CHP Çerkezköy'de Dönmez adaylığını açıkladı

CHP 'de belediye meclis üyeliği, ilçe kadın kolları başkanlığı ve ilçe yönetim kurulu üyeliği gibi çeşitli görevlerde bulunan Ayfer Dönmez, dün ilçe teşkilatında İlçe Başkan ada

Çerkezköy 10.11.2019 17:29:00 0
CHP Çerkezköy

Dün saat 13.00’de CHP İlçe teşkilatında gerçekleştirilen programa Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Belediye Başkan Yardımcıları Nedim Yılancı, Enver Bayram, CHP İlçe Başkanı Engin Camcı, Kadın Kolları Başkanı Gülşah İkizler, Gençlik Kolları Başkanı Uğurcan Avcılar, partililer katıldı.

 

“BU GÖREV ÇOK ONURLU”

 

Programda konuşma gerçekleştiren CHP İlçe Başkanı Engin Camcı “Bugün bizim için çok önemli bir gün. Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün aramızdan ayrılışının 81’inci yıldönümüdür. Ata’mızı ve silah arkadaşlarını minnet ve rahmetle anıyorum” diye konuştu. Partide seçim sürecinin başladığını ifade eden Camcı “ Delege seçimlerimiz olacak ve daha sonra Ocak ayı içerisinde ilçe kongremizi yapacağız. Dört yıldır ilçe başkanlığı görevini yürütüyorum. Bana bu sürede destek olan herkese,  partililerimize, yönetim kurulu arkadaşlarıma, belediye başkanımıza, tüm Çerkezköy’e teşekkür ediyorum. Bu görev çok onurlu bir görev. Bu makamlar çocukluğumdan beri hasretle baktığım makamlar. Allah bana nasip etti bana böyle güzel bir makamda, Atatürk’ün kurduğu partide 4 sene Çerkezköy İlçe Başkanı olarak görev yapmak herkese nasip olmaz. Bana destek olduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

 

İKİ KİŞİ ADAYLIĞINI AÇIKLADI

 

Camcı “ CHP İlçe Başkanlığı için seçim süreci başladı. Bugüne kadar iki arkadaşımız adaylığını açıkladı.

Daha önce CHP İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği, meclis üyeliği, kadın kolları başkanlığı yapan Ayfer Dönmez CHP ilçe başkan adaylığını şimdi sizlere açıklayacak. Ben şimdiden O’na başarılar diliyorum.  Hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

 

“BUGÜN ÖZEL GÜN”

 

10 Kasım’ın çok özel bir gün olduğunu kaydeden CHP İlçe Başkan adayı Ayfer Dönmez “ Bugün Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün ebediyete intikalinin 81’inci yıldönümü. O’nu saygı, sevgiyle, özlemle, hürmetle anıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk barış yolunda çaba göstermiş üstün bir kişi. Olağanüstü devrimler gerçekleştirmiş bir devrimci. Sömürgeciliğe karşı savaşan ilk önder, insan haklarına saygılı, dünya barışının öncüsü, yaşamı boyunca insanlar arasında din, dil, ırk ayrımı yapmayan, eşi benzeri olmayan bir lider. Ruhun şad olsun” dedi.

 

“ONURLU VE GURURLUYUM”

 

Dönmez “ CHP’nin her zaman bir neferi oldum.  Bizim için Cumhuriyet Halk Partililik sıradan bir şey değildir. Bizim yaşam felsefemizdir. Biz 24 saat Cumhuriyet Halk Partili gibi yaşarız. Bir heves değildir. Atatürk’ü anlamaktır ve O’nun yolundan gitmektir. Nasıl ki Atatürk’ü silmek isteyenler silemeyeceklerse, Cumhuriyet Halk Partisi’ni de silemeyecekler. Bizler Cumhuriyet Halk Partisi’nin neferleri olarak canla başla çalışıyoruz. 25 yıl aradan sonra Çerkezköy’de belediye başkanlığını kazandık. Bu süreçte bu mücadelenin içinde olanlar çok iyi bilirler, nasıl kazandık. Birbirimize inanarak. Önce Cumhuriyet Halk Partisi doğru bir şey yaptı. Doğru insanlarla, doğru adayla yola çıktı. İnanarak omuz omuza çalıştık. Ve bunu başardık. Bu süreçte yer aldığım için de hem onurlu hem gururluyum” dedi.

 

“HEDEFLERİMİZ VE İLKELERİMİZDEN ASLA TAVİZ VERMEDİK”

 

Ekip çalışmasına inandığını kaydeden Dönmez “ İyi bir ekip kurarak yine omuz omuza, kimseyi ayrıştırmadan, senden benden demeden, doğru ekiple, doğru ilkelerle, ilkelerimizden asla taviz vermeden bir yola çıkacağız ve bu yolda başarılı olacağımıza inanıyorum. Bir gemi doğru limana gidecekse eğer gider. Eğer doğru limana gitmeyecekse hiçbir rüzgar ona yardımcı olmaz. Bizler doğru limana gideceğimize inanıyoruz. Ve rüzgarın da arkamızda olacağına inanıyoruz. Ekibimize, partililerimize inancımız tam. Bu yolda da devam edeceğiz. Mücadelemiz ve etkinliklerimiz sol yanımızdaki CHP’nin önderliği doğrultusunda olacaktır. Yolumuz başta ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere yenilikçi, aydınlıkçı büyüklerimizin yoludur. Bu yolda hedeflerimiz ilkelerimizden asla taviz vermeden mümkün olduğu kadar herkesi kucaklayarak partimizi büyütmektir. Bu hedeflere ulaşmak için tüm partililerimizin desteğine ihtiyacımız var. Her şeyden önce partimize gösterilen ilginin artması için hep birlikte omuz omuza çok çalışacağız. Geçmişimize inancımız tam. İnandığımız yoldan asla sapmadık. Çok zor günlerde feragatla çalışarak başardık ve CHP’de bir ilki başararak başkanlarımızın da gayretleriyle belediyeyi kazandı. Ben bu geçmişe dayanarak bu inanca dayanarak bu yola çıktım. Partimde uzun yıllar birçok görev aldım. Bu partiye hizmet etmekten onur ve gurur duydum. Bayrağı devralmak için yola çıktım. İnşallah bayrağı daha ileriye götürmek hedefimizdir” diye konuştu.

 

CAMCI’YA TEŞEKKÜR ETTİ

 

Dönmez’in ardından konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay” Bugün 10 Kasım. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 81.yıldönümü.  Ata’mızı şükran ve minnet duygularımızla anıyorum. Bugün Cumhuriyet Halk Partisi yeni ilçe kongre döneminin arifesinde. Partimiz önce ilçe kongresi, sonra il kongresi ve sonrasında kurultaya giden bir sürecin delege seçimi başlangıç döneminin ilk adımını atıyor. 4 yıldır yan yana yürümekten, yol arkadaşlığı yapmaktan gurur duyduğum kıymetli başkanım, kıymetli ağabeyim Engin Camcı’ya teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

 

“BU BİRLİKTELİK ASLINDA BUDUR”

 

Cumhuriyet Halk Partisi’nin her zaman bir neferi olduğunu ve olmaktan da duyduğu mutluluğu ifade eden Akay “ Bugün burada da bütün sıfatlarımdan sıyrılarak Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir üyesi, bir neferi olarak aranızdayım. Ben ne duygularını, ne aklından geçenleri saklamaya çalışan, boncuk dağıtan bir siyaset bugüne kadar yapmadım. Bu çatı altında gençlik kollarında çalışmış, yönetim kurulu üyeliği yapmış, ilçe sekreterliği yapmış, kurultay delegeliği yapmış, ilçe başkanlığı yapmış bir arkadaşınız, bir kardeşinizim. Çerkezköy’de 25 yıl sonra, 2013 yılının Ağustos ayında Özcan Sokak’ta parti binasının önünde başlayan bir kıvılcımla, o kıvılcımı büyüte büyüte, biriktire biriktire, birbirine sadece inanan insanların, Cumhuriyet Halk Partisi bayrağı altında yola çıkmış ve çıktığı yolun sonunda da her türlü engele, zorluğa, engellemelere rağmen CHP üyeleri ile yan yana gelerek bu bayrak altında 25 yıl sonra bir şeyi başarmış bir birliktelik aslında budur. Bu birliktelik aynı duygularla yolunda yürüyerek büyüterek, genişleterek, Çerkezköy’de Cumhuriyet Halk Partisi’ne oy vermemiş seçmenlere giderek, kendini tarif ederek, 2019 yerel seçiminde de CHP’nin yüzde 50.2 oy almasını sağlayarak yeniden belediyeyi kazanmasını sağlayan insanlarla bugün buradayım. 2014’te de aynı şey yaşandı, 2019 sürecinde de aynı şey yaşandı. Bizler CHP’liyiz. Hem kendi partimizin hem de başka partiye oy vermiş insanlara partimizi, hedeflerimizi, kendimizi doğru tarif edebilirsek Çerkezköy’de yüzde 50’yi aşkın bir oyu alabilecek durumda olduğumuzu göstermiş olduğumuzu düşünüyorum” diye konuştu.

 

“AKAY: İLÇE BAŞKANI OLMASINI İSTİYORUM”

 

CHP çatısı altında bir çok kişinin bu onurlu göreve talip olabileceğini kaydeden Akay”  CHP demokratik anlayışa Türkiye’deki siyasi partilerden en fazla önem veren partidir. Ancak ben bugün burada kıymetli yol arkadaşım Ayfer Dönmez’in açıklamasında bulunuyorum. Ayfer Dönmez’in yeni dönemde ilçe başkanı olmasını isteyenlerden biriyim. Ben birlikteliğe, beraberliğe inanıyorum. Bu bir bayrak yarışıdır. CHP’de herkes görev ister, herkes görev almaya çalışır. Onurlu bir mücadeledir. Bu mücadelenin içinden geçmiş, daha sonra da belediye başkanlığı sıfatı kazanmış birisi olarak ben bu çatısı altında konuşmaktan, buluşmaktan, yan yana olmaktan gurur duyuyorum. CHP 2014’te başlayan yerel iktidarı 2019’da devam ettirdi. 2024’te de devam ettirecektir, kimsenin şüphesi olmasın. CHP’nin genel iktidarı için yan yana geleceğiz. Kola kola gireceğiz. Türkiye’nin aydınlık geleceği için hep beraber çalışacağımıza inanıyorum. İlçe kongresini ise büyük bir heyecanla bekliyorum. Belediye başkanı sıfatıyla zaman zaman siyaset yapamaz durumdayım. Çünkü ben herkesin belediye başkanı olarak bu yola çıktım. Herkesin belediye başkanı olarak bu yolda devam ediyorum. Ancak bu çatı altında siyaset yapma ihtiyacım, siyaset yapma hevesim kabarıyor. O nedenle hasretle ilçe kongresini bekliyorum. Hem Çerkezköy, hem Tekirdağ, hem Türkiye için hayırlı bir başlangıç olacağına inanıyorum” diye konuştu.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10