İYİ Parti muhtarları kahvaltıda ağırladı

Çerkezköy İyi parti İlçe Teşkilatı dün Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Canbazlar Sokakta faaliyet gösteren Halil İbrahim Sofrasında  dün 11.00-12.30 saatleri arası muhtarlara kahvaltı programı düzen

Çerkezköy 22.12.2019 15:42:00 0
İYİ Parti muhtarları kahvaltıda ağırladı

Kahvaltıya İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya ,İl Yönetim Kurulu Üyesi Şerafettin Terzi,İyi Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin, ilçe yönetim kurulu üyeleri ve İyi Parti Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Dilek Köksal katıldı.

 

MUHTARLARIMIZIN SORUNLARININ ÇÖZÜMÜ KONUSUNDA İSTİŞARE EDELİM  İSTEDİK

 

Kahvaltı programında ilk konuşmayı İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin yaptı. Erseçkin, “Bugün ilçemizdeki muhtarlarımız ile bir araya gelmek istedik ve sizlerin sorunlarını birde biz dinleyelim dedik. Sizin bu gün katılımınız bizler için önemliydi. Sizlerle birlikte her daim sahalarda beraberiz. Muhtarlarımız olarak bende kendimi sizlerden yani kendinizden biri olarak görüyorum. Sürecin başından beri söyledik bir araya gelelim kahvaltı edelim sorunların çözümü konusunda ortak noktada birleşelim dedik. Araya yoğun süreçler girdi kısmet bugüneymiş. Aslında kahvaltılar bahane asıl olan bir araya gelerek istişarelerde bulunmak. Arada sizleri makamlarınızda ziyaret ederek istişarelerde bulunuyoruz ama  birlikte kuvvet doğar ilkesinde yola çıkarak birlikte sorunların görüşülmesini daha iyi olacağını düşündük ve bugün bir araya geldik.Sizden alacağımız mesajları  il  başkanımıza da iletmek üzere kendisini de davet ettik ve bugün sizlerle birlikte istişare edelim istiyoruz. Katılımınız için hoş geldiniz çok teşekkür ediyorum”dedi.

 

 

MUHTARLAR POSTACI DEĞİLDİR

 

Erseçkin’in ardından İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya da bir konuşma yaptı. Alkaya, “Toplumumuzun en vecihi olan kahvaltı soframızı şereflendirdiniz teşekkür ederiz. Biz kendimizi anlatmak için yollara çıktık. Sorunlarımızı hepimiz daha iyi biliyoruz. Türk toplum yapısının en eski olan muhtarlık teşkilatı Osmanlı zamanında 1829 yılında kuruldu ve 1944 yılında da resmi hale geldi. İçinde bulunduğunuz süreç  çerçevesinde muhtarlar mahallenin sorunlarını anlatan çözümü konusunda çalışan mahallenin devletle olan irtibat köprüsüdür. Türkiye’de demokrasi gelişmesi çalışmaları yaparken  maalesef demokrasi sıkıntıları yaşadık. Devlet sizi artık postacı yapmaya başladı.Sizlere bırakılan icra dosyalarını adreslere dağıtmak zorunda kalıyorsunuz.Doğal olarak dağıtamıyorsunuz. Adres adres göndermiyorsunuz. İcra dosyası orada zaman aşımına uğruyor.Zaman aşımına uğradığı zamanda  vatandaş ceza yiyor. Vatandaş ceza yediğinde de gidip de hakime savsıya bana ceza yazmışsın diyemiyor. Vatandaş niye bana tebliğ etmedin diye sizin yakanıza yapışıyor.İcra dosyasını gönderen kurum diyor ki biz muhtarınıza gönderdik diyor,muhtarınız takip etseydi diyor. Tüm muhtarlıklarımızda icra dosyaların çok olduğunu da biliyoruz. Devlet postacılık görevini yapma görevinde sizleri kullanmaya çalışıyor. Muhtarlarımızın görevi de bu değildir” dedi.

 

MUHTARLIK 1944 YILINDA RESMİ OLARAK KURULAN BİR KURUMDUR

 

Alkaya “ Muhtarlık mahalledeki bir vatandaşın bir insanımızın sorununu devlete iletmektir. Çünkü mahallede devletin temsilcisi sizsiniz. Günümüzün siyaseti bu noktanın tamamen dışına çıktı. Muhtarlığı ayrı bir konum haline soktu ve tartışılan bir konu çıktı.

 

“SORUNLARINIZA ÇARE ÜRETİYORUZ”

 

Muhtarlıklar dünyada ilk kez  Osmanlı tarafından kurulan ve uygulamaya konulan kurumdur. Ne kadar değerli bir kurumu temsil ettiğinizi biliniz. Siyasileri muhatap almayınız. Seçim zamanında kapılarınıza gelen siyasi partililerle kendi konumunuzu bunlara kullandırmayın. Görevinizin kutsallığını herkesin bilmesini istiyorum. Bizler sizlere nasıl yardımcı olabiliriz, sizlere nasıl hizmet edebiliriz noktasındayız. İYİ Parti ailesi olarak ilçe başkanımız zaten sizlerle temas kuruyor .Sizlerin sıkıntılarınızın çözümü içinde gerekli çalışmalar yapıyoruz. Diğer ilçelerimizde de ilçe başkanlarımız muhtarlarımızla devamlı temas halinde ve bu çalışmalarımız diğer ilçelerimizde de sürüyor. Sorunlarınızı dile getirip mecliste tartışma haline getirip sorunlarınızın çözüme kavuşmasını sağlamaya çalışıyoruz” diye konuştu.

 

SORUNLARINI DİLE GETİRDİLER

 

Alkaya’nın konuşmasının ardından da muhtarlar mahallelerinin çözüm bekleyen sorunlarını dile getirdiler. Muhtarlar kendilerini kahvaltı programında ağırlayan İYİ Parti İlçe Teşkilatına teşekkür ettiler.

 

Haber/Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10