Ordulular yeni başkanını seçti

Çerkezköy Ordulular Derneği, Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı'nı yaparak yeni başkanını seçti. Yapılan Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı ile derneğin yeni başkanı Hüseyin Tokuç oldu

Çerkezköy 17.11.2019 13:09:00 0
Ordulular yeni başkanını seçti

Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı dün saat 10.00'da dernekte verilen kahvaltı ile başladı. Kahvaştının ardından Saygı Duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Ardından, Çerkezköy Belediyesi Meclis Üyesi ve Ordulular Derneği eski başkanı Beytullah Coşkun bir konuşma yaptı. Coşkun, "Bugünkü gündemimiz aslında olağanüstü seçim ve derneğimizin taşınmasıyla alakalı yeni yerinin öğrenilmesi. Yeni adresimiz burası olacak bundan böyle. Tüm üyelerimizi, tüm Orduluları, tüm hemşehrilerimizi bir arada görmek, kaynaşmak istiyoruz. Derneğimiz 9 yıl önce kuruldu. Şuandaki sayımız aslında tatmin edici bir sayı değil. Derneğimizin yeni adresinin de öğrenilmesiyle beraber bir kez daha ivme kazandırarak önümüzdeki günlerde eski günlerimizden daha kalabalıklaşacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın." dedi.

 

 

"SON 4-5 AYDA BİR ŞEY YAPTIĞIMIZ SÖYLENEMEZ"

 

Beytullah Coşkun'un konuşmasının ardından divan heyeti seçildi. Divan Başkanlığına Mikail Ünlü seçilirken divan kuruluna da; Ahmet Sarıkoca ve Asım Gümüş seçildi. Divan Başkanı seçilen Mikail Ünlü, "Olağanüstü genel kurulun derneğimize ve dernek üyelerine hayırlı olmasını temenni ediyorum. Dernekçilik zor. İnşallah bundan sonraki zorlukları hep birlikte aşacağız” dedi. Ünlü'nün konuşmasının ardından faaliyet raporu görüşüldü. Derneğin son 11 ayda yaptığı faaliyetleri sıralayan Beytullah Coşkun “Son 4-5 ayda bir şey yaptığımız söylenemez. Bu da bizim eksikliğimiz olarak görünüyor. Bunun dışında Ömer Güner başkanın da bu konudaki çalışmaları ve gayretiyle elden gelen şekilde bir şeyler yapıldı. Yeterli midir, hayır değil. Bunu biz de biliyoruz. Bütün Orduluların desteğine ihtiyaç olduğundan daha fazlası yapılamadı. Daha fazlası yapılabilirdi. Bizim potansiyelimiz bu değil. Çerkezköy’de yaklaşık 8 bin 500 Ordulu yaşıyor." ifadelerini kullandı.

 

YENİ YÖNETİM SEÇİLDİ

 

Faaliyet raporunun kabul edilmesinin ardından 1 yıllık tahmini bütçe görüşüldü. Tahmini bütçe 10 bin TL olarak oybirliği ile kabul edildi. Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından seçimlere geçildi. Tek liste ile gidilen seçimlerde derneğin yeni başkanı Hüseyin Tokuç olurken, yönetim kurulunda da; Nuran Yeşil, Mustafa Gediş, Aşkın Esen, Kadir Koyun, Orhan Arslan, Sefa Aydoğan, Muammer Kılıç, Temel Büyükkeskin, Yüksel Güdek ve Adem Kartal yer aldı. Denetleme kuruluna da;  Mevlüt Fidan, A. Kadir Yılmaz ve Süleyman Baltacı seçildi.

 

"DAHA GÜZEL ŞEYLER YAPACAĞIZ"

 

Denetleme kurulunun oybirliği ile kabul edilmesinin ardından Çerkezköy Ordulular Derneği'nde 2 dönem başkanlık yapmış Ömer Güner bir konuşma yaptı. Güner, "Derneğimiz kurulduğundan bu yana birçok etkinlik yaptık. Yapamadığımız pek çok şey de var ama elimizden geleni yaptığımıza inanıyorum. Daha güzel şeyler yapacağız. Sizden tek isteğimiz var. Derneğimize gelip gidelim, Hüseyin Ağabeyimizi ve yönetimi yalnız bırakmayalım. Bu derneğin yaşaması için sizlerin de destek vermenizi bekliyoruz." şeklinde konuştu. Derneğin yeni başkanı Hüseyin Tokuç da, maddi olarak hiçbir şey beklemediklerini ifade ederek bu saatten sonra daha güzel şeyler yapacaklarını belirtti.

Haber / Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10