Kapaklı'da 24 Kasım öğretmenler günü kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü, tüm ülke genelinde olduğu gibi Kapaklı'da da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı gerçekleştiren Kapaklı İl

Kapaklı 24.11.2019 20:01:00 0
Kapaklı

Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, 11 Kasım 1928 ‘Başöğretmen’ sıfatının verilmesi münasebetiyle her yıl kutlanan 24 Kasım Öğretmenler Günü Kapaklı’da da türlü etkinliklerle kutlandı.

 

 

ATATÜRK ANITINA ÇELENK SUNDULAR

 

Kapaklı’da 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programı, dün saat 11.00’da Belediye Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunumları ile başladı. İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz’ın Atatürk Anıtı’na çelenk bırakmasının ardından kutlama programı, saat 11.30’da Kapaklı Anadolu Lisesinde devam etti. Kutlamalara Kapaklı Kaymakamı Bülent Hamitoğlu, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Cemal Bahadır Murat, Kapaklı İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Fevzi Bayram, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, kurum müdürleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Gazilerimiz, Öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

 

“EN ÖZEL GÜNDÜR”

 

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından programda günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz yaptı. Öğretmenliğin önemine değinen Danışmaz, ‘’İnsan dünyaya geldiğinde gözlerini açar açmaz çevresindekileri hissetmeye çalışır. Yemeği, içmeyi, emeklemeyi, yürümeyi, koşmayı ve konuşmayı öğrenir. Kendisini ve çevreyi algılamaya çalışır. Tüm bunlara karşın yine de yardıma muhtaçtır. İnsanın yaşamdaki ilk yardımcıları anne, baba, ağabey, nine ve dedesidir. Büyüyüp gelişen çocuk bilgilenme sürecine girer. Bu nedenle aile içi eğitim ve öğretim yetersiz kalır. Çocuğun bu dönemdeki ihtiyaç duyduğu bilgileri ancak okulda öğretmen kılavuzluğunda sistemli bir eğitimle olacağı ortaya çıkmıştır. Okul ve öğretmen çocuğun gelişiminde ailenin tamamlayıcısı olmuştur. Dinimizin ilk emri ‘Yaratan Rabbinin adıyla oku’dur. Öğretmenlerimiz çocuklarımızın eğitilmesinde en önemli değerdir. Öğretmenler çocuklarımızın eğitim ve öğretimlerine rehberlik eden, yön veren ve yaşama hazırlayan kimselerdir. Öğretmenler Günü’nün amacı öğretmenin toplumdaki yerini, rolünü, önemini ve değerini kavratmaktır. Öğretmenlerin kendi aralarındaki bağı kuvvetlendirmek, öğrencileri ile aralarındaki sevgi, saygı ve dayanışmayı güçlendirmektir. Emekli olan öğretmenleri saygıyla anmak ve yeni atanmış öğretmenlere mesleklerinin kutsal bilincine varmalarını sağlamaktır. İşte Öğretmenler Günü bu fedakar öğretmenlerimizin kıymetini bir kez daha düşünüp anlamamızı sağlayan önemli bir gündür” dedi.

 

 

ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLUYORUM

 

Danışmaz “Millet Mekteplerinin Açılışı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım günü 1981 yılından beri Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Öğretmenlerimize duyduğumuz saygı, sevgi ve şükranlarımızı dile getirmek için bu günü fırsat bilmeli ve bu duygularla onların elini öpmeliyiz. Okulu bitirip, hayata atıldığımız zaman, bizi bugünlere hazırlayan öğretmenlerimizi hatırlamak, ziyaret etmek ya da bir telefon ile aramak onlar için en büyük ve en değerli armağan olacaktır. Bu vesile ile ilçemizde görev yapan yaklaşık bin 250 öğretmenimizin ve tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum” dedi.

 

 

ÖDÜLLERİ VERİLDİ

 

Danışmaz’ın konuşmasının ardından “Öğretmen” konulu şiir yarışmasında birinci olan Yıldızkent Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Erkin Saçar şiirini okudu. Saçar’ın birinci seçilen şiirini okumasının ardından program “Öğretmen” konulu yarışmalarda dereceye giren öğretmen ve öğrencilere hediyeleri takdim edildi. “Öğretmen” konulu şiir yarışmasında Yıldızkent Ortaokulu öğretmeni Berrin Şenyer üçüncü, Yıldızkent Ortaokulu öğretmeni Fatih Korgancı ikinci, Yıldızkent Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Erkin Saçar ise birinci oldu. 24 Kasım Öğretmenler Günü Voleybol Turnuvasının kazananı Yıldızkent Ortaokulu olurken, Kort Tenisi Turnuvasının erkeklerde kazananı Kapaklı Belediyesi Ortaokulu öğretmeni Ahmet Özgür Bilgiç, kadınlarda Kapaklı Gazi Ortaokulu öğretmeni Cansu Akpolat oldu. Masa Tenisi Turnuvasında erkeklerde birinci Kapaklı Gazi İlkokulu öğretmeni Müjdat Elmas, kadınlarda birinci Karaağaç Atatürk Ortaokulu Ayşegül Sekmen oldu. Dereceye giren öğretmenlere ödüllerini Kapaklı Kaymakamı Bülent Hamitoğlu takdim etti. “Öğretmen” konulu anı yarışmasında Yıldızkent Ortaokulu öğretmeni Özlem Kakış birinci olurken, Kapaklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmeni Özlem Değirmenci ikinci, Başakşehir Okulları öğretmeni Murat Bal üçüncü oldu. Bu öğretmenlere ve voleybol, kort tenis ve masa tenisinde ikinci olan öğretmenlere hediyelerini İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz takdim etti. Turnuvalarda dereceye giren diğer öğretmen ve öğrencilere ise hediyelerini, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Cemal Bahadır Murat, İlçe Jandarma Komutanı Fevzi Bayram takdim etti. Ödül takdiminin ardından Kapaklı Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan oratoryo büyük beğeni ile izlendi. Programın finalinde öğretmen ve öğrenciler ‘ Memleketim’ şarkısını hep birlikte söylerken, protokol ve davetliler dağıtılan Türk bayraklarını sallayarak şarkıya eşlik etti.

 

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10