Ataçay: Yaşanan olayı esefle kınıyoruz

Çerkezköy Kuzey Kafkas Derneği Başkanı Emrullah Ataçay  yaptığı basın açıklamasında ,İzmir'in Gaziemir ilçesinde Alevi vatandaşların oturduğu mahallede duvara yazılan nefret ifadesini kÄ

Çerkezköy 29.11.2019 17:24:00 0
Ataçay: Yaşanan olayı esefle kınıyoruz

Ataçay, siyaset, sanat ve spor camiasından birçok ismin tepki gösterdiği paylaşıma,Çerkezköy Kuzey Kafkas Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak kendilerinin de tepkisiz kalmadıklarını ve olaya büyük tepki gösterdiklerini ve kınadıklarını belirten Dernek Başkanı Emrullah Ataçay; “ Bu ülke hepimizin. Lazı, Türkü, Kürdü, Çerkezi, Alevisi ve sünnisi ile hep birlikte yaşıyoruz.İnsanları ayrıştırmak ve bin yıllık kardeşliğimizi bozmak isteyenlere asla müsaade etmeyeceğiz” dedi.

 

“ASLA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”

 

İzmir’in Gaziemir ilçesinde Alevi vatandaşların oturduğu Yeşil Mahallesi’nde bir evin duvarına kırmızı boyayla ‘X’ işareti yapılıp “Defol Alevi” yazıldı. Sonrasında Emniyet Müdürlüğü soruşturma başlatırken, olaya sanat, spor ve siyaset camiasından birçok isim tepki gösterildiğine dikkat çeken Çerkezköy’den de Kuzey Kafkas Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Emrullah Ataçay, “Ülkemizde bin yılı aşkın birlik ve beraberlik içinde yaşıyoruz ve bizim bu birlik ve  beraberliğimizi bozmak isteyenlere asla  ve asla müsaade etmeyeceğiz”dedi.

 

OLAYI ESEFLE KINIYORUM

 

Ataçay  “Bu topraklarda bin yıldır türkü, kürdü, lazı, çerkezi, alevisi, sünnisi ile  hep birlikte  kardeşçe ve dostça yaşıyoruz. Bizler bu topraklarda kardeşçe yaşamımızı sürdürüyoruz. Bu birliğimizi bugüne kadar bozdurmadık ve bundan sonra da bozdurmayacağız. Bu yaşanan olayı esefle kınıyorum. Bu yazıyı yazan ve amacının ne olduğu belli kimselere asla ve asla  taviz vermeyeceğiz. Kardeşliğimiz hiçbir zaman asla bozulmayacaktır” diye konuştu.

 

Haber/Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10