Tekirdağ Gülsin Onay piyano günlerine ev sahipliği yapacak

Tekirdağ, 22-25 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Gülsin Onay Piyano Günleri etkinliğinde yurtiçi ve yurtdışından 20 saygın sanatçıya ev sahipliği yapacak.

Tekirdağ 10.12.2019 16:00:00 0
Tekirdağ Gülsin Onay piyano günlerine ev sahipliği yapacak

ESERLERİNİ SESLENDİRECEK

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Süleymanpaşa ilçesindeki Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi'nde ücretsiz olarak gerçekleştirilecek etkinlik, Devlet Sanatçısı Piyanist Gülsin Onay'ın tamamı kadınlardan oluşan yaylı çalgılar orkestrası Ancyra Ensemble ile vereceği konser ile açılışını yapacak. Saat 20.00'de başlayacak olan konseri, yurtdışında birçok başarıya imza atan orkestra şefi Nil Venditti yönetecek.Gülsin Onay Piyano Günleri 23 Aralık'ta Yugoslav asıllı piyanist Zoran Imsirovic'in konseriyle devam edecek. Münih'te yaşayan ve büyük bir hayran kitlesine sahip olan Imsirovic, konserinde liszt ve Schubert'in eserlerini seslendirecek.

 

MACAR PRENS II. RAKOCZİ DE ANILACAK

 

24 Aralık Salı günü Gülsin Onay Piyano Günleri iki farklı konsere ev sahipliği yapacak. Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi'nde saat 16.00'da başlayacak olan matine konserinde, sanat hayatına Macaristan'da devam eden piyanist Berkay Özkan Tekirdağlılar ile buluşacak. Özkan bu konser için özel olarak hazırladığı programda, yaşamının son yıllarını Tekirdağ'da geçirmiş olan Macar Prens II. Rakoczi Yılı için Liszt'in Rakoczi Marşı'na da yer verecek.  24 Aralık'da gerçekleşecek bir diğer konserde ise dünyanın farklı yerlerindeki müzisyenlerle çalışmalarını sürdüren Birsen Ulucan sahne alacak. Gülsin Onay Piyano Günleri, 25 Aralık Çarşamba günü Gökhan Aybulus, Erkin Onay ve Çağ Erçağ'dan oluşan Trio Hexis'in konseri ile son bulacak.

 

"BAŞKAN KADİR ALBAYRAK'A MİNNETTARIM"

 

Yaklaşan etkinlik ile ilgili duygularını ifade eden sanatçı Gülsin Onay, kültür ve sanata sahip çıkan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'a minnettar olduğunu belirterek, "Gülsin Onay Piyano Günleri'nin bundan önce olduğu gibi bundan sonra da Tekirdağ'da yoğun ilgi görmeye devam etmesi en büyük dileğim" dedi.

 

GÜLSİN ONAY, ÇOK DEĞERLİ BİR SANATÇI

 

Gülsin Onay'ın çok değerli bir sanatçı olduğunun altını çizen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da, "Biz Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman sanatın ve sanatçının yanında olduk. Biliyoruz ki; bir şehrin vizyonu orada var olan o şehirde yaşayan insanların kültür-sanat etkinlikleriyle ne ölçüde buluşabildiği ile doğru orantılıdır. Bu anlamda biz, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da sanatın birçok dalı ile vatandaşlarımızı buluşturmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

 

Haber/Melek ELMA


0282 726 91 91
0282 747 65 10