ÖTV indirimi tekrar başlarsa 2. el piyasası biraz düşer

Çerkezköy Açık Oto Pazarı Sahibi Erşan Tapancı, "Piyasa da ikinci el aracı az. O yüzden ikinci el araçların nabzı yüksek. Kış geldi ama ikinci el araçlarda ucuzlama olmadı. Araç fiyatları nor

Çerkezköy 7.12.2019 16:39:00 0
ÖTV indirimi tekrar başlarsa 2. el piyasası biraz düşer

Çerkezköy Açık Oto Pazarı Sahibi Erşan Tapancı, ikinci el otomobil piyasası hakkında Çerkezköy Haber’e konuştu.

 

ARAÇ PİYASASI YÜKSEK AMA TALEP ÇOK

 

Çerkezköy Açık Oto Pazarı Sahibi Erşan Tapancı, “Bu dönemde ikinci el araçlar revaçta. Daha önce biri dese ben aracımı satıyorum 3-5 esnaf gezse de satamıyordu. Şimdi ise vatandaş satacağı aracı ise ilana atıyor hemen aracı satılıyor. Çünkü piyasada ikinci el araç yok denecek kadar az. Olanlarda hemen satılıyor.” dedi. 2. el araçlarda ucuzlama olmadığını ve normal seyrinde devam ettiğini söyleyen Tapancı, “2. el araçların nabzı çok yüksek. Örneğin ben araç almaya niyetlendim. Araç bakacağım ama araç olmadığı için piyasası da yüksek ama talepte çok. ÖTV indirimi tekrar başlarsa 2. el piyasası biraz düşer.” diye konuştu.

 

BURAYA GELEN ARAÇ ÇOK ÇABUK BİR ŞEKİLDE SATILIYOR

 

Tapancı, “Oto Pazar da daha çok binek araçların tercih ediliyor. Ticari araç alan sayısı az. Pazara ortalama 150-200’e yakın araç geliyor. Misafir araçlar ile birlikte bu sayı 300’e kadar çıkıyor. 2-3 bin arası vatandaşta araçlara bakıp gidiyor.” dedi. Rağbetin daha da artacağını ifade eden Tapancı, “Çerkezköy Oto Pazarı olarak 5-10 bin insanın taşıyacak kapasite de tesisimiz var. İnsanlarımız hiçbir engele uğramadan dilediği aracı rahatlıkla alabiliyor ya da rahatlıkla satabiliyor. Bölge geneli olarak burası daha çok tercih ediliyor. Buraya gelen araç çok çabuk bir şekilde satılıyor.” ifadelerinde bulundu.

 

“GEREKLİ MERCİLER BUNU DİKKATE ALMALIDIR”

 

Oto pazarda her Pazar günü oto expertiz olduğunu belirten Tapancı, “Vatandaşların içi rahat olsun diye her Pazar günü burada oto expertiz açılıyor. Vatandaşlarımıza daha iyi ve kaliteli hizmet vermek için yardımcı oluyoruz. Ama tek sıkıntımız noter. Çerkezköy’de nöbetçi noter olmadığı için araçları hemen satmada sorun yaşıyoruz. Böyle olunca aracını satan ve alıcı hemen almak yerine hafta içini bekliyor. Gerekli merciler bunu dikkate almalıdır. Çünkü vatandaşlarımız daha rahat ticaretini gerçekleştirebilsin.” dedi.

 

KRİZDE ÇARKIN DÖNEMSİNE VESİLE OLUYORUZ

 

Tapancı, “Araçların azlığından dolayı insanların benzinli, lpgli ve dizel araç olmasına bakmıyor. Araç düzgün olsun iyi olsun alıyorlar. Arabayı iyi bilen kişi benzini tercih ediyor. Ama ekonomik krizden dolayı az yakıt yaktığı için dizeli tercih ediyor. Ucuzluğundan dolayı da LPG’li araçları tercih ediyor. Ama en sağlıklısı benzinli araç” dedi. Tapancı, “Bu pazarı açmamız ekonomik krizde insanlara çok büyük bir kazanç elde ettirdi. Çünkü vatandaş yıllardır satamadığı dairesini araç takasıyla yapıyor. Araç satmak isteyen ama araçsızda kalmak istemeyenler hem aracını satıyor daha düşük modelini alıp gidiyor. Krizde çarkın dönemsine vesile oluyoruz.” diye konuştu.

 

SATIŞTA SIKINTI YOK, ARAÇ ALIRKEN SIKINTI VAR

 

Pazarda daha çok 2006 üzeri araçların satıldığını söyleyen Tapancı, “İnsanlar aldığı aracın daha uzun ve hiç araç değiştirmeden uzun süre araç kullanmak istiyor. Çünkü bugün sattığımızı yarın alamıyoruz. Satışta sıkıntı yok. Araç alırken sıkıntı var. Ekonomik krizde olmasaydık burası hafta içi de şenlenirdi. Oto Pazar işletmesi olarak vatandaşlarımız fazla zarara girmeden en iyi şekilde hizmet vermeye çalışıyoruz. İnşallah ülke olarak hep beraber refah bir geleceğe adım atarız.” dedi.

 

HAFTAİÇİ DE VATANDAŞLARIMIZA YARDIMCI OLUYORUZ

 

Hafta içi de araç alıp satıldığını belirten Tapancı, “Hafta sonu dışında hafta içi de vatandaşlarımıza araç alım- satım konusunda yardımcı oluyoruz. Araç sahipleri dilediği zaman buraya araçlarını getirebilirler. Sadece park ücreti alarak araç satışında herkese yardımcı oluyoruz. Açık oto pazarımız 7-24 güvenlikli olup dileyen herkes araçlarını gönül rahatlığı ile buraya bırakabilir. Burada vatandaşlarımıza daha iyi hizmet verebilmek için Kahvaltı, yemek servislerimiz var. Vatandaşlarımız burada oturup yemeğini yiyebilir.” ifadelerinde bulundu.

 

ARACINI SATMAK İSTEYENLERE BURAYI TAVSİYE EDERİM

 

Araç almak isteyen vatandaşlar, pazarda çok çeşit olduğunu aradıkları modelleri burada bulabildiklerini ayrıca pazarda her bütçeye uygun arabaların var olduğunu belirtirken, Çerkezköy Açık Oto Pazarı’nda aracın satmaya getiren Veysi Karayiğik de, “Çerkezköy’de ikamet etmekteyim. Açılan bu oto pazarı gerçekten çok faydasını gördüm. Pazarda satışa koyduğum üçüncü arabamdır. Daha önce iki aracımı da burada sattım. Aracını satmak isteyen vatandaşlara da burayı canı gönülden tavsiye ederim. Ben de bu  pazara tavsiye üzerine geldim iki aracımı sattım şimdi üçüncü aracımı satıyorum” dedi.

 

Haber/Ogün DÜRÜMLÜ


0282 726 91 91
0282 747 65 10