Tarımda dışa bağımlılık bu iktidar döneminde patlama yaptı.

Saadet Partisi Tekirdağ İl Başkanlığının Kasım Ayı değerlendirme il divan toplantısı Önceki gün Süleymanpaşa İlçe Başkanlığının ev sahipliğinde yapıldı.Toplantıda konuşan

Tekirdağ 2.12.2019 15:15:00 0
Tarımda dışa bağımlılık bu iktidar döneminde patlama yaptı.

Rapor müzakereleri ve ilçe başkanlarının sunumlarının değerlendirilmesinin akabinde Saadet Partisi Tekirdağ il Başkanı Feti Pehlivan gündeme dair açıklamalarda bulundu. Tarım ve hayvancılık konusunda atılacak her adımı değerli bulduğunu kaydeden Pehlivan” Tarım sırasında 60 madde ortaya konulmuş halbuki 6 temel madde ortaya konsa bu mesele çözülecek! Sormak istediğimiz soru şu bunun neticesinde bizim tarım ve hayvancılığımız gelişecek mi gelişmeyecek mi? Eğer çiftçi ekip biçmiyorsa onu eker biçer hale getirmek lazım.Sayın Cumhurbaşkanı konuşmasında “tarım meselesini milli güvenlik meselesi olduğu, dışa bağımlılığın en büyük tehlike olduğunu” vurguladı. Elbette bu noktada Sayın Erdoğan sonuna kadar haklı fakat kendisi bu konuda doğruyu söylüyor icraatı yanlış yapıyor.

 

BUĞDAY İTHAL EDER DURUMA GETİRİLDİ

 

Tarımda dışa bağımlılık bu iktidar döneminde patlama yaptığını kaydeden Pehlivan “ Türkiye kendi kendine yetebilen bir ülkeyken buğday ithal eder duruma getirildi. Çiftçimiz avazı çıktığı kadar bağırıyor, gübre fiyatlarının geldiği nokta ortada tohumun geldiği fiyat ortada mazotun geldiği fiyat ortadadır. Çiftçimize Milli Hasılaya oranla 45 Milyar lira destek çıkılması gerekirken hazineden 22 Milyar lira pay ayrıldı. Açıkça ifade etmek istiyorum ki bu zihniyet ile tarımın ayağa kalkması mümkün değildir” diye konuştu.

Haber/Cengizhan KÜPELİOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10