji Eğitim Kurumlarının dün saat 14.30’da Okul konferans Salonu’nda Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 81. Yıl dönümü dolayısıyla Atatürk’ü anma programı düzenledi. Program, 2 dakikalık Saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından Gülerçin Eğitim kurumları Müdürü Ömer Kürklü günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Programı, Yabancı Diller Bölümü önderliğinde ve Halk Oyunları Öğretmeni Abdullah Coşkun, Müzik Öğretmeni Fatmanur Özdamar, Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Serhan Serinoğlu ve Görsel Sanatlar Öğretmeni Abdullah Caner Kıycıoğlu’nun katkılarıyla hazırladı. Program, “Batmayan Güneş” müzikali ile devam etti. Müzikalde Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmak ve yüceltmek adına attığı büyük adımlar ve devrimler canlandırıldı. Atatürk’ün yaşamından kesitler halinde slayt gösterimi yapıldı.

 

 

SİZ DEĞERLİ GENÇLER ATATÜRK’Ü EBEDİYEN YAŞATACAKSINIZ

 

Programda günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapan Okul Müdürü Ömer Kürklü, Atatürk’ün fikirlerini yaşatmak olduğu vurgusunu yaptı. Kürklü,  “10 Kasım 1938’de milletçe ülkemizde hüzün vardı. Türk Milleti umudunu kaybetmişti. Güneş doğmuyordu. Çünkü Türk Milleti Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘ü kaybetmişti. Aslında Dünya büyük bir liderini Mustafa Kemal Atatürk’ü kaybetmişti. Dünyada hiç bir lider Gazi Mustafa Kemal Atatürk kadar sevilmedi. Dünyanın barış elçisi idi. Savaşa dur demişti. Çocukların ölmediği göz yaşlarının akmadığı dünyanın var olacağını tüm dünyaya gösterdi.10 kasım sabahı aslında tüm dünyada insanlık ağlıyordu, umut ağlıyordu. Çünkü dünya Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü kaybetmişti. Mustafa Kemal Atatürk bedenen ölmüş olabilir. O bizlerin kalbinde ve ruhunda ebediyen yaşamaya devam edecektir. Tabi ki fikirleriyle, düşünceleriyle, devrimleriyle yaşatacağız. Siz değerli gençler Atatürk’ü ebediyen yaşatacaksınız. Bugün Atatürk yüzlerce liderden çok daha büyük ve hatta dünyanın en büyük lideridir. Dünyaya medeniyeti getirmiştir. Getirdiği yenilikler ve yaptığı inkılaplar daha 1923-1924’lerde Avrupa da bile yoktu. Avrupa da onun getirdiği yenilikler 1930’dan sonra geldi. Atatürk dünyanın barış içinde yaşamasını istiyordu. Dünyanın en büyük askeri idi. Ama savaşa karşı çıkan bir liderdi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ülke sınırlarını korumak için canını ortaya koyarak savaşmıştı. Bir karış toprak vermedi. Ülkesini milletini çok seviyordu. Gecesini gündüzüne katarak ülkesinin kurtuluşu için elinden gelen tüm gayret ve çabayı göstermiştir. Değerli öğrencilerimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’üm ilkelerinin yaşaması ve ruhunun yaşaması için onun gösterdiği muhasır medeniyetler seviyesine yükseltmek için çok çalışın” dedi.

 

 

MEMLEKETİ AYDINLIĞA GÖTÜRECEK SİZLERSİNİZ

 

Kürklü, “Atatürk bizlere büyük bir miras bıraktı bu mirası siz gençler sahip çıkacaksınız Onun ilkelerinin ve onun yolundan gideceksiniz. Ülkemizi muhasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için çok çalışacaksınız. Bu nedenle görev ve sorumluluklarınızı yerine getireceksiniz. Daha fazla derslerinize çalışacaksınız. Bugün bizler onu her zamankinden daha iyi anlayarak, düşüncelerinden daha iyi istifade ederek, bilimin ışığında ülkemiz ve milletimiz için daha iyi neler yapabiliriz onu düşünmeli ve zaman geçirmeden işe koyulmalıyız. Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, bir mutluluk parıltısısınız. Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şeyler bekliyoruz.10 Kasımların Atatürk’ün 57 yıllık hayatını, mücadelesini, milletimize kazandırdıkları ve kazandırmak istediklerini doğru anlama bakımından önemi büyüktür. Ölümsüzlüğünün 81. yılında onu yitirmenin üzüntüsünün yanında, ona sahip olmanın kıvancını yaşıyoruz. Bütün ömrünü hizmetine verdiğin Türk Milleti ile beraber, senin huzurunda saygı ile eğiliyoruz. Atam Vatan sana minnettardır. Ruhun şad olsun.” diye konuştu.

 

 

 

Haber/Seyit SÜREN

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10