Balıkçılar havanın soğumasını bekliyor

Çerkezköylü balıkçılar, havaların sıcak olmaması sebebiyle balık çeşitlerinin az olduğunu ve balık fiyatlarının yüksek olduğunu belitti. Balıkçılar halka ucuz balık yedirmek için havala

Çerkezköy 21.11.2019 16:11:00 0
Balıkçılar havanın soğumasını bekliyor

Çerkezköy’de balık fiyatları, Hamsi 15 TL den satılırken, Çipra 20 TL, Mezgit 20 TL, Uskumru 25 TL, Palamut 35 TL, Çinekop 60 TL den satılıyor.

 

HAVALARIN SOĞUMASI ŞART

 

Çorlu Balıkçısı İsmail Çevik, “Havaların sıcak gitmesinden dolayı balıklar çeşidi az çıkıyor. Balık tezgahının bollaşması ve fiyatlarının inmesi için havaların soğuması şart. Biz balıkçılar olarak elimizden geldiğinde vatandaşa ucuz ve kaliteli balık yedirmeye çalışıyoruz” dedi. Çerkezköy Balıkçılık Satış Sorumlusu Vahit Tekgöz ise,  “Çerkezköy halkına taze balık ile hizmet vermeye devam ediyoruz. Havaların sıcak olması balıkların az çıkmasına neden oluyor. Bundan dolayı da balık fiyatları yüksek.  Havalar soğumaya başlayınca hem tezgahtaki balık çeşidi artacak hem de balık fiyatları ucuzlayacak.” diye konuştu.

 

 

VATANDAŞ DAHA ÇOK HAMSİ ALIYOR

 

Vatandaşların daha çok hamsi aldığını söyleyen Karadeniz Balıkçılığın sahibi Cenk Diş, “Çünkü en ucuzu o.  Bu hafta Çinekop’un çıkması bekliyorduk ama çıkmadı. Balıkların çeşidin artması için havaların soğuması gerekiyor. Havaların soğuması ile birlikte Çerkezköylü vatandaş hem kaliteli hem de  ucuz balık alacak.” ifadelerinde bulundu.

 

Haber/Ogün DÜRÜMLÜ


0282 726 91 91
0282 747 65 10