BAL'da zirve yarışı kızıştı

1911 Çerkezköyspor'un yer aldığı Bölgesel Amatör Lig 11.grupta 8.hafta oynanan yedi maçta fileler tam 19 kere havalandı. Haftaya lider durumda giren Tekirdağspor evinde Çengelköy Futbol Yatırımları A.?

13.11.2019 14:47:00 0
BAL

 

TFF Bölgesel Amatör Lig 11.grupta hafta sonunda birbirinden zorlu karşılaşmalar oynanırken, zirvedeki ekipler evlerinde puan kaybı yaşadılar.

 

TEKİRDAĞSPOR EVİNDE PUAN KAYBETTİ

 

Haftaya lider durumda giren Tekirdağspor evinde Çengelköy Futbol Yatırımları A.Ş’yi konuk etti. Orta sıralarda mücadele eden rakibi karşısında maç boyunca etkili bir oyun ortaya koymasına rağmen konuk ekibin savunmasını geçmekte zorlanan Tekirdağspor arzuladığı golü bulamadı. Karşılaşma ise başladığı gibi golsüz eşitlik ile tamamlanırken, Tekirdağspor puanını 16 yaparak liderliğini sürdürdü. Önemli deplasmandan bir puan ile dönen Çengelköy Futbol Yatırımları A.Ş ise puanını 11 yaptı.

 

BİGASPOR BİR PUANLA KAPATTI

 

Bölgesel Amatör Lig 11. Grupta mücadele eden Bigaspor ligin 8. Haftasında Ortaköyspor’u ağırladı. Karşılaşmanın ikinci dakikasında Bigaspor’da Umut Balcı sağ çizgiye doğru Emrah’a pasını verdi. Emrah, Burhanla oynadı. Ceza sahasına doğru gönderilen top sekti ve kaleci Ahmet’te kaldı.

Karşılaşmanın 11’inci dakikasında gelişen konuk ekip atağında Şenol’un ortasında Umut düzgün vuruş ile Ortaköyspor’u karşılaşmada öne geçirdi. Karşılaşmanın 30’uncu dakikasında Ortaköyspor köşe vuruşu kullandı. Hava topunda yapılan mücadelede Barış yerde kalınca, hakem penaltı kararı verdi. Penaltı atışını Şenol kullandı. Şenol topu ağlara göndererek takımını 2 0 öne geçirdi.

Karşılaşmanın ilk devresi konuk ekibin iki gollü üstünlüğü ile tamamlanırken, ev sahibi ekip Bigaspor ikinci devreye taraftarının desteği ile iyi başladı. Karşılaşmanın 62. dakikasında Bigaspor Aydın Kuzu ile köşe vuruşu kullandı. Ceza sahasına gönderilen topta, Emrah Şenol’un kafa vuruşunda topu ağlara gönderdi.Beraberlik için yüklenen ev sahibi ekip arzuladığı gole ise 89’uncu dakikada ulaştı. Sağ kanattan geliştirilen atakta Burhan ortasını yaptı. Mehmet Kafa vuruşunu yaptı. Emrah’ın yaptığı şık vole vuruşunda top ağlarla buluştu ve Bigaspor skoru 2- 2 yaparak beraberliği yakaladı.Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada karşılıklı kaydedilen gollerle 2-2 sonuçlandı. Bigaspor bu sonuçla puanını 16 yaparken, Ortaköyspor ise 13 puana yükseldi.

 

LÜLEBURGAZSPOR DEPLASMANDA KAYIP

 

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig (BAL) 11.Grupta mücadele eden t Lüleburgazspor, deplasmanda konuk olduğu Arnavutköy Belediyespor’a 3-1’lik skorla mağlup oldu. İstanbul Arnavutköy Bolluca Stadyumunda 10 Kasım Pazar günü saat 14.00’da Arnavutköy Belediyespor ile Lüleburgazspor karşı karşıya geldi. Mücadeleye hızlı başlayan Lüleburgazspor henüz 3.dakikada Deniz Sert’in golü ile deplasmanda 1-0 öne geçmeyi başardı. Golün şokunu üzerinden atlatan Arnavutköy Belediyespor 32.dakikada Mustafa Acun’un attığı gol ile skora 1-1’lik eşitlik gelirken ilk devrede bu sonuçla sona erdi.İkinci yarıya daha etkili başlayan ev sahibi ekip Arnavutköy Belediyespor olurken 71.dakikada Anıl Bircan’ın golü ile Lüleburgazspor 2-1’lik skorla geriye düştü. 80.dakikada Arnavutköy Belediyespor takım kaptanı Emin Gül’ün attığı kafa golü ile skor 3-1’e gelirken mücadelede başka gol olmadı ve Lüleburgazspor kaybetti. Bu sonuçla Lüleburgazspor beş puanda kalırken, Arnavutköy Belediyespor ise puanını 15 yaparak üçüncü sıraya yükseldi.

 

DEPLASMANDAN DÖRT GOLLE GALİP GELDİK

 

TFF Bölgesel Amatör Lig 11.grupta sekizinci hafta karşılaşmasında temsilcimiz 1911 Çerkezköyspor deplasmanda Başişkele Doğantepespor’a konuk oldu. Pazar günü saat 14.00’de Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Stadyumunda oynanan karşılaşmayı Barış Esa yönetirken, yardımcılıklarını ise Erkan Erzen, Osman Korkmaz ve Ertuğrul Yolcu yaptı. Maça iyi başlayan temsilcimiz ilk dakikalardan itibaren sağlı sollu ataklarla etkili oldu. Karşılaşmanın 10’uncu dakikasında gelişen 1911 Çerkezköyspor atağında topla buluşan Yusuf düzgün bir vuruş ile topu ağlara göndererek temsilcimizi karşılaşmada öne geçirdi. Gelen golle birlikte büyük moral bulan temsilcimiz kalan dakikalarda rahat bir futbol ortaya koydu. Ev sahibi ekip ise 1911 Çerkezköyspor karşısında varlık gösteremedi.Ataklarını sürdüren 1911 Çerkezköyspor 20’inci dakikada farkı ikiye çıkardı. Sağ kanattan gelişen atakta topla buluşan Yusuf kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydederek skoru 2-0 yaptı. Karşılaşmanın ilerleyen bölümlerine doğru farkı indirmeye çalışan konuk ekip ataklar geliştirse de istediği golü bulamadı. Karşılaşmanın ilk devresinin 43’üncü dakikasında ceza sahası dışında topla buluşan Utku düzgün bir vuruş ile topu ağlara göndererek farkı üçe çıkardı. İlk devrenin kalan dakikalarında gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca ilk devre 1911 Çerkezköyspor’un 3-0’lık üstünlüğü ile sonuçlandı.İlk devrede rahat goller bularak üç farklı üstünlük yakalayan temsilcimiz karşılaşmanın ikinci devresinde de kontrolü elinden bırakmadı. Taraftarının desteği ile farkı indirmeye çalışan Başişkele Doğantepespor karşısında savunmada hata yapmayan 1911 Çerkezköyspor 79’uncu dakikada Kadir’in ayağından bir gol bularak farkı dörde çıkardı.Karşılaşmanın uzatma dakikalarında ise ev sahibi ekip temsilcimizin savunmada yaptığı hatayı değerlendirerek şeref sayısını buldu. Uzatmalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada 1911 Çerkezköyspor’un 4-1’lik üstünlüğü ile sonuçlandı. 1911 Çerkezköyspor bu galibiyet ile puanını dokuz yaparken, Başişkele Doğantepespor ise sekiz puanda kaldı.

 

KARAMÜRSELSPOR EDİRNE’DEN ÜÇ PUANLA DÖNDÜ

 

Haftanın bir diğer karşılaşmasında Uzunköprüspor evinde Kocaeli ekibi Karamürselspor’u konuk etti. Uzunköprü’de oynanan karşılaşmaya ev sahibi ekip iyi başladı. Ataklarını sürdüren ev sahibi ekip karşılaşmanın 26’ıncı dakikasında Tugay ile golü bularak öne geçti. Gelen golle birlikte moral bulan ev sahibi ekip ikinci gol için yüklenirken, konuk ekip ikinci devrenin hemen başında Gökhan ile skoru eşitledi. İlk devreye nazaran ikinci devre çok iyi bir oyun ortaya koyan Karamürselspor 88’inci dakikada Mustafa Kaya ile bir gol daha bularak zorlu deplasmandan üç puan ile ayrılmasını bildi. Karamürselspor bu galibiyet ile puanını 13 yaparken, Uzunköprüspor ise sekiz puanda kaldı.

 

VİZE’DEN GALİP ÇIKMADI

 

Ligin dibinde yer alan Vizespor ise evinde Bozcadaspor’u konuk etti. Taraftarı önünde maça mutlak galibiyet parolası ile çıkan ev sahibi ekip Vizespor istediği pozisyonları bir türlü bulamadı. Konuk ekip Bozcaadaspor ise kontra ataklarla gol arasa da istediğini elde edemedi. Kalan dakikalarda her iki takımında geliştirdiği ataklar sonuçsuz kalınca karşılaşmada başladığı gibi golsüz eşitlik ile tamamlandı. Vizespor puanını dört yaparken, Bozcaadaspor ise dokuz puana yükseldi.

 

EDİRNESPOR’DAN ÖNEMLİ GALİBİYET

 

Bölgesel Amatör Lig 11. Grupta mücadele eden Alibeyköyspor, 8. hafta maçında sahasında Edirnespor’la karşılaştı.Alibeyköy Stadı’nda oynanan maçı Alper Cesur yönetirken yardımcılıklarını Zeki Talha Biçer, Ahmet Şen ve Oğuz Karadağ yaptı. Seyircisiz oynanan karşılaşmaya iyi başlayan ev sahibi ekip Alibeyköyspor karşılaşmanın 40’ıncı dakikasında Samet Şenol’un golüyle öne geçti. Karşılaşmanın ikinci devresinde konuk ekip Edirnespor Kaan Yüksel’in 48’inci dakikada kaydettiği müthiş serbest vuruş golüyle skoru eşitledi. Edirnespor’da 70’inci dakikada Ayberk, ev sahibi ekip Alibeyköyspor’da ise 85’inci dakikada Selahattin Enes Kılıç kırmızı kart gördü. Karşılaşmanın uzatma dakikalarında Serdal ile bir gol daha bulan Edirnespor zorlu deplasmandan üç puan ile ayrılmasını bildi. Bu galibiyet ile Edirnespor puanını 12 yaparken, Alibeyköyspor ise on puanda kaldı.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10