Minik eller pasta yapımını öğrendi

Müjgan-Serkan Karagöz Anaokulu öğrencileri, öğretmenleri ile birlikte Pera Villa Pastanelerinin üretim tesisini ziyaret ederek, çok sevdikleri pasta ve böreklerin nasıl yapıldığını gördü. Ziyarette öÄ

Çerkezköy 6.12.2019 18:31:00 0
Minik eller pasta yapımını öğrendi

Müjgan-Serkan Karagöz Anaokulu öğrencileri dün saat 10.00’da, öğleden sonra 14.00’de Pera Villa İmalathanesini ziyaret etti.


ÖĞRENCİLER KENDİ ARALARINDA YARIŞTILAR


Ziyarette konuşan hayırsever Müjgan Karagöz “ Sosyal sorumluluk projesi adı altında pera pastanesi ile ortak düzenlediğimiz etkinlikte okulumuzun 5-6 yaş grubu öğrencilerini getirerek pasta, börek ve baklama yapım aşamalarını gösterdik. Bize iş yerini açan Şahin Aktürk’e teşekkür ediyoruz. Gerçekten temiz bir yer ve hijyene çok önem veriliyor. Buraya gelmeden önce gıda üreticileri acaba hijyene dikkat ediyor mu? Gibi endişelerim vardı ama Pera İmalathanesini görünce bu endişelerim gitti. Öğrencilerimizin daha küçük yaştan mesleki deneyim kazanması ve pasta, börek ve baklava yapımının nasıl olduğunu göstermek istedik. Öğrencilerimize pastacı ustası mı börek ustası mı yoksa baklava ustası mı olmak istersiniz diye sorduğumuzda birbirleri ile yarıştılar. Öğrencilerden biri pastacı biri börekçi biri baklavacı olmak istediler. Ben tekrardan Şahin beye teşekkür ederim” diye konuştu. 
 

 

ÖĞRENCİLERİMİZİN MESLEKİ DENEYİMLERİ SAĞLADIK

 


Müjgan-Serkan Karagöz Anaokulu Müdürü Çiğdem Aşık, “Öğrencilerimizin mesleki gelişimleri katkı sağlanmak amacıyla ve öğrencilerimize pasta, börek ve baklava imalatının nasıl yapıldığını göstermek istedik. Öğrencilerimizin deneyimlerini sağlamak amaçlı böyle bir sosyal sorumluluk projesinde yer aldık. Çocuklarımız, bir pasta ustası bir börek ustası bir tatlı usta ne iş yapar, neler yapar ve öğrencilerimizin mesleki deneyimleri sağladık.” diye konuştu.

 

SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ DEVAM EDECEK

 


Pera Villa Pastanesi’nin sahibi Şahin Aktürk ise “Biz sosyal sorumluluk projesi adı altında 2 dönemdir öğrencilerimize pasta, börek ve baklavanın yapımını ve nasıl bir ortamda yapıldığını gösteriyoruz. Öğrenciler burada ileriye dönük olarak da mesleki deneyimler kazanıyor.” dedi. Aktürk, sosyal sorumluluk projelerinin devam edeceklerini belirtirken öğrenciler hep bir ağızdan Şahin Aktürk’e teşekkür etti. 
 

 

Haber/Ogün DÜRÜMLÜ 


0282 726 91 91
0282 747 65 10