Kaymakam Abban: 3 Aralık farkındalık için önemli bir gün

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle mesaj yayınladı. Kaymakam Abban, "Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında kabul edilen 3 Aralık Dünya Engelliler G

Çerkezköy 2.12.2019 15:10:00 0
 Kaymakam Abban: 3 Aralık farkındalık için önemli bir gün

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban “Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına sahip çıkmak, kalıcı çözümler üretmek için çaba göstermek, sadece engellileri ve ailelerini ilgilendiren bir husus değil, toplum olarak tüm kesimlerin ortak sorumluluğundadır. Bugün tüm dünyada ve ülkemizde insan hakları anlayışıyla engelli vatandaşlarımızın her alanda özgürce ve rahatça yararlanabilmesi için her türlü imkân sunulmaya çalışılmaktadır.” ifadelerinde bulundu.

 

SOSYAL DURUMLARINI İYİLEŞTİRMEYE YÖNELİK DÜZENLEMELER YAPILDI

 

Abban, “Devletimiz, sosyal devlet ilkesinin gereği olarak, son yıllarda toplumsal yaşamda etkinlik alanlarını genişletmek ve daha iyi yaşam koşulları sağlamak amacıyla, engelli bireylerin ve ailelerinin ekonomik ve sosyal durumlarını iyileştirmeye yönelik çok önemli düzenleme ve uygulamaları hayata geçirmiştir. Bu kapsamda engelli çocukların eğitimleri, tedavileri için resmi ve özel eğitim kurumlarının açılmasına destek olmakta, ağır engelli vatandaşlarımızın yaşadıkları ortamlarda yakınları tarafından bakılmaları için bakım ücreti ödemekte, sosyal güvencesi olmayan engelli vatandaşlarımıza da aylık bağlamaktadır. Ayrıca engelli vatandaşlarımıza özel sektörde ve kamu kurumlarında iş imkânı veren düzenlemeler gerçekleştirilmiştir.” diye konuştu.

“YETENEK VE BECELERİNİ ORTAYA ÇIKARMALARIDIR”

“3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün toplumda engellilik konusunda farkındalık oluşturması ve engellilerimizin sorunlarının çözümüne katkı sağlaması dileğiyle, tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine sağlıklı ve mutlu bir hayat diliyorum” diyen Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, “Engellilerin yaşam becerilerini geliştirerek, kendi kendilerine yetebilmeleri, yetenekleri ve yeterlilikleri doğrultusunda eğitim imkanlarından yararlanabilmeleri, kendilerine uygun işlerde istihdam edilebilmeleri ve dışlanmadan diğer bireylerle iyi ilişkiler içinde olabilmelerinin önemi büyüktür. Baktığımız zaman hayatın çok çeşitli alanlarında önemli başarılara imza atan engelli kardeşlerimiz var. Bizlerin isteği engelli kardeşlerimizin, hayata küsmeden günlük yaşama katılmaları, toplum için içlerinde yatan yaşama sevincini, yetenek ve becerilerini ortaya çıkarmalarıdır.”dedi.

Haber/Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10