Günlük yaşamda kadınların karşılaştığı zorluklara dikkat çekildi

 Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Yünsa Yünlü San. Tic. ve A.Ş. tarafından Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Haftası dolayısıyla

Çerkezköy 27.11.2019 16:42:00 0
Günlük yaşamda kadınların karşılaştığı zorluklara dikkat çekildi

Yünsa Yünlü San. Tic. ve A.Ş. tarafından personeline yönelik “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Eğitimi” gerçekleştirildi.

 

BAŞKAN AKAY’DA KATILDI

 

Dün 10.00-11.00 ve 14.00-15.00 saatleri arasında iki seansta gerçekleştirilen programa Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ,Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, Yünsa İnsan Kaynakları iş Ortağı Aylin Keskin Güven, Operasyon Direktörü Engin Sarıbüyük, Sistem ve Organizasyon Geliştirme Müdürü Didem Yıldızhan, İç Denetim Lideri Fatih Koç ile yaklaşık 300’e yakın  fabrika çalışanı katıldı.

 

 

BİLGİLENDİRMEDE BULUNDULAR

 

Eğitimin açılışında konuşan Yünsa İnsan Kaynakları iş Ortağı Aylin Keskin Güven “Tüm dünyada 25 Kasım haftası Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Dayanışma Haftası olarak kutlanıyor. Biz de bu hafta kapsamında bu semineri gerçekleştirmek istedik” diye konuştu.    “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Eğitimi” programına konuşmacı olarak katılan Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, ülkemizdeki kadın erkek eşitsizliklerinin nedenleri ve kadının günlük yaşamda karşılaştığı zorluklara dikkat çekerek, bireylerin cinsiyet eşitliği kapsamında nasıl bir yol izlemeleri gerektiği konularında bilgilendirmede bulundu.

 

ÇİÇEK TAKDİM EDİLDİ

 

Biyolojik cinsiyet bize atfedilen cinsiyettir”diyen Güllü “ Toplumsal cinsiyet eşitsizliği ise toplum alanında bazı arkadaşların eğitime ulaşması, kızların eğitime ulaşamaması, bazı arkadaşların gece sokakta dolaşabilmesi, kadınların dolaşamaması gibi hatlar bütünü içinde kadınlara atfedilen rollerle ilgilidir” dedi. Cinsiyet eşitliği için neler yapılabileceğini de anlatan Güllü “Kadınlar olarak güçlüyüz. Ama fiziki güçlülükten yana değil bizim derdimiz. Bizim derdimiz yasalar önündeki güçlülüğümüz” dedi. Eğitimin sonunda Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü’ye çiçek takdim edildi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10