Yüceer ölüm yolunu sordu

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer sürekli ölümlü kazalarla anılan Tekirdağ Muratlı yolunu verdiği soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı.

Tekirdağ 15.11.2019 17:28:00 0
Yüceer ölüm yolunu sordu

CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer yaşanan trafik kazalarıyla sık sık gündeme gelen Tekirdağ Muratlı karayoluna ilişkin Ulaştırma Bakanı Sayın Mehmet Cahit Turhan’ınyanıtlaması talebiyle TBMM’de soru önergesi verdi. Her yıl trafik kazaları yüzünden onlarca canın ölüm yolunda hayatını kaybettiğinin altını çizen Yüceer, zamanında verilen vaatlerin yerine getirilmediğini belirtti.

 

“BAKANLIKÇA ALINAN TEDBİRLER NELERDİR”

 

2017 yılında dönemin Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan’ın yatırım vaadinde bulunduğunu kaydeden Yüceer, ancak yatırım yapılmadığı için ölüm yolunun can almaya devam ettiğini ifade etti. Yüceer, Ulaştırma Bakanı Turhan’ın cevaplaması istemeyle “ 2005- 2019 yılları arasında ve yıllar itibariyle anılan karayolunda kaç kaza meydana gelmiş, söz konusu kazalarda kaç yurttaşımız yaralanmış, kaç yurttaşımız yaşamını yitirmiştir? Muratlı çevreyolu ve bağlantı yolları ile ilgili kaç ihale yapılmıştır?  Yatırım programına alındığından beri Tekirdağ Muratlı karayolu için ne kadar harcama yapılmıştır? Anılan yol ile ilgili kazaya sebep olan etmenler incelenmiş/raporlanmış mıdır? Bahsi geçen yol ile ilgili kazaların önlenmesi için Bakanlığınızca alınan tedbirler nelerdir?” sorularını yöneltti.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10