Büyükşehir Kasım Ayı Meclis Toplantısını Marmaraereğlisi'nde yaptı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı, önceki gün gündem maddelerini görüşmek üzere Marmaraereğlisi Belediye Başkanlığı Konferans Salonu'nda gerçekleşt

Marmara Ereğlisi 14.11.2019 14:58:00 0
Büyükşehir Kasım Ayı Meclis Toplantısını Marmaraereğlisi

TÜM BELEDİYE BAŞKANLARI KATILDI

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kasım Ayı Meclis toplantısına Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, İlçe Belediye Başkanları, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri ve vatandaşlar katıldı.Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak Başkanlığı’nda yapılan toplantıya; açılış konuşması, yoklama ve mazeret dilekçelerinin okunması, ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.

 

BÖLGENİN İNSANLARI EVLAD-I FATİH HAN’IN TORUNLARIDIR

 

Meclisin açılış konuşmasını Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak yaptı. Albayrak konuşmasında Tekirdağ’ın kurtuluş dönemine vurgu yaparak “29 Ekim’de başlayan ve Kasım ayının 17’sine kadar süren zaman dilimi Tekirdağ’ın ilçelerinin kurtulması sürecidir. Bu topraklar defalarca işgal gördü. Onun için bu bölgenin insanları evlad-ı Fatih Han’ın torunlarıdır. Vatan sevgisinin, yurt sevgisinin, bayrak sevgisinin ne kadar önemli olduğunu çok iyi bilirler. Bugün serbestçe dolaşabiliyorsak, bağımsız bir şekilde yaşayabiliyorsak, bugünün güzelliğini Kurtuluş Savaşı’nda bize önderlik eden Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına borçluyuz.  Samsun’dan Cumhuriyet’in kurulmasına kadar geçen süreden bu yana ebedi önderimiz Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını bir kez daha rahmet ve özlemle anıyoruz.” dedi.

 

İLK KEZ İLÇE BAŞKANLARI YAN YANA GELDİ

 

Albayrak, “Bugün burada on iki Belediye Başkanımızı tek çatı altında toplayan Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata’ya yeniden teşekkür ediyorum. Toplantılarımıza başladığımız günden bugüne kadar on iki Belediye Başkanımız eksiksiz ilk kez bir araya geldi. İlçe Belediye Başkanlarımıza tek tek huzurunuzda yeniden teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

 

 

PROJELERİMİZE BİRLİKTE BAKALIM

 

Albayrak’ın konuşmasının ardından kürsüye gelen Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, “Toplantımızın hepimize hayırlı olmasını diliyorum. Şimdiye kadar yapılan tüm ilçelerde ki toplantılarda bizi ağırlayan tüm ilçe belediyelerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Şimdi sizin için hazırladığımız slayt gösterimini izleyerek sunumumuz eşliğinde planlanmakta ve devam etmekte olan projelerimize birlikte bakalım.” ifadelerinde bulundu.

 

MARMARAEREĞLİSİ YAŞAM KALİTESİ YÜKSEK BİR KENT OLACAK

 

Marmaraereğlisi’nde yapılacak olan Rahmi Özcan Bulvarı’nın sözünü alan ve yapılacak projeleri anlatan Marmaraereğlisi Belediyesi Mimarı Harun Çalışkan, “Marmaraereğlisi bir turizm kenti,arkeolojik park aynı zamanda bir enerji limanı.  Bizim vizyonumuz doğal ve tarihi potansiyellerin turizm sektörü için girdi olarak kullanan ve enerji depolama alanlarıyla Trakya alt bölgesinin enerji ihtiyacını karşılayan kentsel yaşam kalitesi yüksek bir kent olmak. Buna ulaşmak içinde üç temel amaç belirledik. Bunlardan birincisi turizm sektörünü geliştirmek. İkincisi enerji depolama alanları ile çevresel sürdürülebilirlik arasındaki dengeyi sağlamak. Üçüncüsü ise kentsel yaşam kalitesini arttırmak.”dedi. Antik Perintos kentinin önemine ve değerine özellikle vurgu yapan Harun Çalışkan konu ile ilgili slayt gösterimini takdim etti. Ardından gerekli gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlanmasından sonra toplantı sona erdi.

 

 Haber/Cengizhan KÜPELİĞLU

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10