'Aşkımız Aksaray'ın En Büyük Yangını' tiyatro severlerden tam not aldı

Çerkezköy Organize sanayi müdürlüğü yöneticilerinin kültürel etkinlikler çerçevesinde geleneksel olarak düzenledikleri sanat etkinlikleri kapsamında 2019-2020 kültür sanat etkinlikler döneminin ikinci sa

Çerkezköy 13.11.2019 15:59:00 0

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Çok amaçlı Konferans Salonunda önceki akşam saat 19.30’da sahnelenen ‘Aşkımız Aksaray’ın En Büyük Yangını’ tiyatro oyunu, kimi zaman kahkahaya boğan kimi zaman da duygulu anlar yaşatırken, tiyatro severler salonu hınca hınç doldurdu. 

 

 

GENİŞ KATILIM SAĞLANDI

 

Kimi zaman kahkahaya boğan kimi zaman da duygulu anlar yaşatan tiyatro oyununa, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Ergene Kaymakamı Mehmet Emin Taşçı, Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Murat Yiğiter, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Örenci, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, ÇOSB Yönetim Kurulu Yedek Üyesi Saim Buyruk ile ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan’ın yanı sıra yüzlerce tiyatro sever izledi.

 

 

ATEŞLİ BİR AŞK HİKÂYESİ

 

Türk Tiyatro Edebiyatının bilinen yazarlarından biri olan Güngör Dikmen’in kendine özgü ve sıra dışı diliyle yazdığı, ‘Aşkımız Aksaray’ın En Büyük Yangını’ 19. Yüzyıl İstanbul’unda, Aksaray’da geçen, emsalsiz bir aşkın öyküsü… Saraydan mahalleye gönderilen güzel ve hüzünlü Mahitab’ın, kırılgan yürekli kemancı Artin’in, mahalledeki düzenin koruyucusu babayiğit tulumbacı reisi Abidin’in, zarif İstanbul beyefendisi Firuz Bey’in, altın kalpli Çingene Merkuza’nın, kahveci Salih Efendi’nin ve o küçücük mahalleye kocaman yüreklerini sığdırmış olan mahallelilerin; özlediğimiz eski İstanbul Şarkıları ile bezenmiş ateşli bir aşk hikâyesi anlatılıyor. Oyunda  Neriman Uğur, Altan Gördüm, İsmail Düvenci, Burçin Bildik, Şeyla Halis, Sadi Özen, Sezgin Uzunbekiroğlu, Çimen Akgün, Hakan Çelik, Erdoğan Soytürk rol aldı.

 

 

OYUNCULARA ÇİÇEK TAKDİM EDİLDİ

 

Oyunun bitmesi ile birlikte sanatçılar dakikalarca ayakta alkışlandı. Oyunun sonunda protokol tarafından oyunculara çiçek takdim edilirken, oyuncular, protokol üyeleri ile birlikte el ele seyirciyi selamladı.

 

Haber/Ogün DÜRÜMLÜ


0282 726 91 91
0282 747 65 10