Rüzgar Gülü yargıya taşındı

Kapaklı Belediyesi tarafından Karlı Mahallesi'nde 770 parselde dönemin belediye başkanı İrfan Mandalı tarafından yaptırılan ve Aralık 2018'de Edremit'te düzenlenen Belediye Başkanları Ç

Kapaklı 23.12.2019 18:59:00 0
Rüzgar Gülü yargıya taşındı

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’in soruşturma talebine olumlu yanıt veren İçişleri Bakanlığı, Tekirdağ Valiliği’ne gönderdiği yazıda ihaleye ilişkin sorumlulukları olan kamu görevlileri hakkında soruşturma açılması, sonrasında varsa bir ihmal dosya ekleriyle savcılığa suç duyurusunda bulunmasını istedi. İçişleri Bakanlığı’ndan gelen yazı ile harekete geçen valilik bilirkişi görevlendirirken, 8.5 milyon lira + KDV'ye mal olduğu iddia edilen rüzgar gülü ihalesine ilişkin ihale komisyonunda görev alan Abdullah Ç., Koray K., Gökhan Ç., Özer C. hakkında başlatılan ön soruşturma sonrası  ihalede ihmalleri olduğu kaydedilen belediye çalışanlarının ifadeleri doğrultusunda İçişleri Bakanlığı’nın yazısı ilgi tutularak valiliğin talebi ile Cumhuriyet Savcılığı soruşturma açtı.

Haklarında soruşturma açılan 4 belediye çalışanının ise haklarındaki iddialara ilişkin itirazda bulundukları kaydedilirken, 9 aydır Kapaklı Belediye Başkanlığı makamında bulunan belediye başkanı Mustafa Çetin’in Kapaklı Belediyesi’ndeki bazı ihalelerin araştırılmasına ilişkin İçişleri Bakanlığı’na başvurduğu, bazı ihale dosyalarını ise Çerkezköy Cumhuriyet Savcılığı’na ilettiği öğrenildi. Belediyenin 65 bin TL’lik elektrik faturasından kurtulmak için yaptırdığı 8.5 milyonluk yatırım aylardır çalışmazken, bir taraftan bankaya kredi öderken bir yandan da alacaklı İtalyan firmasının faiz kıskacında olan Kapaklı Belediyesi’nin bu girdaptan nasıl çıkacağı ise Kapaklı’da tartışılan konuların başında geliyor. Kapaklı Belediyesi tarafından Rüzgar Gülü Projesi için bankadan çekilen, fakat firmaya ödenmediği iddia edilen 5 milyon liranın nerelere harcandığı, Çetin’in Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığı şikayet sonrası savcılık tarafından yapılacak soruşturmanın ardından dava açılıp açılmayacağı netlik kazanacak.

 

Haber / Şaban KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10