'Bir pati de sen tut' diyerek engelli canı sahiplendiler

Çerkezköy Hacı Fahri Zümbül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu Çerkezköy Temsilciliği tarafından ilçe genelinde "Bir pati de sen tut" sloganıyla başlatılan proje kap

Çerkezköy 12.11.2019 09:47:00 0
 

Önceki gün Okul Müdürü Tuğrul Selimoğlu ve Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu Çerkezköy Temsilcileri Aysel Bahtiyar, Azilet Erdoğan, İmran Özdemir, İstasyon mahallesinde bulunan Çerkezköy Belediyesi Geçici Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne gidip bir gözü görmeyen köpeği alarak okulda özenle yaptıkları yuvasına yerleştirdi. İsmini ‘Pati’ koyan okul öğrencileri köpek ile uzun süre yakından ilgilendi.

 

 

“ENGELLİ CANI SAHİPLENDİLER “

 

Proje hakkında bilgiler veren Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu Çerkezköy Temsilcisi Aysel Bahtiyar “4 Ekim Hayvanları Koruma Günü etkinlikleri öncesi, etkinliğe davet etmek için okulları dolaşırken, Hacı Fahri Zümbül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret ettik. Biz daha bu projeyi başlatmadan Okul Müdürümüz Tuğrul Selimoğlu bize bir can sahiplenmek istediklerini ifade etti. Bu projede özellikle engelli bir can sahiplenmek istedi. Bu davranışı karşısında çok sevindik. Bu canı da öğretmenlerimiz ile barınaktan alarak okulumuza getirdik. Çerkezköy bir can sahiplenen ilk okulumuz Hacı Fahri Zümbül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi oldu. Bu diğer okullarımıza da örnek olacaktır” dedi. Bu kampanyada sloganlarının ‘ Bir pati de sen tut’ olduğunu kaydeden Bahtiyar “ Pati isimli canımız görme engelli. Daha önce darbe almış ve maalesef bir gözünü kaybetmiş” dedi.

 

Haber/Sevay KARDEŞ

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10