Potanın Perileri üçüncü galibiyetini elde etti

Türkiye Basketbol Federasyonu Kadın Bölgesel Ligi'nde mücadele eden Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımı ligde altıncı karşılaşmasında Pota Bordo Mavi Kadın Basket

18.12.2019 16:06:00 0
Potanın Perileri üçüncü galibiyetini elde etti

 Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımı Türkiye Basketbol Federasyonu Kadın Bölgesel Ligi’nde 7’inci hafta mücadelesinde 14 Aralık Cumartesi günü Trabzon’da Pota Bordo Mavi Kadın Basketbol Takımı ile karşı karşıya geldi. Mücadelen 69 – 76 galip ayrılan potanın perileri puanını 9’a yükselterek 5’inci sıraya yükseldi.

 

İLK ÜÇ MAÇINI KAYBETTİ

 

Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımı A Grubu’nda Tarsus Belediyesi, Çankaya Üniversitesi Gelişim, Burhaniye Belediyespor, Albedo Basketbol, Turgutlu Belediye, Pota Bordo Mavi, Karşıyaka Çarşı Koleji, Çağdaş Kolejliler takımı ile mücadele ediyor. Temsilcimiz ilk karşılaşmasında deplasmanda Tarsus Belediyesine konuk olurken, rakibine de 65-49 mağlup oldu. İlk karşılaşmasından mağlubiyet ile ayrılan temsilcimiz ikinci maçında Albedo Basketbol Takımını konuk etti. Rakibine 19 sayı farklı 69-50 mağlup olan Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımı ikinci maçını da kaybetmiş oldu. Ligde üst üste ikinci maçını da kaybeden Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımı üçüncü hafta Çankaya Üniversitesi Gelişim’e konuk oldu. İlk periyodu 20-12 önde tamamlayan temsilcimiz Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımı ikinci periyotta kötü bir oyun ortaya koyarak periyodu 32-29 mağlup kapattı. İkinci ve üçüncü periyotta rakibinin hızlı hücumlarına çare bulamayan temsilcimiz karşılaşmadan da 72-64 mağlup ayrıldı.

 

İLK GALİBİYETİNİ FARKLI KAZANDI

 

Temsilcimiz Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımı dördüncü hafta maçında Çağdaş Kolejlileri konuk etti. Maça iyi başlayan Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımı ilk periyodu 20 sayı farklı 31-11 önde tamamladı. İkinci periyotta da üstünlüğünü devam ettiren Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımı ilk periyodu 49-31 önde tamamladı. İkinci devrede de rakibine kolay sayı şansı vermeyen Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımı bu periyodu 64-46 önde geçerek final periyoduna 21 sayılık üstünlük ile girdi. Final periyodunda da çok rahat bir oyun ortaya koyan Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımı karşılaşmadan 30 sayılık üstünlük ile ayrılarak ligdeki ilk galibiyetini elde etti.

 

ÖNEMLİ GALİBİYET ELDE ETTİ

 

Temsilcimiz Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımı beşinci hafta güçlü rakibi Burhaniye Belediyespor’a konuk oldu. Karşılaşmanın ilk devresinde rakibi karşısında istediği oyunu ortaya koyamayan temsilcimiz Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımı karşılaşmanın ilk devresini 33-31 mağlup kapattı. Üçüncü periyotta hızlı hücumlar geliştiren ev sahibi ekip Burhaniye Belediyespor farkı açarak final periyoduna beş sayılık üstünlük ile girdi. Final periyodunda rakibine 17-9’luk müthiş bir üstünlük kuran Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımı karşılaşmadan da 64-61 galip ayrılarak çok önemli bir galibiyet elde etmiş oldu.

 

ÜST ÜSTE ÜÇÜNCÜ GALİBİYET

 

Üst üste iki galibiyet alarak büyük moral bulan Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımı hafta sonunda ise Pota Bordo Mavi’ye konuk oldu. İkişer galibiyeti bulunan iki ekibin mücadelesinde ilk devre temsilcimiz rakibine üstünlük kurarak ilk devreyi 30-28 önde tamamladı.

Karşılaşmanın ikinci devresine iyi başlayan Pota Bordo Mavi hızlı hücumlarla sayılar bularak son periyoda 52-50 önde girdi. Son periyotta savunmada hata yapmayan Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımı hızlı hücumlarla farkı eriterek öne geçti. Üstünlüğünü maçın sonunda da sürdüren Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımı karşılaşmadan da 76-69 üstün ayrılarak üst üste üçüncü galibiyetini elde etti.

 

OYUNCULARI TEBRİK ETTİ

 

Play Off’a kalma mücadelesi veren Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımı 21 Aralık Cumartesi günü Çorlu’da İzmir temsilcisi Karşıyaka Çarşı Koleji Kadın Basketbol Takımı ile karşı karşıya gelecek. Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımımızı aldıkları galibiyet için tebrik eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “ Başta sporcularımızı, antrenörlerimizi ve kulüp yönetimimizi tebrik ediyor, Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımımızın başarılarının devamını diliyorum” dedi.   

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10