Aygun: Rant kavgası insan hayatının önüne geçmiştir

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın 2020 bütçe görüşmelerinde söz alan CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, Çorlu Tren Kazası ve Ankar

Tekirdağ 1.12.2019 07:52:00 0
Aygun: Rant kavgası insan hayatının önüne geçmiştir

CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yaptığı konuşmada Şeyh Edebali'nin “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” sözlerine işaret ederek, “Maalesef, AK Parti iktidarında Kamu İhale Yasası'nın devre dışı bırakılmasıyla rant kavgası insan hayatının önüne geçmiştir” dedi.

 

“KAZANIN SEBEBİ İHMAL”

 

AK Parti döneminde 11 ölümlü ve yüzlerce yaralanmalı büyük tren kazaları olduğunu iddia eden Aygun, yakın dönemde Çorlu Sarılar'da 8 Temmuz 2018'deki tren kazasında 25 vatandaşımızın hayatını kaybettiğini, 13 Aralık 2018'de de Ankara'daki hızlı tren kazasında 9 vatandaşımızın hayatını kaybettiğini belirtti. Aygun, “Tüm kazalar, ihmallerin sonucudur. Bu kazaların önlenememesi ve devam etmesi Ulaştırma Bakanlığı’nın ve TCDD’nin ders almadığını ortaya koymaktadır. Bu kazalarda payı olan eski Genel Müdür’ün milletvekilliği ileödüllendirilmesi de bunun göstergesidir” diye konuştu.

 

“ORTAYA KOYULMASINI BEKLİYORUZ”

 

Çorlu 1. Ağır Ceza Mahkemesinde başlayan davada Bilirkişi Heyeti’nin yenilenmesi yönünde karar çıktığını kaydeden Aygun, “Devlet Demiryollarıyla bağlantısı olan 2 kişinin hem sinyalizasyon hem de ikmal, bakım işlerinde danışmanlık yapması kuşku uyandırmıştır. Ama bu Heyet, millet vicdanında kabul görmemiştir. Sonuçta Mahkeme de yeni Bilirkişi Heyeti oluşturulmasını istemiştir” diye konuştu.  Aygun, yeni Bilirkişi Heyeti’nin kazaya ilişkin tüm ihmalleri sıralayarak üst düzey yöneticilerin kazadaki sorumluluğunu ortaya koymasını beklediklerini vurguladı.

 

“YOL BEKÇİSİ ALACAK MISINIZ?”

 

Davada yargılanan TCDD bakım ve onarım memurunun “250 köprü ve 2 bin 500 menfezden sorumluyum. İşçi ve usta bulamıyorum. Yetişemiyorum” yönündeki açıklamasına işaret eden Aygun, “Diğer personelin de yol bekçilerinin yetersizliğinden şikayet etiğini görüyoruz. 11 bin 394 kilometre demir ağı var. 1.200 yol bekçisine ihtiyacınız var. Yeni yol bekçisi alacak mısınız” diye sordu. Aygun, TCDD ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü arasında koordineli çalışacak ve anlık yağışları değerlendirecek personel bulunmadığına da işaret ederek, “Artık bu koordinasyonu sağlayın” diye konuştu.

 

Haber/Melek ELMA


0282 726 91 91
0282 747 65 10