Çerkezköy'ün Master Chef'lerinden büyük başarı

Denizli'de EGS Fuar merkezinde Gastronomi Derneği ve Denizli Genç Aşçılar Derneği tarafından düzenlenen Gastro World Master Chefs Uluslararası Gastronomi yarışmasında Çerkezköy Hacı Fahri Zümbül M

Çerkezköy 19.11.2019 18:16:00 0
Çerkezköy

15-18 Kasım 2019 tarihleri arasında Denizli’de düzenlenen Gastro World Master Chefs Uluslararası Gastronomi yarışmasına Çerkezköy HFZ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Bölümü öğrencileri öğretmenleri Hülya Güner, Nurgül Kurşunlu, İbrahim Balaban ve Kemal Türkeri tarafından yoğun çalışma programının ardından yarışmasına sıkı bir şekilde hazırlandı. Yarışmada dünyanın her yerinden 30 Master Class Chef, jüri üyesi olarak görev alırken, yapılan değerlendirmede  Hacı Fahri Zümbül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri toplamda 4 altın, bir gümüş ve bir bronz madalya ile 60 ekip arasından Türkiye ikincisi olarak büyük başarıya imza attı.

 

60 RAKİBİNİ GERİDE BIRAKTI

 

İlk gün yapılan bireysel yarışmalarda Restoran Balık Tabağı kategorisinde yarışan 11. sınıf öğrencisi 16 yaşındaki Evrim Şeyma Eren 60 yarışmacıyı geride bırakarak hazırladığı tabakla alanında kariyer sahibi şefleri dahi geçerek altın madalya kazanıp büyük başarı elde etti. İkinci gün Restoran et tabağı kategorisinde zorlu bir etaba sahip 11. sınıf öğrencisi Hilal Saklanmış gösterdiği üstün başarı ile gümüş madalyaya uzandı. Jüriden çalışma teknikleri ve performansı konusunda oldukça övgü alan Hilal Saklanmış bunun kendisi için bir başlangıç olduğunu kaydetti. Restoran tatlı tabağı kategorisinde yarışan 11. sınıf öğrencisi Hazal Karaatlı çok iyi bir performans sergileyerek bir çok pasta ve tatlı şefine karşı yarıştığı kategorisinde bronz madalya sahibi oldu.

 

 

TEŞEKKÜR ETTİLER

 

Yarışmanın üçüncü gününde ise 60  lise ekibinin yarıştığı yarışmada Melike Karaman, Elifnur Sanlı ve Dilan Şimşek çok zorlu jüriden zorlu değerlendirme sonucunda 91,87 puan almayı başararak hem altın madalya kazandılar hem de okullarına 60 ekip arasından gastronomi alanında en iyi lise ikincilik kupasını getirdiler. Yarışma sonunda uluslar arası şefler tarafından ekibin her anlamda çok başarılı olduğu özellikle teknikleri konusunda gördükleri en iyi ekip olduğu dile getirildi. Öğrenciler madalya ve kupalarını aldıktan sonra yaptıkları açıklamada “ Çerkezköy’e başarı ile döndüğümüz için çok mutluyuz. Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş’e, okul müdürü Tuğrul Selimoğlu' na, Okul Aile Birliği üyelerine daha sonra bölüm öğretmenleri Hülya Güner, Nurgül Kurşunlu, İbrahim Balaban ve Kemal Türkeri' ne okulun tüm idari ve öğretmen kadrosuna ve kendi ailelerine sağladıkları tüm imkanlar ve verdikleri büyük destek için çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca ulaşım ve yarışma alanındaki büyük desteği için Osman Saçlı' ya da öğretmenlerimiz ile birlikte çok teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10