Geleceğe nefes oldular

Cumhurbaşkanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan 'Geleceğe Nefes ' projesi kapsamında dün ülke genelinde 11 milyon fidan toprakla buluştu. Kampanya çerçevesinde Çerk

Çerkezköy 11.11.2019 17:19:00 0
Geleceğe nefes oldular

Türkiye'nin 81 ilinde 2023 noktada gerçekleştirilen etkinlik 11 Kasım Pazartesi günü, saatler 11.11'i gösterdiğinde başladı. Fidan dikme etkinliği tüm yurtta olduğu gibi Çerkezköy’de de büyük bir ilgi ve beğeniyle karşılandı.

 

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Kavakdere Mevkii ÇOSB Sağlık Bandı Ağaçlandırma Sahası’nda 30 bin metrekare alanda gerçekleştirilen etkinliğe Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, İlçe Emniyet Müdürü Sertan Topkaya, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Volkan Torun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş ve şube müdürleri, İlçe Tarım Müdürü İsa Altay,ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, ÇOSB Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Elay, ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, ÇOSB Ortaokul öğrencileri katıldı.

 

NE KADAR ÇOK AĞAÇLANDIRIRSAK O KADAR HAVA TEMİZ OLACAK

 

Fidan dikim etkinliğinde konuşan Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, “Bugün bakanlığımızın  tüm Türkiye’de  ağaçlandırma çalışması var. 11 milyon fidan dikilecek ve Guinnes’in  rekorlarına girecek. Sadece 11 milyonla kalmıyoruz. Bakanlığın açıklamalarına 13 milyon civarında fidan dikiliyor bugün. Bugün Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Trakya Anadolu Lisesi’nde fidan diktik sabah. Şimdide Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde birlikte fidan dikiyoruz. ÇOSB Ortaokul öğrencileri ve de bürokratları ile birlikte buradayız. 1111 fidan dikilecek burada. Bizim için büyük bir mutluluk vesilesi bizim için. Çünkü özellikle biliyorsunuz Çerkezköy Sanayi bölgesi. Ne kadar çok ağaçlandırırsak o kadar hava temiz olacak. Bunun için başta ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum ve bütün vatandaşlarımızı fidan dikmeye davet ediyorum” dedi.

 

 

BUGÜNE KADAR 120 BİN TANE AĞAÇ DİKTİK

 

Çerkezköy Organize Bölge Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler ise, “Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi olarak bakanlığımızın bu kampanyasına 1111 fidan ile katkıda bulunmak istedik. Biz Çerkezköy Organzie Sanayi olarak bugüne 120 bin tane ağaç diktik. Gerek bölgemizde gerekse otoban girişlerinde bize yer tahsis edildikçe ağaç dikme işlerine devam edeceğiz. Bildiğiniz gibi Organize Sanayi Bölgesi yeşillikler içersinde. Bizde bu yeşikkiği koruyup arttırmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

 

 

ÖĞRENCİLERE TEŞEKKÜR BELGESİ VERİLDİ

 

ÇOSB Sağlık Bandı Ağaçlandırma Sahası’nda 30 bin metrekare alana protokol üyeleri, ÇOSB Ortaokul öğrencileri, Orman İşletme Müdürlüğü personeli eşliğinde fidanları toprakla buluşturdular. Etkinlik sonrası Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, İlçe Emniyet Müdürü Sertan Topkaya, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Volkan Torun, İlçe Tarım Müdürü İsa Altay,ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, ÇOSB Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Elay, ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, öğrencilere teşekkür belgesi verdi.

 

Haber/Ogün DÜRÜMLÜ


0282 726 91 91
0282 747 65 10