NKÜ Üniversitesi Romanya'da iş birliği protokolü imzaladı

Balkan Üniversiteler Birliği toplantısı için Romanya'da Türklerin en çok yaşadığı bölge olan Köstence'de bulunan Ovidius Üniversitesinin daveti üzerine Trakya Bölgesindeki Üniversiteler olar

Tekirdağ 4.12.2019 14:54:00 0
NKÜ Üniversitesi Romanya

Yükseköğrenimde işbirliği ve ortak diploma programlarının konuşulduğu ziyarette NKÜ ile bünyesinde Türkoloji Bölümü bulunan Ovidius Üniversitesi arasında ikili işbirliği anlaşması da imzalandı. Anlaşmayı Ovidius Üniversitesi adına Rektör Prof.Dr.Sorin Rugına imzalarken, Namık Kemal Üniversitesi adına ise Rektör Prof. Dr. Mümin Şahin anlaşmayı imzaladı.

 

“4 YIL SONUNDA 5 BİNE ÇIKARMAYI HEDEFLİYORUZ”

 

Açıklamada bulunan Rektör Şahin “Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinde göreve geldiğimiz bir yıllık süre zarfında Balkanlardaki sesimizi ve kendimizi daha iyi nasıl hissettiririz, oradaki sorunlara ya da çözüm odaklarına bir katkıda bulunabilir miyiz olgusuyla Tekirdağ’da Balkanlardaki kardeşlerimiz için üniversite sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bununla ilgili, YÖK ile irtibat sağlayarak Türkiye’de sadece iki üniversitede olan Balkan kontenjanı hakkını çok şükür Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi de kazanarak Balkan Kontenjanlı 3 üniversiteden biri olmuştur. Uluslararası öğrenci sayımızı bu sayede dört yıl sonunda 5000’e çıkarmayı hedefliyoruz. Fen Edebiyat Fakültemizde Balkan Dilleri Bölümü açmak için gerekli hazırlıkları tamamladık. Yine Aralık ayında Tekirdağ Tarih Bilincinde Buluşanlar Derneği işbirliği ile Rumeli Tekirdağ Göç Çalıştayı yapmayı planlıyoruz.  Mevcut Balkan Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezimizin yanı sıra Rumeli Araştırmaları Enstitüsü kurulum çalışmalarımız devam ediyor. 2020 yılı içerisinde KADEM ile ortaklaşa Uluslararası Rumeli Sempozyumu, bunun devamında da inşallah daha güzel çalışmaları hayata geçirmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

 

İSTİŞARELERDE BULUNDULAR

 

Şahin “ Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi olarak Sağlık Bakanlığından Sağlık Turizmi Yetki Belgesi alan Trakya’da tek Üniversite Hastanesi’ne sahibiz. Bu sayede Araştırma ve Uygulama Hastanemiz Bölgemizde ve Balkanlarda sağlık alanında önemli bir üs konumuna gelmiştir” diye konuştu. NKÜ yetkilileri daha sonra Köstence Başkonsolosu Sulhi Turan’ı ziyaret ederek karşılıklı fikir alışverişinde bulundu. Heyet daha sonra Köstence’de bulunan Yunus Emre Enstitüsü’ne geçerek burada  Enstitü Müdür vekili Seher Korucu ile çeşitli istişarelerde bulundu.

Haber/Cengizhan KÜPELİOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10