Sessizliğini yazılı açıklamayla bozdu

Çerkezköy Kent Konseyi Kadın Meclisi Eski Başkanı Serpil Karabal, yaptığı itirazı sonrası yenilenmek zorunda kalan Çerkezköy Kent Konseyi seçimleri öncesi sessizliğini yaptığı yazılı açık

Çerkezköy 20.11.2019 17:48:00 0
Sessizliğini yazılı açıklamayla bozdu

Tekirdağ Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün görevlendirmesi üzerine Avukat Fatma Ergin tarafından yapılan inceleme ve araştırma sonrası raporun eline ulaştığını kaydeden Karabal, “Bu raporla bir yanlıştan dönülmüştür. Söz konusu rapor öncesi aleyhime görsel medyada gerçeğe aykırı olarak yer alan gayri ciddi açıklamalar ve geçersiz sayılan bir genel kurulda seçilerek kendilerini yetkili olarak görenlerin maalesef Kent Konseyi Yönetmeliği ve Tekirdağ Valiliği Hukuk İşleri Müdürlüğü’nün 13.09.2019 tarihli araştırma raporunda yapılan tespitlere aykırı olarak yaptıkları beyanlarına karşılık bugüne kadar elimde yeterli belge olmadığı için beyanda bulunmadım. Ancak rapor bugün elime ulaştı. Ve kamuoyunun da bilmesi gereken gerçek şudur ki ben o gün o seçimde yapılan bir yanlışa dikkat çekerek, yetkili mercilere bunu ilettim. Devletimizin yetkili mercileri de bunu doğru buldu” dedi. Çerkezköy Kent Konseyi seçiminin yenileneceğini kaydeden Karabal, “Şayet yapmış olduğum başvuru iddia ettikleri gibi haksız, hukuksuz mesnetsiz olmuş olsaydı seçimlerin yenilenmesi söz konusu olmazdı. 17. Genel Kurulda Kent Konseyi Başkanı seçilen Funda Serfiçe tarafından 26.04.2018 tarihinde hiçbir yetkisi olmadan kent konseyi kadın meclisi başkanı olarak konsey üyeleriyle haberleşeceğim tüm sosyal hesaplarım engellendi, bu tarihten itibaren de kent konseyi faaliyetlerinin hiçbirinden haberim olmadı. Bu gerekçe gösterilerek toplantılara katılmadığım iddia edilerek görevime bu yolla son verildiği kaydedilmektedir” dedi.

 

YANLIŞLAR SU YÜZÜNE ÇIKTI

 

Kent Konseylerinde görev alan kişilerin gönüllülük ilkesiyle hareket ettiklerini dile getiren Karabal “Kişilerin kaprisleri, yasaya aykırı tutumları olduğunda gönüllülük esasıyla çalışan insanların görev yapmaları da zorlaşır. Ben bütün bunlara rağmen 26.04.2018 tarihine kadar üstlenmiş olduğum Çerkezköy Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanlığı görevimi layıkıyla yerine getirdim. Ta ki 12 Haziran 2019 günü yapılan 18.Olağan Genel Kurul toplantısında yasalara aykırı yapılan seçimler ve benim bunu bir üst merciiye taşımam konseydeki yanlışların da su üstüne çıkmasını sağlamıştır.  Oysa kent konseyi genel kurullarının gündemi gayet açıktır. Yönetim kurulu üyelerinin seçimi başkan seçiminden sonra yapılmalıdır. Gündem maddeleri hukukun aksine kişilerin tercihine göre değiştirilemez veya yorumlanamaz. Üstelik yönetim kurulu üyelerinin başkanlık seçimi ile birlikte oylamaya sunulacağına dair genel kurul divan kararı da mevcut değildir. Bu nedenle yapıldığı iddia edilen yönetim kurulu üyelerinin seçimi de genel kurul gündemine ve kent konseyi yönetmeliğine aykırı olarak yapıldığı gerekçesiyle bu seçimler yenilenmektedir” dedi.

 

BU ÜLKE, BU İLÇE HEPİMİZİN

 

Karabal “Bu süreçte şahsımı hedef alarak beni yıpratmaya çalışıp sözüm ona itibarsızlaştırmaya çalışan bir takım arkadaşlara tavsiyem bu ülke hepimizin, bu ilçe hepimizin. Adalet dün bana lazımdı, bugün size lazım olabilir, yarın bir başkasına gerekebilir. Hiç kimse kendini hakkın ve hukukun üstünde görmesin. Ben o gün orada şahsıma yapılan bir haksızlığa, beraberinde genel kuruldaki hukuksuzluğa başkaldırarak müracaat ettim. Ben bir kadın olarak, Çerkezköy Kadın Meclisi Başkanı olarak şahsım nezdinde önce Çerkezköy’ün ardından Çerkezköy’deki bütün kadınların hakkını bu şekilde aramış oldum. Yenilenecek olan Kent Konseyi seçimlerinde hiçbir görev almayacağım gibi, demokrasinin gelişmesine katkı sağlayacak seçimlerin hukuk çerçevesinde geçmesini, Çerkezköy’e ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu süreçte beni günlerce haksız, mesnetsiz eleştirenlere dahi hakkımı helal ediyorum. Benim isyanım haksızlığaydı, benim isyanım hukuksuzluğaydı. Ben bu şehrin Kent Konseyinin Kadın Meclisi Başkanı olarak gördüğüm yanlış karşısında susamazdım, susmadım. Haklılığım da ortaya konulan raporla tescillenmiştir ve seçimler yenilenmiştir. Yapılacak seçimlerin tekrar Çerkezköy’ümüze hayırlı olmasını temenni ediyorum. ” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10