Akay: Bizi ilgilendiren en önemli mesele çöp suyu arıtma tesisidir

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte ilçe merkezinde kötü kokulara neden olan Seymen Katı Atık Bertaraf Tesisi ile alakalı bilgilendi

Çerkezköy 20.12.2019 18:18:00 0
Akay: Bizi ilgilendiren en önemli mesele çöp suyu arıtma tesisidir

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, bölgede yaşayan vatandaşları koku şikayetlerine neden olan Silivri’deki Seymen Katı Atık Tesisleri’nde toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, İBB Genel Sekreteri Yavuz Erkut, belediye personelleri katıldı.

 

 

YATIRIMLAR, DÖKÜM SAHASI OLUŞTURULMADAN ÖNCE YAPILMALIYDI

 

 Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “ 2015 yılından beri burası Ekrem Başkanın da ifadesiyle bir döküm sahası. Yani döküm sahası oluşturulmadan bu gibi yatırımlar eğer yapılmış olsaydı, döküm başladıktan sonra biz bunlarla baş başa kalmazdık. Şu an bir durumdan bahsediyoruz, ortada bir durum var. Nedir bu durum? Zaman zaman doğal gaz kaçağı kokusu mu diye bizi tedirgin eden buranın çöp suyunun kokusu, atığın kokusuyla beraber birleşip rüzgarın da etkisiyle özellikle Cumhuriyet Mahallesi'ni zaman zaman da Çerkezköy'ün tamamını etkisi altına alıyor” diye konuştu.

 

ÇÖP SUYU ARITMA TESİSİ ÇOK ÖNEMLİ BİR YATIRIMDIR

 

 Akay “  2020 yılının 10'uncu ayında bitecek çöp suyunun arıtma tesisi, bana göre bizi ilgilendiren en önemli meselelerden bir tanesidir.  Çünkü bugün var olan kokuyu engelleyemeyecek tek şey arkadaki havuzlar. Mevcut çöp suyunun kokusu, arıtma tesisi olmadığı için Çerkezköy'e de yakın olan havuzlardan rüzgarın da etkisiyle Çerkezköy'ü etkisi altına alıyor. Benim için en önemli konu 2020 yılında yapılacak olan çöp suyu arıtma tesisi yatırımıdır. Tabi ki diğeri de çok kıymetli bir yatırım. Buradan doğacak bütün çöpleri enerjiye dönüştürecek bir yeni tesisten bahsediliyor. Dolayısıyla bugünkü toplantı yatırımları biraz daha baskı altına almak, yatırım ihtiyacını hem Silivri açısından hem de komşu Tekirdağ Çerkezköy açısından etkisini konuşuyor olmak çok önemli” dedi.

 

 

“İKİ İLÇE İÇİN HAYIRLI OLACAKTIR”

 

Akay “ Bu toplantıyı burada paylaşıyor olmak bence 2020 yılında yapılacak bu yatırımların aksamadan devam ettirilmesini gerektiriyor. Bu benim gördüğüm bugün için önemsediğim bir mesele ki tarih de vererek 2020 yılının 10'uncu ayında özellikle çöp arıtma tesisinin yapılması, diğer arıtma tesisinin inşaatının devam ediyor olması burada ki en önemli durum. 2020 yılının sonunda bu mevsimlerde bu aylarda bizim bunları konuşmuyor olmayı ümit ediyoruz. Dolayısıyla bu açıdan önemsiyorum ben toplantıyı. Buradaki çöp arıtma tesisi yatırımını ve çöpü enerjiye çevirecek tesisin yatırımını çok önemsiyoruz. Ben bu iki meseleye iki yatırıma bakıyorum. Bu iki yatırım Çerkezköy ve Silivri için hayırlı olacaktır” diye konuştu.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10