Çerkezköy anneleri Uçurtma Şenliği'nde buluştu

Çerkezköy'de yaşayan ev hanımı Gözde Aydın, 7 ay önce sosyal medya hesabı üzerinden 'Çerkezköy anneleri' isimli grup oluşturdu. Grup aracılığıyla etkinlikler oluşturarak bir araya gelen ÇerkezkÃ

Çerkezköy 17.11.2019 14:48:00 0
Çerkezköy anneleri Uçurtma Şenliği

Çocuklar, anne babaları ile beraber uçurtma uçurarak gönüllerince eğlendiler. Anne babaları ise böyle etkinlikler sayesinde kaynaşıp güzel diyaloglar kurduklarını söyleyerek, sayfanın kurucusu Gözde Aydın'a böyle güzel etkinlikler oluşturduğu için teşekkür ettiler.

'BERABER SOSYALLEŞİYORUZ"

 

Gözde Aydın, "Bugün yine Çerkezköy anneleri ile uçurtma etkinliğimiz var. Bizim çocukluğumuzun etkinliği olan ve en çok sevilen şeylerden birisi uçurtma uçurmak. Biz de bizim çocukluğumuzun eğlenceli ve  güzel oyunlarını çocuklarımıza göstermek için bu etkinliği planladık. Sayfamızda zaten sürekli etkinlikler oluşturulmakta, bundan önce de etkinliklerimiz oldu. Benim sayfayı açma nedenim Çerkezköy'de çalışmaya imkanı olmayan birçok anne yalnızlık çekiyor, bunlardan birisi de benim. Neden anneleri bir araya getirmeyeyim diye düşünerek sayfayı açmaya karar verdim. Beraber sosyalleşip çocuklarımızı da bu sosyalliğin içerisine katıyoruz." şeklinde konuştu.

 

"ÇOK GÜZEL BİR YARDIMLAŞMA İÇERİSİNDEYİZ"

 

Sayfayı açtığı günden bu yana sayfanın gittikçe büyüdüğünü kaydeden Aydın, "Annelerden çok güzel tepkiler alıyorum. Burada yalnız olmadıklarını anlıyorlar ve etkinliklerle onları sosyalleştiriyoruz. Sayfamızda da gerçekten çok faydalı bilgiler yer almakta mesela ek gıdaya geçiş hakkında doktorlarımızdan güzel bilgileri paylaşıyoruz. Anneler kendi aralarında neler yapabilirler, bu süreci nasıl atlatabilirler onları paylaşıyorlar. Çocukları ile ilgili herhangi bir hastalık veya sorunu paylaşıp birbirlerine destek oluyorlar. Bu şekilde çok güzel bir yardımlaşma içerisindeyiz. Ben bu konuda öncelikle ortamlarını kullandığımız için Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'a teşekkür ediyorum. Özellikle Tepe'de çok güzel jimnastik alanları var, oraları da kullandık. Yoga yaptık, pilates ve zumba yaptık. Ben duyuruları yapıyorum ama her anne ve çocuk bireysel katılıyor etkinliğe. Yani anne ve çocuğun bireysel eğlendiği ama bunu topluluğa döktüğümüz etkinlik." ifadelerini kullandı.

 

 

"GÜZEL VE DEĞİŞİK BİR ETKİNLİK"

 

Etkinliğe katılmak için İstanbul'dan geldiğini söyleyen Nilüfer Kodak da, "Çocuklar için güzel ve değişik bir etkinlik. Kış gelmeden sonbaharda böyle bir etkinlikte çocuklar eğleniyorlar ve kaliteli zaman geçiriyorlar. Aileler için de güzel bir etkinlik, çocukları ile beraber sosyalleşme imkanı buluyorlar. Hem de diğer aileler ile kaynaşıyorlar." dedi. Havanın rüzgarlı olması uçurtmaların uçmasını sağlarken, aileler de çocuklarının uçurtma mutluluğuna ortak oldu.

 

Haber / Ogün DÜRÜMLÜ  


0282 726 91 91
0282 747 65 10