Minik eller turşu yapmayı öğrendi

Ergene Belediyesi Beren Bebek Çocuk Akademisi'nde bulunan minikler öğretmenleri ile birlikte günlük yaşam becerileri etkinliği kapsamında turşu yaptılar. İlk defa turşu yaptıkları için heyecanlı olan

Ergene 29.11.2019 17:16:00 0
Minik eller turşu yapmayı öğrendi

KIŞA HAZIRLANMANIN MUTLULUĞUNU YAŞADILAR

 

Beren Bebek Çocuk Akademisi’nde bulunan minikler öğretmenlerinin nezdinde turşu yaptılar. Mevsim sebzelerini özenle seçen minikler, kavanozlara dikkatli bir şekilde malzemeleri koydular. Sarımsaklarını atıp tuzla sirkeli suyunu ekleyip olgunlaşması gerektiğini öğrendiler. Hem üretime teşvik eden hem de günlük yaşam becerisi kazandıran etkinlikle minikler eğlenceli dakikalar yaşarken, kendi kurdukları turşu ile kışa hazırlanmanın mutluluğunu yaşadılar.

 

ÇOCUKLAR, YAŞAM BOYU ÖĞRENME YETKİSİNİ KAZANIYORLAR

 

Küçüklere günlük yaşam becerileri kazandırmak için etkinlikler düzenlediklerini belirten Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Miniklerimizi sosyal hayata hazırlamak, çocuklarımıza günlük yaşam becerisi kazandırmak için çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Bu tür etkinlikler minik öğrencilerimize de kişisel özgüven oluşturmakla birlikte oldukça neşeli zaman geçirmelerini de sağlıyor. Öğrencilerimizin yaşam boyu öğrenen bireyler olmalarını, güvenli, eğlenceli, özgürce hareket edebildiği bu güzel ortamda başkalarıyla ve kendi başlarına keşfederek, oynayarak, deney yaparak, uygulayarak ve duyu organlarını etkili kullanarak öğrenme yetkisini kazanmasını hedefliyoruz. Çocuklarımızın gelişimlerine katkı sağlayacak bu tür etkinliklerimiz Ergene Belediye Beren Bebek Çocuk Akademimizde devam edecektir” dedi.

 

Haber/Ogün DÜRÜMLÜ


0282 726 91 91
0282 747 65 10