Vatandaşlar en çok Ege ve Akdeniz'i tercih etti! 

Çerkezköy Çorbacıoğlu Travel Şirket Müdürü Ömer Çorbacı 2019 Turizm sezonun da yerli ve yabancı turistlerin  tatillerini geçirmek için en çok Akdeniz bölgesi ile Ege bölgesini tercih ettiklerini

Çerkezköy 15.12.2019 15:48:00 0
Vatandaşlar en çok Ege ve Akdeniz

2019 Turizm sezonunda önceki yıllara göre artış kaydedildiğini ve bunun 2020 için de umut olduğunu kaydeden Çorbacıoğlu Traver  Şirket Müdürü Ömer Çorbacı, “Her yıl tatil yapmak için ülkemizi tercih eden yapancı ülke vatandaşlarının sayısı devamlı artış göstermektedir. Bu da ülkemiz turizmi için ve ekonomisi için çok önemli. Diğer taraftan baktığımızda tatil için ülkemizdeki otellerde ağırladığımız yabancı turistlerin ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde olması da yabancıların tercihleri Türkiye oluyor. Önceki yıllara göre bu yılda yerli ve yabancı turistlerin tercih ettikleri bölgeler sırasıyla Akdeniz, Ege, İç Anadolu, Karadeniz ve Güneydoğu oldu.”dedi.

 

“YERLİ TURİST BÜTCESİNE UYGUN TATİL YERİNDEKİ OTELLERİ TERCİH EDİYOR”

 

Ömer Çorbacı, yerli turistlerin tatil konusunda da değinerek” İç turizmde yerli turistler turizm bölgelerinde  bütçelerine göre uygun oteller de ve de taksit imkanı olan otelleri tercih ediyor.2019 yılında da bir önceki yıla göre yerli turist sayısında artış oldu.2020 yılında  yabancı turist gibi yerli turist’inde daha da artacağını umuyoruz.Artan giderler nedeniyle 2020 yılında turizm bölgelerinde otel,motel gibi kalma yerlerinde de fiyatlarda bir yükseliş var ancak şimdiden rezervasyon yapmak çok çok karlı.Bu nedenle 2020 yazında tatil yapacaklar şimdiden rezervasyon yaparak yerlerini daha ucuza kapatabilirler. Mayıs ayında fiyatlar iki katına çıkıyor çünkü talep çok fazla oluyor”diye konuştu.

 

 KONAKLAMALI UÇAKLA GİDİŞ TRENLE DÖNÜŞ KARS’A KIŞ TURİZMİ

 

Çorbacıoğlu Travel olarak geçen  yıl  Kars’a başlattıkları  kış Turizminin bu yılda taleplerin oldukça fazla olması nedeniyle belirli aralıklarla bu kış turizm gezilerini sürdürdüklerini de belirten Ömer Çorbacı, “Geçen yıl Kış turizmi için doğu Anadolu’nun tarihi kentlerimizden olan Kars’a gezi turları düzenledik ve taleplerin bu yönde artması nedeniyle bu yılda bu kentimize kış turizmi için geziler düzenliyoruz ve bundan böyle her yıl bu devam edecek. Kars gezisini  yaklaşık bir haftalık  ve bir kişi bin 900 TL’dir. Ayrıca 12 ay vade farksız bu Kars gezilerimiz yaz aylarında da devam edecek. Gidiş Erzurum’a kadar uçakla dönüş Kars’tan Trenle İstanbul’a kadar”diye bilgi verdi.

 

KIŞ TURİZMİMDE İLK SIRAYI BURSA ALIYOR

 

 Ömer Çorbacı yerli ve yabancı turistlerin kış turizminde ülkemizde ilk sırada Bursa Uludağ’ı tercih ettiklerini de belirterek, “Ülkemiz yaz turizminin yanı sıra kış turizmi içinde önemli mekanların ve tesislerin bulunması ile de Avrupa ülkeleri içinde olduğu gibi tüm dünya ülkeleri içinde de önemli bir konuma sahiptir. Kış turizminde de gerek yabancı gerekse yerli turistlerin ilk tercih ettikleri Bursa Uludağ oluyor. Uludağ’ın ardından Bolu, Erzurum, Kocaeli, yer alıyor”dedi.

 

TERMAL TURİZMİDE ÜLKEMİZ ÖNEMLİ BİR YER TUTUYOR

 

Termal turizmin de son yıllarda büyük bir artış kaydedildiğini de kaydeden Ömer Çorbacı,  “Yaz ve Kış turizminin yanı sıra  yaz ve kış olmak üzere ülkemizde Termal Turizmi yaz ve kış aylarında devamlı ilgi görüyor. Çeşitli bedensel rahatsızlıkları olanlar doğal sıcak kaynak termallerin bulunduğu illerimize akın ediyorlar. Termal Turzimin de de Bursa, Yalova,Afyon,Balıkesir, Kütahya,İzmir, Çanakkale, Manisa, Denizli ,Bolu,illerimiz olmak üzere gerek ülke insanımız gerek dış ülke insanları ülkemizde bir çok il ve ilçemiz tercih ediliyor.Dolayısıyla termal Turizmi de ülkemizde önemli bir yer tutuyor” dedi.

 

Haber/Seyit SÜREN

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10