Lastikçilerde kış lastiği yoğunluğu yaşandı

Şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlarda zorunlu olan kış lastiği uygulaması 1 Aralık' ta başladı. Kurala uymayan araçların sürücülerine 625 lira ceza kesilecek. 1 Aralık öncesi lastik

Çerkezköy 1.12.2019 07:38:00 0
Lastikçilerde kış lastiği yoğunluğu yaşandı

Kış lastiği takma zorunluluğu 1 Aralık'ta başlayıp 1 Nisan 2020'ye kadar devam edecek olması nedeniyle araçlarına kış lastiği taktırmayan sürücüler hafta sonu oto lastikçilerinde kış lastiği taktırma kuyruğuna girdiler.

 

 

OTO LASTİKÇİLERDE KIŞ LASTİĞİ YOĞUNLUĞU YAŞANDI

 

Çerkezköy Zümbül oto lastik Firması müdürlerinden Ekrem Zümbül, “Kış lastiği takma zorunluluğu her yıl  olduğu gibi bu yılda 1 Aralık'ta başlayıp 1 Nisan 2020'ye kadar devam edecek. Araçlarına kış lastiği takmayarak kurala uymayan araçlar sürücülerine 625 lira ceza kesilecek. Özellikle  şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlarda zorunlu olan kış lastiği takma uygulaması 1 Aralık tarihi itibariyle başlamış oluyor. Araçlarına kış lastiği taktırmayan sürücülerin araçlarına Cumartesi ve Pazar günü kış lastiği takma yoğunluğu yaşadık. Çok sayıda araç sahibi zorunlu kış lastiği uygulamasının son gününde biz oto lastikçilere gelince ister istemez bir yoğunluk yaşandı. Bizde vatandaşlarımız mağdur olmaması için geleni çevirmedik ve geç saatlere kadar çalışarak zorunda kaldık. Her yıl birçok sürücü hep son güne kalıyor ve bizde sıkışıklık yaşıyoruz. Kış lastiği kış aylarında can ve mal güveliği acısından önemli bu nedenle araç sürücüleri kış aylarında araçlarına kış lastiği takma zorunluluğunu unutmadan araçlarına kış lastiği mutlaka taktırmalıdır”dedi.

 

Haber/Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10