Prematüre gününde farkındalık yarattılar

17 Kasım Dünya Prematüre günü kapsamında Özel İrmet Hospital'da etkinlik düzenlendi. Hastanede doğum yapan yaklaşık 200 kişinin aileleriyle birlikte katıldığı etkinlikle, güne özel olarak ya

Çerkezköy 15.11.2019 17:41:00 0
Prematüre gününde farkındalık yarattılar

Özel İrmet Hospital Hastanesi tarafından 17 Kasım Dünya Prematüre gününü dikkat çekmek amacıyla düzenlenen farkındalık etkinliğine Hastane Müdür Yardımcısı Leyla Alkan, Hastane Başhekimi Dr. Burç Baykaran,Yeni Doğum Uzm. Dr. Hülya Halis,Başhemşire Gülcan Özdemir ve birim müdürleri katıldı.

 

AİLELER DENEYİMLERİNİ BİRBİRLERİYLE PAYLAŞTI

 

Etkinlik, dün 12.30-13.30 saatleri arasında Özel İrmet Hospital konferans salonunda gerçekleştirildi. 200 kişinin katıldığı etkinlikte çocuklar balonlar ile oynarken yeni prematüre çocuk sahibi aileler ve çocuğu büyümüş aileler de bir araya gelerek birlikte olmanın mutluluğunu yaşadılar. Aileler birbirleri ile yaptıkları sohbetlerde de deneyimlerini paylaştılar.   

 

 

ONLAR HALA ANNE SICAKLIĞINA İHTİYAÇ DUYAN BEBEKLERİMİZ

 

Etkinlikte konuşan Uzm.Dr. Hülya Halis, etkinliğe katılan ailelere katılımları için teşekkür ederek konuşmasına başladı. Dr. Halis, “Bugün 17 Kasım Dünya Prematüre günü. Onlar bizim hayata tutunmaya çalışan minik kahramanlarımız. Zamanından önce doğan ancak hala anne karnında ki sıcaklığa ihtiyaç duyan bebeklerimiz. Dünyada ve Türkiye’de tüm gebeliklerin yüzde 10’nu maalesef erken doğumla sonuçlanmaktadır” diye konuştu.

 

BUGÜN FARKINDALIĞI SAĞLAMAK İÇİN ÖNEMLİ BİR GÜN

 

 Erken doğum sonrasında ciddi sağlık sorunlarıyla karşılaşıldığını belirten Dr. Hülya Halis, “Erken doğanlar yeni doğan hekiminin elindeyse kazanır diyoruz. Biz İrmet Hospital ailesi olarak güçlü bir ekiple bu miniklerin yanındayız. 17 Kasım Dünya Prematüre günü bu konuda farkındalığı sağlamak için bugün önemli bir gündür. Bizleri kırmayarak etkinliğimize katıldığınız için hepinize bir kez daha çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.Halis’in konuşmasını tamamlamasından sonra hastane başhekşini Dr. Burç Baykaran Uzm. Dr. Hülya Halis’e bir buket çiçek takdim etti.

 

BİRLİKTE ALKIŞLARLA PASTA KESTİLER

 

İrmet Hospital Neonatoloji Uzmanı Uzm.Dr. Hülya Halis’in konuşmasının ardından   17 Kasım Dünya Prematüre gününe özel olarak  hastane tarafından hazırlanan  pasta aileler ve çocuklarla  birlikte  alkışlar eşliğinde kesildi.Günün anısına toplu fotoğraf çekiminin ardından etkinliğe katılanlara çeşitli yiyecek ve içecek ikramları yapıldı.Sonrasında miniklerde kendileri için hazırlanan balon ve oyuncaklarla oynayarak keyifli bir gün yaşadılar.

 

Haber/Seyit SÜREN

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10