Çerkezköy Arama Kurtarma Derneği kuruldu

Çerkezköy Arama Kurtarma Derneği Muhittin Yassı başkanlığında kuruldu. Derneğin kuruluş amaçları doğrultusunda doğal afet veya büyük çaplı kazalarda ilçenin yaralarına merhem olacağı kayde

Çerkezköy 18.12.2019 16:41:00 0
Çerkezköy Arama Kurtarma Derneği kuruldu

Merkezi Çerkezköy’de bulunan Çerkezköy Arama Kurtarma Derneği geçtiğimiz aylarda yaptığı başvurusu sonrası resmen kuruldu.

 

“ÇERKEZKÖY’DE BÜYÜK İŞLER BAŞARACAĞIZ”

 

Dernek Başkanlığını Muhittin Yassı’nın yaptığı Çerkezköy Arama Kurtarma Derneğinde Ersin Çavdar, Erdi Gören, Talha Akbay, Selim Yanmaz, Ayşe Çavdar, Ferdi Gören ve Yasemin Çiftçi yer alıyor. Çerkezköy Arama Kurtarma Derneğği Başkanı Muhittin Yassı “ Millete hizmet vatana hizmettir diyerek çıktığımız bu yolda kısa sürede bir çok planlama yaptık. Bu planlamalar öncelikle Çerkezköy’ümüzde, bölgemizde ve yurdumuzda yaşanacak herhangi bir doğal afet veya büyük çaplı kaza ve olaylarda insan ve ekipman gücünü hazır hale getirmektir. Ulusal ve uluslararası her türlü afet ve felaketlerde müdahale edebilecek yerel bir kapasite oluşturduk. Ekibimizde devlet memurundan fabrika çalışanına ressamından sağlık personeline kadar geniş çaplı bir gönüllü kadrosuna sahibiz. Memleketin ayrı bölgelerinden gelip yaşadığımız ilçeye katkı sağlamak amacıyla bir araya geldik. Gün geçtikçe bu ekibin özveriyle çalışarak Çerkezköy'de büyük işler başaracağını hepimiz göreceğiz. Çünkü biz herhangi bir karşılık beklemeden tamamen gönüllü olarak bu çalışmaları yürüteceğiz. Kıymetli Çerkezköy halkını da bu duyarlılığa davet ediyoruz. Unutmayalım ki Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk "Yurt sevgisi ona hizmetle ölçülür." demiştir. Biz Çerkezköy Arama Kurtarma Ekibi olarak bu vatanı çok seviyoruz, vatanımız için milletimiz için hizmet ediyoruz ve etmeye devam edeceğiz” dedi.

 

“GÖNÜLLÜLERİ DERNEĞE BEKLİYORUZ”

 

Derneğin  Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Karacan Sokak no: 20/22’de faaliyet gösterdiklerini kaydeden Yassı “ Kısa süre içinde derneğimizin gönüllüleri arasında arama kurtarmada görevli kadınlarımız ve genç arkadaşlarımızda yer alacak. Onlarla birlikte doğa yürüyüşleri ile birlikte doğadaki arama kurtarma tecrübelerinden faydalanmak üzere aktiviteler yapacağız. Biz dernek olarak hiçbir partinin hiçbir STK’nın arka bahçesi değiliz. AFET’te olduğu gibi afet olmadan da afete karşı insanların bilinçlendirilmesi, çocuklarımızın ve gençlerimizin olası bir afet karşısında hazırlıklı olması konusunda eğitimler vereceğiz. Gençlerimiz başta olmak üzere Çerkezköy’deki tüm gönüllüleri derneğimize bekliyoruz” dedi.

 

Haber/ Şaban Kardeş


0282 726 91 91
0282 747 65 10