20 kiloluk Akya balığı görenleri şaşırttı

Çerkezköy'de bir balıkçı tarafından yakalanan 20 kiloluk Akya balığı vatandaşların ilgi odağı oldu. Kilosu 60 TL'den satışa sunulan Akya balığı iki saat içinde satıldı.

Çerkezköy 11.12.2019 18:11:00 0
20 kiloluk Akya balığı görenleri şaşırttı

İKİ SAAT İÇİNDE SATILDI

 

Türkiye karasularında nadir bulunan, nesli tükenmeye başlayan çok lezzetli olan ve kuzu çıplak, leka ve İskender balığı olarak da anıldığını belirten Çerkezköy Karadeniz Balıkçılık Sahibi Cenk Diş yaklaşık 20 kiloluk bir Akya balığının tezgahlarını süslediğini kaydetti. Diş, kilosu 60 TL’den satışa sunulan balığın iki saat içinde satıldığını belirtti.

 

DENİZLERİMİZDE NADİR BULUNAN AKYA TEZGAHIMIZI ŞENLENDİRDİ

 

Cenk Diş, “Ülkemiz karasularında nesli tükenmeye yüz tutan ve bu nedenle de çok nadiren bulunan ve oldukçada lezzetli olan Akya balığı büyüklükleri 50 santimetre ile  2 metre arasında değişmekte ve büyüklüklerine göre de 7 kilodan ve 75 kilogram ağırlığında olan bir balık cinsidir. Akya balığı genellikle denizlerin derinliklerinde  sürüler halinde kıyı kesimlerinde varlıklarını sürdüren ve avlanması da oldukça zor olması nedeniyle nadiren tutulan balık çeşididir. Bu balık çeşidi genellikle küçük balıklarla beslenmektedir. Geçmiş yıllarda bu balık cinsi çok avlanması nedeniyle nesli tükenmeye ye yüz tuttuğunda nadiren tutulan balık cinsi olmasının yanında oldukçada lezzetli olması nedeniyle fiyatı da yüksek. Bu balığı genellikle lüks balık lokantaları mutfaklarında yer veriyor. Akya balığını özel bir müşterimizin aylar önce böyle bir balık tutulursa fiyatı ne ise alma garantisi verdi ve bizde tesadüfen böyle bir balık tutulması ile birlikte halden alarak getirdik. İki saatlik kısa bir süre tezgahımızı şenlendirdi ve sonra talep eden müşterimiz gelip aldı. Balık almaya gelen müşterilerimiz Akya’yı görünce bir süre balığı incelemekten tezgah başından ayrılamadılar.”dedi.

 

Haber/Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10