Kapaklı Atası'nı özlemle andı

Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 81.ölüm yıldönümü dolayısıyla Kapaklı'da da anma programı düzenlendi. Saatler 09.05'i gösterdiği anda iki d

Kapaklı 10.11.2019 16:12:00 0
Kapaklı Atası

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 81’inci yıl dönümünde tüm yurtta olduğu gibi Kapaklı’da da saygı ve özlemle anıldı. 10 Kasım Atatürk'ü Anma programı çerçevesinde Kapaklılı protokol üyeleri saat 08.30'da Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'nın önünde hazır bulundu. Program Kapaklı Kaymakamlığı ve Kapaklı Belediye Başkanlığı'nın çelenklerinin Atatürk Anıtı'na sunulması ile başladı.

 

 

İKİ DAKİKALIK SAYGI DURUŞU

 

Saatler 09.05’i gösterdiği anda iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşuna siren seslerinin yanı sıra araçlar da korna sesleri ile eşlik etti. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okunarak, bayraklar yarıya indirildi. Programda siyasi parti temsilcileri de Atatürk anıtına çelenk sundular.

 

 

‘’BİZE DÜŞEN CUMHURİYET’İ KORUMAKTIR’’

 

10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü münasebetiyle düzenlenen program, Cumhuriyet İlkokulu’nda devam etti. Burada 1 dakikalık Saygı Duruşu ve akabinde İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan etkinliklerde, açılış konuşmasını Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Havran Kaya Sökmen yaptı. Okul Müdürü Sökmen, ‘’Bugün burada ilhamını vatan ve millet sevgisinden alan, aldığı bu ilhamla vatan evlatlarını bir araya getirip yurdun her karış toprağını düşman işgalinden kurtaran büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anmak için toplandık. Yaşadığı çağı aşarak geleceğe ışık tutan Büyük Önder, yüzyıla değil bin yıla damgasını vurmuştur. Yüzlerce yılda bile başarılması zor olan icraatları kısacık yaşamına sığdırmıştır. Atatürk’ün ölümsüzlüğe uğurlandığı günün yıl dönümünde herkese düşen en büyük görev; Atatürk’ü ve en büyük eseri Cumhuriyet’i anlamak, Cumhuriyet’in değerlerini her koşulda korumak, Türkiye’yi aydınlık yarınlara taşımaktır. Bizler de Kapaklı Cumhuriyet İlkokulu olarak Atamızın aramızdan ayrılışının 81. Yılında, Büyük Önderi ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anıyoruz.’’ dedi.

 

 

ÖĞRENCİLERİN GÖSTERİLERİ DUYGULANDIRDI

 

Müdür Sökmen’in konuşmalarının ardından 3/B Sınıfı öğrencileri ‘Atatürk’ün Hayatı’ isimli gösterilerini sunarken, 4/B sınıfı öğrencileri tarafından ‘Bir Resim Yap Çocuğum’ adlı şiiri okundu. Şiir esnasında sahneye gelen öğrenciler, ellerinde tuttukları resimleri bir araya getirerek Atatürk portresi oluştururken, öğrencilerin gösterisi duygulandırdı. Programın devamında 3/F ve 4/C sınıfı öğrencileri Atatürk’ün sevdiği parçaları seslendirirken, 4/E sınıfının 10 Kasım Oratoryosu ve 4/A sınıfının ‘Son Balo’ isimli gösterisi ile devam eden anma etkinlikleri, 2/F sınıfı öğrencilerin ‘Ata’ya Veda’ isimli performansı ile son buldu.

 

 

PLAKET TAKDİM EDİLDİ

 

Etkinliğin ardından Okul Müdürü Havran Kaya Sökmen, okula kazandırılan konferans salonunda destekte bulunanlara protokol üyeleri tarafından plaket takdim edildi.  Anma törenine Kapaklı Kaymakamı Bülent Hamitoğlu, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı Kaymakamı Bülent Hamitoğlu, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Fevzi Bayram, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Cemal Bahadır Murat, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, STK temsilcileri, muhtarlar, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10