Kapaklıspor  kaybetti;  yeni lider Kapaklı Sitespor oldu

Tekirdağ Süper Amatör Ligde 12.hafta oynanan altı karşılaşma ile tamamlandı. Haftaya lider durumda giren Kapaklıspor Çorlu deplasmanından puansız dönerken, evinde Çorlu Kültürspor'u farklı geç

12.12.2019 17:06:00 0
Kapaklıspor  kaybetti;  yeni lider Kapaklı Sitespor oldu

Mehmet Karatepe Tekirdağ Süper Amatör Ligde hafta sonunda birbirinden zorlu karşılaşmalar oynanırken, haftanın maçı Çorlu’da oynandı.

 

LİDER İLK MAĞLUBİYETİNİ ALDI

 

12’inci haftaya 28 puanla ilk sırada giren Kapaklıspor deplasmanda 21 puanı bulunan Çorluspor 1947’ye konuk oldu. Maça etkili başlayan taraf Çorlu 1947 olurken, Kapaklıspor ise zorlu deplasmanda kontra ataklarla gol aradı. Rakibin geliştirdiği ataklara karşı savunmada kalan sarı lacivertli takım, ilk yarıyı golsüz eşitlikle tamamladı. İkinci yarının 15 dakikasında iki takım da kontrollü bir oyun ortaya koydu. İlk  devrenin kalan dakikalarında her iki takımında geliştirdiği ataklar sonuçsuz kalınca ilk devreden gol çıkmadı.Karşılaşmanın ikinci devresinde Kapaklıspor arzuladığı golü Tezcan ile buldu. Gelişen Kapaklıspor atağında konuk ekip serbest vuruş kazandı. Topun başına geçen tecrübeli kaptan Tezcan mükemmel bir gole imza atarak takımını öne geçirdi. Ev sahibi ekip Çorluspor 1947 karşılaşmanın 70’inci dakikasında Tolga ile beraberlik sayısını buldu. Skorun eşitlenmesinin ardından karşılaşmada da heyecan arttı. Sağ kanattan gelişen atakta topla buluşan Onur şık bir vuruş ile topu ağlara göndererek Çorluspor 1947’yi karşılaşmada öne geçirdi. Kalan dakikalarda ise her iki takımında geliştirdiği ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada Çorluspor 1947’nin 2-1’lik üstünlüğü ile tamamlandı. Çorluspor 1947 bu galibiyet ile puanını 24 yaparak dördüncü sıradaki yerini korurken, lider Kapaklıspor ise aldığı mağlubiyet ile 28 puanda kalıp ikinci sıraya geriledi.

 

YENİ LİDER SİTESPOR OLDU

 

Tekirdağ Süper Amatör ligde lider Kapaklıspor’un puan kaybı yaşadığı haftada Kapaklı Sitespor evinde Çorlu Kültürspor’u farklı mağlup ederek liderliğe yükseldi.  Çorlu Kültürspor 15’inci dakikada Ömer’in ayağından bulduğu golle karşılaşmada öne geçti. Rakibi karşısında mağlup duruma düşen Kapaklı Sitespor kalan dakikalarda beraberlik için yüklendi. Karşılaşmanın 18’inci dakikasında gelişen Kapaklı Sitespor atağında topla buluşan Doğancan düzgün vuruş ile topu ağlara göndererek skoru eşitledi.

 Karşılaşmanın ikinci devresine hızlı giren ev sahibi ekip Kapaklı Sitespor 49’uncu dakikada golü buldu. Sağ kanattan gelişen atakta Enes’in ortasını iyi takip eden Gurur düzgün vuruş ile takımını öne geçirdi.

 Karşılaşmanın 65’inci dakikasında gelişen Kapaklı Sitespor atağında Gurur’un vuruşu savunmadan döndü. Dönen topu iyi takip eden tecrübeli oyuncu Serkan Akyüz topu ağlara göndererek farkı ikiye çıkardı. Kapaklı Sitespor 80’inci dakikada Serkan Akyüz ile bir gol daha bularak skoru 4-1 yaptı.

83’üncü dakikada ise Mert’in ortasını iyi takip eden savunma oyuncusu Uğur Hasko kafa vuruşu ile topu ağlara göndererek maçın skorunu tayin etti. Kapaklı Sitespor lider Kapaklıspor’un puan kaybı yaşadığı haftayı üç puan ile geçerek puanını 31 yaparak liderliğe yükselirken, Çorlu Kültürspor ise sekiz puanda kaldı.

 

İKİ GOLLE KAZANDI

 

Haftaya üçüncü sırada giren Marmaraereğlisi Belediyespor ise Ahımehmet Gençlikspor’un ligden çekilmesinden dolayı haftayı üç puan ile tamamladı. Ligde beşinci sırada yer alan 100.Yılspor ise evinde Muratlı Belediyespor’u konuk etti. Maça mutlak üç puan parolası ile başlayan ev sahibi ekip ilerleyen bölümlerde kaydettiği golle karşılaşmada öne geçti. Karşılaşmanın kalan dakikalarında bir gol daha bulan 100.Yılspor karşılaşmadan da 2-0 galip ayrılarak puanını 23 yaptı. Bu sezon üçüncü mağlubiyetini alan Muratlı Belediyespor ise 14 puanda kaldı.

 

ERGENEGÜCÜ ULAŞSPOR YÜKSELİŞİNİ SÜRDÜRDÜ

 

Son haftalarda çıkış yakalayan Ergenegücü Ulaşspor ise evinde Şarköyspor’u konuk etti. İlk devresi golsüz eşitlik ile tamamlanan karşılaşmanın ikinci devresine iyi başlayan ev sahibi ekip Ergenegücü Ulaşspor 50’inci dakikada Hüseyin Onan ile golü bularak öne geçti. Konuk ekip Şarköyspor beraberlik için yüklense de istediğini elde edemedi. Karşılaşmanın 89’uncu dakikasında oyuna sonradan dahil olan Emre Şükür Çelik ile bir gol daha bulan ev sahibi ekip karşılaşmadan da 2-0 galip ayrıldı. Bu sezon beşinci galibiyetini elde eden Ergenegücü Ulaşspor puanını 16 yaparken, Şarköyspor ise 15 puanda kaldı.

 

MALKARA RAHAT KAZANDI

 

Alt sıralardan kurtulmaya çalışan Vakıflar Güvenspor evinde Malkara 14 Kasımspor’u konuk etti. Maça iyi başlayan konuk ekip Malkara 14 Kasımspor ilerleyen bölümlerde kaydettiği golle öne geçti. Erken gelen golle birlikte moral bulan konuk ekip kalan dakikalarda üç gol daha atarak karşılaşmadan da 4-0 galip ayrıldı. Malkara 14 Kasımspor bu galibiyet ile puanını 16 yaparken, Vakıflar Güvenspor ise beş puanda kaldı.

 

YEDİ GOL KAYDEDİLDİ

 

Ligde haftanın en gollü karşılaşması ise Saray Belediyespor ile 1461 Karadenizspor karşılaşmasında kaydedildi. Son haftalarda yaşadığı puan kayıplarıyla zirve yarışından uzaklaşan Saray Belediyespor evinde 1461 Karadenizspor karşısında çok rahat kazandı. Maçın başından sonuna kadar çok etkili bir futbol ortaya koyan Saray Belediyespor karşılaşmadan da 6-1 galip ayrılarak puanını da 20 yaptı. Kötü gidişe dur diyemeyen konuk ekip 1461 Karadenizspor ise dört puanda kaldı.

 

Haber / Cengizhan KÜPELİOĞLU

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10