Engelsiz Çerkezköy istiyoruz

Çerkezköy Kaymakamlığı ve Müjgan-Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Okulu işbirliğinde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüâ€?

Çerkezköy 3.12.2019 18:21:00 0
Engelsiz Çerkezköy istiyoruz

Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi’nde düzenlenen farkındalık etkinliğine Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Sertan Topkaya, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, hayırseverler Serkan-Müjgan Karagöz çifti, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kurum müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, gaziler ve veliler katıldı.

 

“YETKİLİLERE BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR”

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı hayırsever Serkan Karagöz yaptı. Engelsiz bir ülkede ve engelsiz bir Çerkezköy’de yaşamak istediklerini kaydeden Karagöz “Çerkezköy Anadolu’dan devamlı göç alan bir bölge. Dolayısıyla akraba evlilikleri de çok fazla oluyor. Bu konuda yetkililerimize büyük görev düşüyor. Akraba evliliklerine son vermemiz gerekiyor.” dedi.

 

 

“ENGELLİ RAMPASININ OLDUĞU YERE ARAÇ PARK ETMEYİN”

 

Çerkezköy’de çok fazla araç giriş çıkışlarının olduğunu belirten Karagöz, “Engelli rampa konusunda eksiklerimiz var. Araç sahiplerinin engelli rampalarına ve engelli kaldırımlarına park etmemeleri gerekiyor. Araç parkları engellilerin giriş ve çıkışlarını engelliyor” diyerek bu konuda sürücülerin duyarlı olmasını istedi. 3 yıl önce Çerkezköy’de göreve başlayan Kaymakam Atilla Selami Abban’ın ilçede iz bırakan hizmetlerinin olduğunu söyleyen Serkan Karagöz, “Hakikaten gönülden gecesini gündüzünü Çerkezköy’e katan bir kaymakamımız var. Tüm bürokratlarımıza örnek olmasını diliyorum.” diye konuştu.

 

“ENGELLİLERE BAKIŞ AÇIMIZIN İYİ OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

 

Salonun dolmamasına da sitem eden Karagöz, bu günde bu salonun tamamen dolması gerektiğini ifade ederek, “Çerkezköy yaklaşık 200 bin nüfusa sahip bir kent olması nedeniyle bu salon dolmalıydı. Çerkezköy bu değil. Engellilere bakış açımızın iyi olmadığını düşünüyorum. Bunu da daha iyi bir hale nasıl getirebiliriz? Başta Sayın kaymakamız, belediye başkanımız ve tüm bürokratlarımızdan da rica ediyoruz bu konuya biraz daha eğilelim bu çocuklar hepimizin, bu Çerkezköy hepimizin, Türkiye hepimizin.” ifadelerini kullandı.

 

 

“KIZIMIN İYİLEŞMESİ İÇİN GEREKENİ YAPTIM”

 

Serkan Karagöz’ün ardından konuşan engelli öğrenci Sudenaz’ın annesi İlksen Demir’in konuşması salondakileri duygulandırdı. İlksen Demir, “Hayat insana her zaman istediği gibi davranmıyor maalesef. Hep bir sürpriz var dünyada. Kimi zaman mutluluk, kimi zaman üzüntü bir arada” dedi. Kızıyla ilgili yaşadıklarını da anlatan Demir, “Hamilelik dönemimde benim bir kızım olacağını öğrendiğimde artık ben de bir anne olacağım dedim. Mutluydum ve istekliydim. Tabi ki bazen her şey güllük gülistanlık olmuyor. 7’nci aya geldiğimde kızımın günlerinde geri kaldığını öğrendim. Doktorlar kızımın engelli olup olmadığını öğrenebileceğimi söylediler. Yapılan tetkiklere göre bazı bebeklerde doğumun riskli ve ölümle sonuçlanabileceğini söylediler. Benim bebeğim için bir karar vermem gerekiyordu. Ne olursa olsun Allah’ın izniyle kızımı dünyaya getireceğim dedim. Derdini veren Rabbim dermanını da verir diyerek, 5 Nisan 2005 günü dünyalar güzeli bir kız evlat dünyaya getirdim. Dünyaya geldikten 3 ay sonra ameliyat olacağını söylediler. Ama o bunu kaldıracak kadar güçlü değildi. Ama bir karar vermek zorunda kaldım ve ameliyat başarılı geçti. Sonrasında yavaş yavaş yürümeye başladı. Kendi başına adımlar atmaya başladı. Artık kızım bunca sıkıntı yaşadıktan sonra düzenli bir hayatı olur diyorduk olmadı maalesef. Doktorlar ilaç tedavisi ve iyi bakım ile fizik tedavisi gerektiği belirtti. Tam bir buçuk yıl İstanbul’a fizik ve masaj tedavisine götürdüm. Günden güne toparlanmaya başladı. Yaşıtlarına göre evladım oturamıyor yürüyemiyordu. Bir buçuk yılın sonunda benim güzel kızım meleğim yavaş yavaş adım atmaya başladı. Ne kadar doğru bir adım attığımıza inandım. Kendisini anlatacak kadar konuşuyor şimdi. Kızım 6 yaşına geldiğinde kendi başına yürümeye başladı.” ifadelerini kullandı.   

 

 

ANNESİNE ÇİÇEK TAKDİM ETTİ

 

Kızı 10 yaşına geldiğinde epilepsi hastalığının çıktığını söyleyen Demir, “Benim kızım bir engelli olabilir ama engelli olmak kusurlu olmak değildir. Engelli insanlara karşı saygı, insanlığa saygıdır. Güzel meleğim sen bana Rabbimin emanetisin. Her dakika her saniye senin gülüşünle dünyalar benim oluyor. Seninle gülerek seninle ağlıyorum. Yüce Rabbim bana annelik duygusu yaşattığın için sana şükrediyorum. Kızım seni çok seviyorum” dedi. Demir bu uzun yolda kendisine destek olan eşine, Müjgan-Serkan Karagöz çiftine, Okul Müdürü Mustafa Sevinç’e, öğretmenlere ve okulun tüm çalışanlarına da teşekkür etti. İlksen Demir, hamilelik süreci ile başlayıp halen devam eden annelik duygusunu hiçbir zaman kaybetmediğini, her şeye rağmen bu meleğin Allah tarafından ona bir armağan olduğunu kaydetti.

 

 

MANKENLERE TAŞ ÇIKARDILAR

 

Bu özel günde okul yöneticilerin anne İlksen Demir’e sürprizi ise Sudenaz’ın sahnede çiçek takdimi olurken, programda özel öğrencilerin birbirinden özel gösterileri ilgiyle izlendi.Türkü ve şarkıların seslendirildiği etkinlikte özel öğrencilerin çayda çıra oyunu, oratoryaları halk eğitim sahnesini renklendirirken, öğrencilerin eğitmenleriyle birlikte ördükleri atkı ve bereleriyle sergiledikleri defilede samimi tavırları profesyonel mankenlere taş çıkardı.  Öğrencilerin gösterilerinin sonunda Kaymakam Atilla Selami Abban, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve protokol mensupları öğrenci ve öğretmenleri düzenlenen güzel program nedeniyle tebrik etti.

 

Haber/Seyit SÜREN

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10