Eğitim Bir-Sen üyeleri kahvaltıda buluştu

Eğitim Bir-Sen Çerkezköy İlçe Şubesi 24 Kasım Öğretmen Günü nedeniyle  dün 09.00-11.00 saatleri arasında Çınar restaurantta öğretmenlere kahvaltı programı düzenledi. Programda konuşan E?

Çerkezköy 24.11.2019 20:50:00 0
Eğitim Bir-Sen üyeleri kahvaltıda buluştu

Kahvaltı programına Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Tekirdağ İl Başkanı Ferruh Topuz, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Eğitim Bir-Sen Çerkezköy Şube Başkanı Yusuf Hayri, Sendika Üyesi öğretmenler ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

 

 ÖĞRETMENLERİNİ İHMAL EDEN TOPLUMLAR GELECEĞE YÖNELİK KENDİNİ KURAMAZLAR

 

Kahvaltıda Eğitim Bir-Sen Çerkezköy Şube Başkanı Yusuf Hayri, sendikanın kurucu Genel Başkanı Mehmet Akif İnan’ı anarak konuşmasına  başladı. Hayri “ Nesillerin ruhunu yoğurması, ülkenin geleceğinin şekillendirilmesi bakımından öğretmenlik mesleğinin tartışmasız öneme ve önceliğe sahip olduğu bir gerçektir. O nedenle bizim eğitime bütün eğitim çalışanlarına hususi olarak da öğretmenlerimize verdiğimiz önem sadece bir iltifat değil ait olduğumuz tarih ve topluma duyduğumuz sorumluluğun gereğidir. Öğretmenlerini ihmal eden toplumlar geleceğe yönelik kendini kuramazlar. Geçmişin mirasını geleceğe taşıyamazlar, kültür ve medeniyet değerlerine yenilik, canlılık ve zenginlik katamazlar. Önceden olduğu gibi bundan böylede maddi bakımdan güçlü ve manevi bakımdan huzurlu bir mesleki hayatı temsil ederek öğretmenlerimizin toplumda hak ettikleri seçkin, saygın yeri koruyarak mücadelemize devam edeceğiz. Birlikte güzele, iyiye, mükemmele doğru yürüyoruz. Özlük ve özgürlük için verdiğimiz kararlı mücadelenin sizlerin katkılarıyla daha güçlü, daha zengin kazanımlara dönüşeceğine inanıyor, siz değerli üyelerimizden bu yönde daha güçlü bir destek bekliyoruz”dedi.

 

 

 ÖĞRETMENLERE KARŞI ŞİDDETİ KINIYORUZ

 

Yusuf Hayri,öğretmenlere şiddet konusuna da değinerek, “Özellikle bir ülkede şiddet sarmalı öğretmene kadar uzanıyorsa geleceğinin aydınlık olmasında söz etmemiz zorlaşacak. Özetle şunu söyleyebiliriz; eğitimcileri şiddetin hedefinde olan bir toplumun geleceği karanlıktır. Yürüttükleri mesleğin manevi karşılığı olan saygının çok görüldüğü; sözlü taciz, saldırı, darp, bıçakla ve silahla yaralama gibi olayların sıradanlaştığı bir dönemi yaşıyoruz. Bugün gelinen noktada öğretmene saygı sorunu en temel meselelerimizden biri haline gelmiştir. Geleceğimiz olan çocuklara bilgi, beceri ve değer kazandıran öğretmenlere reva görülen muamele ve gösterilen kayıtsızlık düşündürücü olduğu kadar vahimdir. Ciddi bir sorun olan şiddete çözüm bulunması için başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere tüm yetkilileri eğitim çalışanlarına karşı eğitim öğretim hizmeti sunumundan kaynaklı şiddet eylemlerine yönelik ceza-i hukuki tedbirleri bir an önce almaya çağırıyoruz. Özellikle öğretmenlik meslek kanunu bir an önce çıkarılmalı. Çerkezköy Eğitim Bir-Sen olarak öğretmene ve okul yöneticilerine yönelik yapılan tüm saldırıları esefle kınıyor bu ve benzeri hadiseleri tekrar yaşanmaması temennisinde bulunuyoruz.”dedi.Yusuf  Hayri,  öğretmenlerin gününü kutlayarak,“Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimizi  rahmet ve minnetle anıyor, tüm öğretmenlerimizin öğretmenleri gününü kutluyorum”diye konuştu.

 

ÖĞRETMENLERE KARŞI ŞİDDETİN SON BULMASI İÇİN ÖNCE VELİLERİ EĞİTMELİYİZ

 

Yusuf  Hayri’nin ardından konuşan, Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Tekirdağ İl Başkanı Ferruh Topuz’da öğretmenlere yapılan şiddetleri kınayarak önce öğrencileri değil öğretmenlere şiddetin son bulması için velileri eğitmek gerekiyor”dedi.Topuz, Tekirdağ  il genelinde eğitimde şiddet olayı ile karşılaşmadıklarını da belirterek, “Türkiye’nin dört bir yanında öğretmenlere şiddet olayları yaşanıyor. Bu olayları esefle kınıyoruz. Bir daha da yaşanmamasını temenni ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm öğretmenlerimizin kutluyor sağlık ve esenlikler diliyorum”dedi.

 

Haber/Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10