Gündoğdu: Esnafımızın kafasını karıştırmıyoruz

Tekirdağ S ve J Plakalı Servisçiler Derneği Başkanı Aşkın Gündoğdu Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As'ın açıklamalarına cevap verdi. 'Biz kimsenin

Çerkezköy 13.11.2019 14:55:00 0
Gündoğdu: Esnafımızın kafasını karıştırmıyoruz

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, Tekirdağ Servisçiler Esnaf Odası kurma çalışmalarını yapanların sosyal medya hesabından ‘Şoförler ve Otomobilciler Odalarının hiçbir şey yapmadığı ve kendilerinin UKOME’de temsil edilmediği’ şeklindeki söylemleri üzerine önceki gün basın açıklaması gerçekleştirmişti. As açıklamasında “Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nın iş yapmadığını söyleyen arkadaşımız kuracakları odanın hangi hizmetleri yapacağını anlatsın. Esnafımızın da kafasını karıştırmasın. Esnafımızın oda seçimi konusundaki tercihine de saygılıyız” ifadelerini kullanmıştı.

 

“KİMSEYİ ZORLA ÜYE YAPMIYORUZ”

 

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As’ın açıklamaların cevap veren Tekirdağ S ve J Plakalı Servisçiler Derneği Başkanı Aşkın Gündoğdu da “Biz kimsenin kafasını karıştırmıyoruz. Amacımız servisçi esnafının tek çatı altında toplanarak haklarını almasıdır ve bu da yasaldır. Mustafa As demecinde ‘UKOME toplantıları öncesi UKOME’de şoför esnafını temsil eden Tekirdağ Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Şenol Turan’ın il genelindeki 8 oda başkanının görüşlerini aldığını ve toplantı sonunda da kendilerine toplantı ile ilgili bilgi verdiğini’ belirtiyor. Ancak bugüne kadar Şenol Turan UKOME’de bizlerin hangi hakkını savundu ya da hakkımız olanı almamızı sağladı? Aynı şekilde Mustafa As da bu güne kadar bizlerin sıkıntılarının çözümü için ne gibi çalışmalar yaptı? Şahsıma Tekirdağ Servisçiler Odası kurulması için görev verildi ve oda kurma çalışmalarımız devam ediyor. Biz hiç kimseyi zorla üye yapmadık ve yapmıyoruz. Servisçiler Odası kurulduğunda Şoförler Odası’nın ne gibi bir zararı olacak? Plaka ihaleleri yapılırken neden servisçilerin hakkını korumadı” diyerek Başkan As’ı eleştirdi.

 

MEVCUT PLAKALARIN HAKKI KORUNMADI

 

Öğrenci servislerinin, işini aksatmadıkları sürece personel servisçiliği de yapabileceğini kaydeden Gündoğdu, “Bu, bakanlık tarafından alınan bir karardır. Bizim buna da itirazımız yok” dedi. Gündoğdu “Şenol Turan bizim hak ve hukukumuzu nasıl savunuyor. Sıkıntılarımızı nasıl dile getiriyor. Ergene’de bir süre önce kiralık plaka ihalesi açıldı. Komisyonda o arkadaşlarımız var. Neden şoför esnafının hakkı korunmadı. Ayrıca UKOME ilçelerde de plaka ihalesi yaptı. Bunda da mevcut plakaların hakkı korunmamıştır. 2015 yılında kapalı ihale usulü ile ihale yapıldığında UKOME tarafından maddi hata yapıldı. Oda başkanlarının bunu bilmesi gerekir. 2018 yılında Ergene ilçesinde yapılan kiralık ihale  alt komisyonda görüşüldüğünde Şenol Turan tarafından herhangi bir itirazının olmadığı görülmektedir.  Şenol Turan’ın şoför esnafını koruyan kollayan yada sıkıntılarını giderici yönde bir talebi olmamıştır. Sadece alınan karara imza atıyor. Esnafın hakkı elden gidiyor. Siz bizim hakkımızı böyle mi savunuyorsunuz. Servisçi esnafının eline tarihi bir fırsat geçti. Bunu da oda kurarak değerlendiriyor. Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odalarına da ihtiyacı olmayacaktır. Esnafın aklını bizler bulandırmıyoruz. Tekirdağ Servisçiler Odası olarak çok daha iyi hizmet vereceğimizi de taahhüt ediyoruz” diye konuştu.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10