Kapaklıspor liderliğini sürdürdü

Tekirdağ Süper Amatör Ligde 8.hafta Pazar günü oynanan karşılaşmalarla tamamlandı. Haftaya lider durumda giren Kapaklıspor Malkara deplasmanında Malkara 14 Kasımspor'u rahat geçerek liderliğini sürdür

14.11.2019 14:42:00 0
Kapaklıspor liderliğini sürdürdü

Tekirdağ Süper Amatör Ligde sekizinci hafta birbirinden zorlu karşılaşmalar oynanırken, rakip fileler 18 kez havalandırıldı.

 

LİDER ÜÇ PUANLA DÖNDÜ 

 

Tekirdağ Süper Amatör Ligi’nde liderlik koltuğunda oturan Kapaklıspor, deplasmanda Malkara 14 Kasımspor’a karşı aldığı 0-3’lük zafer ile galibiyet serisini sürdürdü. İlk devresi golsüz eşitlik ile tamamlanan karşılaşmanın ikinci devresinde gol için yüklenen Kapaklıspor 55’inci dakikada arzuladığı gole kavuştu. Sağ kanattan gelişen Kapaklıspor atağında topla buluşan Tolga’nın pasıyla topla buluşan Murat düzgün vuruş ile topu ağlara gönderdi. Gelen golle birlikte büyük moral bulan Kapaklıspor ataklarını sıklaştırarak ikinci golü aradı. 62’inci dakikada Tuğrul ile bir gol daha bulan Kapaklıspor farkı ikiye çıkardı. Kalesinde arka arkaya iki gol gören Malkara 14 Kasımspor oyun disiplininden koparken, konuk ekip Kapaklıspor karşılaşmanın 65’inci dakikasında üçüncü golü buldu. Defansın arkasına atılan topu iyi takip eden Murat kendisinin ikinci takımının üçüncü golünü atarak skoru 3-0 yaptı. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada Kapaklıspor’un 3-0’lık üstünlüğü ile sonuçlandı. Kapaklıspor bu galibiyet ile puanını 21’e çıkartırken, Malkara 14 Kasımspor ise 12 puanda kaldı.

 

KAPAKLI SİTESPOR İKİNCİ SIRAYA YÜKSELDİ

 

İkinci sıradaki Marmaraereğlisi Belediyespor’un bay geçtiği haftada üçüncü sırada yer alan Kapaklı Sitespor evinde takipçisi Saray Belediyespor’u konuk etti.  Güzel bir havada oynanan karşılaşmaya her iki takım taraftarları da ilgi gösterdi. Karşılaşmanın ilk dakikaları karşılıklı ataklarla geçilirken,ilerleyen bölümlere doğru Kapaklı Sitespor etkinliğini artırdı. Karşılaşmanın 13’üncü dakikasında gelişen Kapaklı Sitespor atağında topla buluşan Mustafa’nın vuruşu üsttün auta çıktı. Pozisyonun devamında bir dakika sonra sol kanattan gelişen Kapaklı Sitespor atağında topla buluşan Numan’ın şık vuruşunu kaleci Muhammed aynı güzellikle kornere çeldi. Kapaklı Sitespor’un organize atakları karşısında konuk ekip Saray Belediyespor ise kontra ataklarla gol aradı. Saray Belediyespor Emre ve Mert ile yakaladığı pozisyonları değerlendiremedi. İlk devrenin kalan dakikalarında her iki takımında geliştirdiği ataklardan gol çıkmayınca ilk devre golsüz eşitlik ile tamamlandı. Karşılaşmanın ikinci devresinde Kapaklı Sitespor sağlı sollu ataklar geliştirse de istediği pozisyonları bulmakta zorlandı. Konuk ekip Saray Belediyespor ise Kapaklı Sitespor’un yüklendiği dakikalarda kontra ataklarla gol aradı. 61’inci dakikada Abdülmelik’in yerine Serkan Akyüz oyuna dahil oldu. Karşılaşmanın 64’üncü dakikasında Saray Belediyespor önemli bir pozisyon yakaladı. Sol kanattan gelişen konuk ekip atağında Emre’in vuruşunu kaleci Erdal mükemmel çıkardı. Rakip kalede gol arayan Kapaklı Sitespor’da sahneye 79’uncu dakikada kaptan Serkan Akyüz çıktı. Sağ kanattan gelişne atakta ceza sahası içinde topla buluşan tecrübeli oyuncu şık bir vuruş ile Kapaklı Sitespor’u öne geçirdi. Gelen golle birlikte rahatlayan Kapaklı Sitespor kalan dakikalarda kontrollü bir futbol ortaya koyarken, konuk ekip Saray Belediyespor ise beraberlik için yüklendi. Karşılaşmanın son dakikalarına doğru bir pozisyonda saha içi karıştı. Karşılaşmanın hakemi Mert ile Rıza’ya sarı kart gösterirken, oynanmamış olarak altı dakika uzatma verildi. Uzatma dakikalarında rakibinin ataklarında hata yapmayan Kapaklı Sitespor çok zorlandığı karşılaşmadan 1-0 galip ayrılarak haftayı üç puan ile kapattı. Kapaklı Sitespor bu galibiyet ile puanını 19 yaparken, Saray Belediyespor ise 13 puanda kaldı.

 

ÇORLUSPOR 1947 KENDİNE GELDİ

 

Tekirdağ Süper Amatör Ligi Mehmet Karatepe Sezonu 8. Hafta mücadelesinde Çorlu temsilcisi Çorluspor 1947, Çorlu General Basri Saran Stadı’nda Malkara temsilcisi Sağlamtaşspor’u konuk etti. Maça etkili başlayan ev sahibi ekip ilk dakikalardan itibaren rakip kalede sağlı sollu ataklar geliştirdi. Karşılaşmanın ilk devresinin ilerleyen bölümlerinde Tansu’nun 2, Gökhan, Onur ve Fırat ile goller bulan ev sahibi ekip Çorluspor 1947 ilk devreyi 5-0 önde tamamladı. İkinci yarıda temposunu düşüren Çorluspor 1947, maç sonunda sahadan 5-1’lik galibiyetle ayrıldı.Çorluspor 1947 bu galibiyet ile puanını 12 yaparken, Sağlamtaşspor ise beş puanda kaldı.

 

GALİP ÇIKMADI

 

Ligde orta sıralarda mücadele eden Muratlı Belediyespor evinde Şarköyspor’u konuk etti. Muratlı Sahası’nda oynanan karşılaşma her iki takımında karşılıklı kaydettiği gollerle 1-1 sonuçlandı. Muratlı Belediyespor puanını 10 yaparken, Şarköyspor ise puanını 9 yaptı.

 

ERGENEGÜCÜ ULAŞSPOR NEFES ALDI

 

Ergenegücü Ulaşspor ise evinde alt sıralardan kurtulmaya çalışan 1461 Karadenizspor’u konuk etti. Maça iyi başlayan ev sahibi ekip Ergenegücü Ulaşspor 11’inci dakikada Ensar Doğan’ın ayağından bulduğu golle karşılaşmada öne geçti. Gelen golle birlikte moral bulan ev sahibi ekip karşılaşmanın 30’uncu dakikasında golcü oyuncusu Burak Elagöz ile farkı ikiye çıkardı. Karşılaşmanın ilerleyen dakikalarında konuk ekip 1461 Karadenizspor bulduğu golle farkı bire indirdi. Karşılaşmanın kalan dakikalarında ise Mesut ile bir gol daha bulan ev sahibi ekip karşılaşmadan da 3-1 galip ayrılıp haftayı üç puan ile kapattı. Ergenegücü Ulaşspor bu galibiyet ile puanını altı yaparken, 1461 Karadenizspor ise üç puanda kaldı.

 

ÇORLU KÜLTÜRSPOR BİR PUANLA AYRILDI

 

Alt sıralardan kurtulmaya çalışan Vakıflar Güvenspor ise evinde orta sıralarda mücadele eden Çorlu Kültürspor’u konuk etti. Orta alan şeklinde geçen karşılaşmada ev sahibi ekip Vakıflar Güvenspor öne geçerken, kalan dakikalarda Çorlu Kültürspor beraberlik golünü buldu. Son dakikalarda her iki takımında geliştirdiği ataklar sonuçsuz kalınca karşılaşmada karşılıklı kaydedilen gollerle 1-1 sonuçlandı. Vakıflar Güvenspor bu beraberlik ile puanını beş yaparken, Çorlu Kültürspor ise puanı sekiz yaptı.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10