Yaztepe: Banka komisyonu yüzde 1'e düştü

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe yaptığı açıklamada banka komisyon oranının yüzde 2'den bire düştüğünü açıkladı.

Çerkezköy 11.11.2019 16:56:00 0
 Yaztepe: Banka komisyonu yüzde 1

“YENİ KAZANIMLAR SAĞLANMIŞTIR”

 

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe dün makamında saat 15.00’te düzenlediği basın açıklamasında değişikliğe gidilen kredi faiz oranları ve banka komisyonları hakkında açıklamada bulundu. Yaztepe, “2019 Mayıs ayında kooperatifler kefaleti ile kullandırılan işletme kredilerinde değişikliğe gidilen Halk Bankası kredi faiz oranlarını yüzde 6’dan yüzde 8’e çıkarmış kredi vadelerini de 5 yıldan dört yıla düşürmüştü. Son olarak yapılan değişiklikler ile işletme kredi faiz oranları yeniden 6 vade süresini yeniden 5 yıla çıkarmıştır. Buna ilaveten banka komisyonunu yüzde 2’den bire düşürerek krediler konusunda esnaf ve sanatkarlara yeni kazanımlar sağlanmıştır. Genel merkezimizin banka ve hükümet nezdinde yapmış olduğu bu önemli çalışmalarını takdirle karşılıyor,esnaf ve sanatkarlarımıza hayırlı kazançlar diliyoruz”dedi.

 

ESNAFIN YÜZÜ GÜLDÜ

 

Yaztepe “ Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri kefaleti ile Halk Bankası tarafından esnaf ve sanatkarlara kullandırılan işletme ve diğer kredilerde hazine tarafından yüzde 50 faiz desteği sağlanmaktadır. Halk Bankasının uyguladığı yüzde 12 faiz oranının yüzde 6 kredi kullanan kişi diğer yüzde 6 hazine tarafından karşılanmaktadır. 3 aylık taksitler ile 5 yıla kadar uzun vadeli işletme kredisini kredi kullanımına uygun esnaf ve sanatkarlar kullanabilmektedir”diye bilgi verdi.

 

Haber/Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10