Çerkezköy'de kış lastiği denetimi

Kış lastiği uygulamasının devreye girmesiyle trafik polislerinin lastik denetimi başladı. Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, ÇerkezkÃ

Çerkezköy 7.12.2019 16:16:00 0
Çerkezköy

Türkiye genelinde 1 Aralık 2019 tarihinde başlayan kış lastiği uygulaması kapsamında Çerkezköy polisi otogar ve çevresinde denetim yaptı.

 

 

625 TL CEZA KESİLİYOR

 

Hafta boyunca Çerkezköy-Çorlu yolu güzergahında denetim yapan Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amirliği ekipleri, şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlarda lastik kontrolü yaptı. Kış lastiği takmayan veya lastiğinin ömrü kısa olan sürücülere kanun maddesi gereğince ceza kesen ekipler, sürücüleri kış lastiği takmanın yararları konusunda da bilgilendirdi. Kış lastiği kullanılması yönünde yapılan uyarılara uymayan sürücülere 625 TL idari para cezası kesildi.

 

DENETİMLER DEVAM EDECEK

 

1 Aralık’ta başlayan zorunlu kış lastiği uygulamanın 1 Nisan’a kadar devam edeceğini belirten yetkililer “  2019-2020 kış tedbirleri kapsamında 1 Aralık 2019 ile 1 Nisan 2020 tarihleri arasında valilik oluru ile ilçemiz genelinde kış lastiği uygulamasına başlanılmıştır. Bu kontrollerde amacımız, kazaların azaltılması ve vatandaşların yolda mağdur olmamasıdır.  Bu kapsamda kış lastiği takması gereken araçlara takmaması durumunda 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu 65/A maddesince 625 lira idari para cezası uygulanmaktadır “ diyerek denetimlerin aralıksız bir şekilde devam edeceğini kaydetti.

 

 “HERKESİN BU UYGULAMAYA RİAYET ETMESİ GEREKİYOR”

 

Sürücüler ise kış lastiği zorunluluğundan ziyade can ve mal güvenliği için uygulamanın çok önemli olduğunu söyleyerek "Herkesin bu uygulamaya riayet etmesi gerekiyor. Vatandaş olarak bu uygulamaya uyma zorunluluğumuz var. Zaten ekipler de gerekli uyarıları ve kontrolleri yapıyorlar" şeklinde konuştu.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10