BAL'da Tekirdağspor liderliği Bigaspor'a devretti

Temsilcimiz 1911 Çerkezköyspor'un yer aldığı Bölgesel Amatör Lig 11.grupta 9. hafta programı 7 karşılaşma ile geride kaldı. Filelerin 20 kez havalandığı haftanın en farklı galibiyetini ise Başi

20.11.2019 17:13:00 0
BAL

TFF Bölgesel Amatör Ligde 11.grupta hafta sonunda birbirinden zorlu karşılaşmalar oynanırken, ligin yeni lideri Bigaspor oldu.

 

BİGASPOR KARAMÜRSEL’DEN LİDER DÖNDÜ

 

Haftaya ikinci sırada giren Bigaspor geçtiğimiz hafta averajla kaptırdığı liderliği bu hafta puan farkıyla geriye aldı. BAL ligi 11.grupta şampiyonluk mücadelesi veren Bigaspor 17 Kasım Pazar günü Karamürsel de oynadığı maçta 0-0 berabere kaldı, Tekirdağspor’un Lüleburgazspor’a mağlup olmasının ardından bir puan farkla tekrar liderliğe yükseldi. Bigaspor Karamürsel deplasmanın da daha üstün oynamasına rağmen galibiyeti getirecek golü bulamadı. Karamürsel sahasının elverişli olmaması nedeniyle Bigaspor taraftarları maça gidemedi. Bigaspor bu puanla 17 puana yükselirken, Karamürselspor ise puanını 14 yaptı.

 

TEKİRDAĞSPOR LÜLEBURGAZSPOR’A ÇARPILDI

 

Haftaya lider durumda giren Tekirdağspor deplasmanda Lüleburgazspor’a konuk oldu. Maça Tekirdağspor oyuncuları maça baskılı başladı. Maçın ilk dakikalarında Tekirdağspor oyuncuları Lüleburgazspor kalesine bir çok atak geliştirse de başarılı olamadılar. Karşılaşmanın ilk yarısında Lüleburgazspor oyuncuları da zaman zaman Tekirdağspor kalesine mutlak gol olması beklenen pozisyonlar yakalasa da bir türlü değerlendiremediler. Müsabakada dakikalar 55’i gösterdiğinde Lüleburgazspor oyuncuları Tekirdağspor kalesine atak yakaladı. Kaleye şut çeken Lüleburgazspor oyuncusunun şutunu kaleci çizgide çeldi ancak ceza sahası içerisinde bulunan Lüleburgazspor’un 10 numaralı takım kaptanı Deniz Sert topa son anda dokunarak kaleye soktu ve skor 1-0 oldu.  Karşılaşmanın 75’inci dakikasında Lüleburgazspor’da Abdülkadir Oruçoğlu, sol kanattan tek başına hücuma kalktı ve hızlı bir şekilde sol kanattan ceza sahasına girerek topu sert bir şut ile ağlara göndermeyi başardı ve skor 2-0 oldu. Müsabakanın son dakikalarına doğru yine sol köşeden hızlı bir şekilde gelen Abdülkadir Oruçoğlu, kaleci ile karşı karşıya kaldı ve topu ağlara göndermeyi başararak skoru 3-0 yaptı. Karşılaşmada sona gelindiğinde Lüleburgazspor oyuncuları ve taraftarları çılgına döndü. Tekirdağspor bu mağlubiyet ile liderliği Bigaspor’a devrederken, Lüleburgazspor ise puanını 8 yaptı.

 

ORTAKÖYSPOR BERABERLİĞE ABONE OLDU

 

Bölgesel Amatör lig 11.grupta Ortaköy, Ayazağa Yusuf Tunaoğlu Stadında Arnavutköy Belediyespor’u konuk etti. Son iki haftadır sahadan beraberlikle ayrılan kırmızı beyazlılar seriyi bozmadı ve ard arda 3. beraberliğin Arnavutköy Belediye karşısında aldı. Mücadeleyi Murad Madan yönetirken, yardımcılıklarını Erdinç Zengi, Kaanhan Argüt yaptı. 11. grupta oynadığı 8 karşılaşmada sahadan 4 kez beraberlikle ayrılan ev sahibi ile sahadan 3 kez 1 puanla ayrılan Arnavutköy Belediyespor karşılaşmasında birer gol vardı. İlk yarısı 0-0 sona eren karşılaşmanın iknci yarısında önce kırmızı beyazlılar Umut’un 74.dakika da attığı gol ile 1-0 öne geçti. Bu gole karşılık 88’inci dakikada geldi. Ortaköy ceza sahası içersinde Boğaçhan’ın eline çarpan topta mücadelenin hakemi penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Serhat’ın vuruşunda top filelerle buluştu ve skora denge geldi. Mücadele 1-1 sona ererken iki ekip sahadan 1’er puanla ayrıldı. Konuk ekip Arnavutköy Belediyespor son dakikalarda gelen bir puana sevinirken, ev sahibi ekip ise son dakikalarda kaçan iki puana üzülerek soyunma odasına gitti. Ortaköyspor puanını 14 yaparken, Arnavutköy Belediyespor ise puanını 15 yaptı.

 

ÇENGELKÖY FUTBOL YATIRIMLARI İKİNCİ DEVRE AÇILDI

 

İstanbul temsilcisi Çengelköy Futbol Yatırımları evinde Kırklareli temsilcisi Vizespor’u konuk etti. Alt sıralardan kurtulmaya çalışan Vizespor karşısında maça mutlak üç puan parolası ile çıkan ev sahibi ekip Çengelköy Futbol Yatırımları arzuladığı gole ilk devre ulaşamadı. Maçın ikinci devresinin hemen başında Ferhat Beşer ile öne geçen ev sahibi ekip Çengelköy Futbol Yatırımları golden üç dakika sonra Ferhat ile ikinci golü buldu. Oyun disiplininden kopan rakibi karşısında çok rahat oyun ortaya koyan Çengelköy Futbol Yatırımları 59’uncu dakikada Ömer Faruk Öztürk ile bir gol daha bularak karşılaşmadan 3-0 galip ayrıldı. Çengelköy Futbol Yatırımları bu galibiyet ile puanını 14 yaparken, Vizespor ise dört puanda kaldı.

 

EDİRNESPOR YÜKSELİŞİNİ SÜRDÜRDÜ

 

Son haftalarda büyük çıkış yakalayan Edirenspor ise evinde Başişkele Doğantepespor’u konuk etti. Taraftarının desteği ile maça hızlı başlayan Edirnespor üçüncü dakikada Oğuzhan’ın golüyle karşılaşmada öne geçti. Gelen golle birlikte rahatlayan ev sahibi ekip Hakan Doğan ile 17’inci dakikada farkı ikiye çıkardı. 35’inci dakikada Engin’in ayağından bulduğu golle ilk devreyi üç farklı üstünlük ile tamamlayan ev sahibi ekip 49’uncu dakikada Kazım ile farkı dörde çıkardı. Konuk ekip Başişkele Doğantepespor ise 51’inci dakikada Bahadır ile şeref sayısını buldu. 55’inci dakikada Hakan Doğan ile bir gol bularak farkı dörde çıkartan ev sahibi ekip Oğuzhan Düzenli ile skoru 6-1 yaptı. Kalan dakikalarda Hakan Doğan’ın üçüncü golüyle karşılaşmadan 7-1 galip ayrılan ev sahibi ekip ligdeki yükselişini sürdürdü. Edirnespor bu galibiyet ile puanını 15 yaparken, Kocaeli temsilcisi Başişkele Doğantepespor ise sekiz puanda kaldı.

 

UZATMALARDA KAYBETTİK

 

TFF Bölgesel Amatör Lig 11.grupta 9.hafta karşılaşmasında temsilcimiz 1911 Çerkezköyspor evinde Uzunköprüspor’u konuk etti. araftarların yoğun ile gösterdiği karşılaşmaya temsilcimiz 1911 Çerkezköyspor iyi başladı. Özellikle kanatlardan hücum geliştirmeye çalışan temsilcimiz Uzunköprüspor savunmasını geçmekte zorlandı. Konuk ekip Uzunköprüspor ise gelişen 1911 Çerkezköyspor ataklarında hata yapmazken, kontra ataklardan gol aradı. İlk devrenin kalan dakikalarında gelişen ataklardan gol çıkmayınca ilk devre golsüz eşitlik ile tamamlandı.

 Karşılaşmanın ikinci devresinde oyuncu değişiklikleri yapan temsilcimiz 1911 Çerkezköyspor arzuladığı golü bir türlü bulamadı. Orta alan şeklinde geçen karşılaşmanın uzatma dakikalarında konuk ekip Uzunköprüspor geliştirdiği tek atakta golü buldu. Uzatmaların üçüncü dakikasında kullanılan serbest vuruşta yaşanan karambolde Uzunköprüspor oyuncusu topu ağlara göndererek konuk ekibi öne geçirdi. Kalan dakikalarda ise gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada konuk ekip Uzunköprüspor’un 1-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı. 1911 Çerkezköyspor bu mağlubiyet ile dokuz puanda kalırken, büyük moral bulan Uzunköprüspor puanını 11 yaparak rahat nefes aldı.

 

ALİBEYKÖYSPOR İKİ GOLLE KAZANDI

 

Bölgesel Amatör Lig 11. Grupta mücadele eden Alibeyköyspor, 9. hafta maçında deplasmanda Bozcaadaspor’la karşılaştı. Bozcaada 20 Eylül Stadı’nda oynanan maçı Aydoğan Kaçmaz yönetirken yardımcı hakemlik görevini Ahmet Türkeş, Enes Samanlı, Seçil Özdemir yaptı.İlk yarısı 0-0 eşitlikle sona eren karşılaşmanın ikinci devresinde ataklarını hızlandıran konuk ekip Alibeyköyspor 84’üncü dakikada Samet Şenol ile golü bularak öne geçti. Ev sahibi ekip Bozcadaspor ise mağlup duruma düştükten sonra beraberlik golünü bulmak için ataklar geliştirmesine rağmen kontradan ikinci golü kalesinde gördü. Karşılaşmanın uzatma dakikalarında sahneye çıkan Hasan düzgün vuruş ile skoru 2-0 yaptı. Bu sonuçla Alibeyköyspor 13 puanla sekizinci sıraya yükselirken, Bozcaadaspor ise 9 puanda kaldı ve on birinci sırada yer aldı.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10