Çetin: Geri dönüşüme her zaman destek olacağız

Kapaklı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ile TAP Derneği'nin (Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği ) ortaklaşa düzenlediği okullar arası atık pil toplama yarı?

Kapaklı 19.11.2019 17:52:00 0
Çetin: Geri dönüşüme her zaman destek olacağız

Bünyesinde tehlikeli maddeler ihtiva eden atık pillerin düzenli şekilde toplanarak insan sağlığına ve çevreye zarar vermesinin önlenmesi, okullarda öğrenim gören öğrencilere çevre bilincinin aşılanması ve ilerleyen yıllarda daha temiz ve yaşanabilir bir çevreye kavuşmak amacıyla 2019-2020 Eğitim Öğretim yılında anaokulu, ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim kurumlarında “Ödüllü Atık Pil Toplama Kampanyası” başlatıldı.

 

30 NİSAN 2020 TARİHİNDE SONA ERECEK

 

16 Eylül 2019 tarihinde başlayan “Ödüllü Atık Pil Toplama Kampanyası” 30 Nisan 2020 tarihinde sona erecek ve en çok pil toplayan okullar ödüllendirilecek.

 

GELECEK NESİLLERE TEMİZ BİR ÇEVRE BIRAKABİLMEK İÇİN

 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin "  Okullarımıza atık pil toplama kutularımızı teslim ettik evlerinde ve iş yerlerinde atık pili olan vatandaşlarımız kendilerine en yakın okula atık pillerini bırakarak okullarımıza destek olurken çevremizi de koruyabilir. Unutmamalıyız ki atık pillerin çöpler vasıtasıyla toprağa karışması, denizlere, akarsulara ve kanalizasyonlara atılması veya yakılmaları durumunda içerdikleri kimyasal maddeler çevrenin kirlenmesine yol açabilmektedir. Bu bakımdan atık pillerin geri dönüşüme katılması çevremiz ve geleceğimiz için büyük önem arz etmektedir. Gelecek nesillere temiz bir çevre bırakabilmek ve ekonomimize destek olmak için Kapaklı Belediyesi olarak atık pillerin toplanması konusunda farkındalık sağlamak amacıyla  geri dönüşüme her zaman destek vermeye devam edeceğiz ."dedi.

 

Haber/Ogün DÜRÜMLÜ


0282 726 91 91
0282 747 65 10