Göçmenler günü NKÜ'de kutlandı

Namık Kemal Üniversitesinde 18 Aralık "Uluslararası Göçmen Günü" dolayısıyla etkinlik düzenlendi. NKÜ Tekirdağ Göç İdaresi Müdürlüğü ve Uluslararası Öğrenci Derneğiâ?

Tekirdağ 20.12.2019 17:01:00 0
Göçmenler günü NKÜ

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Rektörlük Konferans Salonda gerçekleştirilen programa Tekirdağ Vali Yardımcısı Ali Dursun, NKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz Çakıcı, İl Göç İdaresi Müdürü Ömer Gümüş, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Yılmaz, NK Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Halim Orta, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Harun Göçerler, NKÜ Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hasan Selçuk Eti, Mevlana Değişim Koordinatörü Arş. Gör. Dr. Oktay Atik, akademisyenler, uluslararası ve yerli öğrenciler katıldı.

 

“HUKUKSAL SORUNLARI GÜNDEME GETİRİLMEKTEDİR”

 

Vali Yardımcısı Ali Dursun yaptığı açıklamada “ Her yıl 18 Aralık’ta Dünya çapında kutlanan Göçmenler Gününde, göçmenlerin ve yerinden edilmiş insanların yaşadıkları ekonomik, siyasi, psikolojik ve hukuksal sorunları gündeme getirilmektedir. 18 Aralık günü uluslararası kamuoyunun dünya çapında göçmenlerin haklarını tanıdığı gün olarak da adlandırılmaktadır. Göç İdaresi Genel Müdürlüğümüz Göçmenler Gününü her yıl bir başlık altında kutlamaktadır. Bu yıl ki başlığımız ise “Kültürlerin Buluşma Noktası: Türkiye” olarak belirlenmiştir. Ülkemiz üç kıtanın kesiştiği bir coğrafyada yer almaktadır. Bu eşsiz jeopolitik konumu tarihin her devrinde önemli medeniyetlere ev sahipliği yapmış Hitiler, Lidyalılar, Frigyalılar, Urartular, Romalılar, Selçuklu ve Osmanlılar gibi değişik dil, din ve kültüre sahip medeniyetler burada yüzyıllar boyu yaşam sürmüşlerdir. Bizler devlet ve millet olarak ülkemizde yaşayan her türlü göçmeni önemsiyor sizlerle birlikte olmaktan memnuniyet duyuyoruz. 18 Aralık’ın bütün göçmenlere her alanda haklarının sağlandığı insanca ve onurlu bir yaşam sürdürmeleri için gerekli tüm koşulların oluşturulduğu Barış ev Huzur dolu bir dünya getirmesi temennisi ile Göçmenler Gününüzü kutluyor, programda emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

 

EDEBİ ESERLER SESLENDİRİLDİ  

 

Açılış konuşmasının ardından üniversitede öğrenim gören uluslararası öğrenciler kendi ülkelerinin bayraklarını, hangi sembolün ne anlama geldiğini ve tarihsel süreçlerini anlatarak bilgilendirmede bulundu. Programda daha sonra Yunanistan, Türkmenistan, Arnavutluk, Özbekistan, Azerbaycan ve Kosova uyruklu öğrenciler şiir dinletisi ile kendi ülkelerine ait edebi eserleri seslendirdi. Şiir dinletinin ardından Afganistan’dan Burkina Faso’ya, Kuzey Makedonya’dan Türkmenistan’a kadar pek çok ülkeyeait atasözleri ve anlamları uluslararası öğrenciler tarafından anlatıldı. Program kapsamında NKÜ Halk Dansları Topluluğu tarafından gerçekleştirilen gösteri, izleyicilerden büyük alkış topladı.

 

STANT GEZİLDİ

 

İl Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından her yıl yaşadıkları illere katkıda bulunan göçmenlere İl Müdürlüklerinin takdiri ile verilen Kırlangıç Ödülü bu yıl NKÜ Ziraat Fakültesi öğrencisi Burkina Faso’lu Abbubakar Uarado layık görüldüğü açıklandı. Türkiye’de öğrendiği tarım tekniklerini 7 bin kilometre uzaktaki ülkesinde uygulamak isteyen Abbubakar Uarado’ya ödülünü Vali Yardımcısı Ali Dursun takdim etti.  Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğü tarafından ‘Dünya Göçmenler Günü’ dolasıyla düzenlenen etkinlikte yabancı uyruklu öğrencilerin kendi yörelerine ait eşyaları sergiledikleri stantlar katılımcılar tarafından gezildi.

 

Haber/Sevay KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10