Albayrak: Çorlu'ya yakışan terminal yapıyoruz

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Hıdırağa Mahallesinde yapımı süren Çorlu ilçesi Otobüs Terminali inşaatı büyük bir hızla devam ediyor.

Tekirdağ 6.12.2019 16:01:00 0
Albayrak: Çorlu

Terminal inşaatını yerinde inceleyen ve çalışmaları yürüten firma yetkililerinden inşaatın son durumu ile ilgili alan Başkan Albayrak, "Çorlu'ya önemli bir katkı ve değer katacak olan Çorlu Şehirlerarası Otobüs Terminali inşaatımız büyük bir hızla ilerliyor. Otobüs Terminalleri şehirlerin aynasıdır. O kente gelen insanları karşılayan ilk yerdir. Çorlu'nun en büyük eksikliklerinden biri olan, Çorlu'ya yakışan otobüs terminalimizi en kısa zamanda hizmete sunmak için çalışıyoruz. İnşaatımızda büyük mesafe kat ettik. Terminalimiz şimdiden tüm halkımıza hayırlı olsun" dedi.

 

30 PERON BULUNUYOR

 

Yetkililer yaptıkları açıklamada” Hıdırağa Mahallesi sınırları içerisinde Çevre Yolu'na yakın bir konumda, 51 bin 84 metrekare alan üzerinde 17 bin 363 metrekare kapalı alan olacak şekilde inşa edilecek Çorlu Otobüs Terminali tamamlandığında, Şehirlerarası Otobüs Terminali ve Çevre Yerleşkeler Terminali olmak üzere iki bölümden oluşacak. Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde 20 gişe, giden ve transit yolcu katında 30 peron, giden yolcu katında 10 peron ve 20 otobüs bekleme cebi yer alacak.  Çevre Yerleşkeler Otobüs Terminali'nde ise 10 gişe bulunacak. Ayrıca terminal bünyesinde danışma, polis, zabıta noktaları, banka, ATM'ler, araç kiralama, PTT, kargo, emanet eşya büroları, 9 adet dükkân, sağlık birimi, kuaför, pastane, büfeler, otobüs bakım atölyesi, mescit, WC'ler, teknik hizmet birimleri, 110 araçlık misafir araç otoparkı, 26 araçlık servis, 32 araçlık işletme otoparkı ve taksi durağı da olacak” dedi.

Haber/Melek ELMA


0282 726 91 91
0282 747 65 10