Tekirdağ'ın kurtuluşunun 97. yıldönümü kutlandı

13 Kasım Tekirdağ'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümü kapsamında Tarihi Tekirdağ Valiliği önünde çelenk sunma töreni gerçekleşti.Çelenk sunma töreninin ardından Süleyman

Tekirdağ 13.11.2019 14:50:00 0
Tekirdağ

Törene Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, Garnizon Komutanı Tank Kur. Alb. Cumhur Mustafa Kıcanaoğlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, İl protokolü, siyasi parti temsilcileri, STK'lar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

 

AZİMLE ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORUZ

 

Çelenk sunumunun ardından Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın gönderdiği mesaj okundu. Cumhurbaşkanı gönderdiği mesajında şu ifadelere yer verdi; “Tekirdağ ilimizin düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümünde vatandaşlarımıza tebriklerimi iletiyorum. İstiklal mücadelesi, vatanı canlarından üstün tutan, kahramanlıklarıyla tarihe mal olan aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin emsalsiz fedakarlıkları, aziz milletimizin bağımsızlığına ve özgürlüğüne sahip çıkma kararlılığı sayesinde zaferle neticelenmiştir. Böyle kutlu bir anlayışla, kadim medeniyetimizin mirası üzerine kurulan cumhuriyetimizi, kazanımlarıyla korumak, yaşatmak, muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak, yeni başarılarla daha da, güçlendirmek suretiyle geleceğe taşımak için büyük bir azimle çalışmaya devam ediyoruz. Bu inançla, İstiklal Savaşımızın bütün kahramanlarını saygı ve rahmetle anıyorum. Tekirdağ’ın bu gurur gününü kutluyor, tüm vatandaşlarımızı en kalbi duygularımla selamlıyorum.”

 

 

 

UYGARLIK DÜZEYİNE ULAŞTIRMAK EN BÜYÜK HEDEFİMİZDİR

 

Daha sonra Şeref defterini imzalayan Başkan Kadir Albayrak, "Yurdumuzun kurtarıcısı ve Cumhuriyet'imizin kurucusu, ebedi önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, bizlere armağan ve emanet ettiğiniz güzel yurdumuzun güzide kentlerinden biri olan Tekirdağ'ımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümünü manevi huzurunuzda kutluyor olmanın gurur ve mutluluğu içerisindeyiz. Özgür, bağımsız, demokratik ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin, fikri hür, vicdani hür, bir ferdi olarak ilke ve fikirlerinizin ışığında ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyine ulaştırmak en büyük hedefimizdir `Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır' sözünüzü şiar edinerek, büyük ailem olarak gördüğüm Tekirdağ halkına hiçbir kesim arasında ayrım gözetmeden hak, hukuk ve adalet çerçevesinde hizmet götürmeye devam edeceğim. Tekirdağ halkı olarak üstlenmiş olduğumuz tarihsel sorumluluğun biliciyle en büyük eseriniz olan Türkiye Cumhuriyeti'ni ve aziz vatanımızı koruyacağımıza ve yaşatacağımıza söz veriyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle başta şahsınız olmak üzere silah arkadaşlarınızı ve istiklal mücadelemizin kahramanlarını rahmet, şükran ve saygıyla anıyorum. Ruhlarınız şad olsun" ifadelerini kullandı.

 

 

ÜLKEMİZİ DAHA MÜREFFEH YARINLARA TAŞIMAKTIR

 

Ardından Tören Şeref Defterini imzalayan Vali Yıldırım şu ifadeleri kullandı;“Aziz Atatürk; Tekirdağ’ımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. Yılında sevgi, saygı ve minnet duygularımızla huzurundayız. Milli Mücadele döneminde ülkemizin dört bir yanında yaşanan işgaller karşısında olduğu gibi Tekirdağ’ımızda da içinde bulunduğu dönemin tüm olumsuz şartlarına rağmen aziz milletimiz, sahip olduğu manevi güç ve bağımsızlık inancıyla eşine az rastlanır bir kahramanlık sergileyerek, bütün Türkiye’de olduğu gibi Tekirdağ’ımızı düşman işgalinden kurtarmış ve özgürlüğüne kavuşturmuştur. İstiklal uğruna gözünü kırpmadan canını feda eden şehitlerimiz ve gazilerimiz, bütün sıkıntılara göğüs germiş ve bizlere bu güzel vatanı bırakmışlardır. Böyle bir ecdadın torunları olan bizlere düşen görev, ecdadımızın kutsal emaneti olan şehrimizi ve ülkemizi millet şuuruyla korumak, geliştirmek daha müreffeh yarınlara taşımaktır. Bu anlamlı günde, başta büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve saygıyla anıyor, Tekirdağ’ımızın Kurtuluş Gününü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

HALK OYUNLARI GÖSTERİSİ BÜYÜLEDİ

 

Çelenk Sunma Töreni, Süleymanpaşa Belediyesi Konservatuarı Halk Oyunları Ekibi’nin halk oyunları gösterisi ile son buldu. Çelenk sunma töreninin ardından Vali Yıldırım ve protokol üyeleri, Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünü tarafından hazırlanan 13 Kasım Tekirdağ’ın Kurtuluşu Eski Tekirdağ Fotoğrafları Sergisi’ni gezdiler.

 

Haber/Ogün DÜRÜMLÜ


0282 726 91 91
0282 747 65 10