Çorlu Saadet Partisi divan toplantısı yaptı

Saadet Partisi Çorlu ilçe teşkilatı 2019 yılı son divan toplantısını gerçekleştirdi. Süleymaniye camiinde kılınan sabah namazıyla başlayan etkinlik kahvaltı ikramıyla devam etti. İlçe binasın

Çorlu 24.12.2019 14:15:00 0
Çorlu Saadet Partisi divan toplantısı yaptı

Gündeme dair konuşma gerçekleştiren Çorlu Saadet Partisi İlçe Başkanı Aytuğ Aslan “ Asgari ücret görüşmelerinde üç kademeli zam önerisi gündeme geldi. Hafif işte çalışan adam fazla çalışmadığı için karnı az doyar. Orta yoğunlukta çalışan bir işçi daha az yemeğe ihtiyaç duyarlar. Ağır işte çalışan işçi yorulur o fazla para alabilir teklifi yapıyorlar. Yahu bu ücret insan başı belirlenmez, çoluk çocuğunun ailesinin karnın doyması hesap edilmelidir. 2200 lira asgari ücret belirlemek demek insanları açlığa mahkum etmek demektir. TUİK iktidarın politikalarına kılıf hazırlamakta devrim yaptı adeta.Gerçeklerle alakaları yok! Milletin kafasını karıştırarak karnını doyuracağını zannediyor.Siz hangi hikayeyi söylerseniz söylerin aç insanın karnı hikaye ile doymaz.Önünüze lütfen bir hedef koyun,10 yıl, 15 yıl deyin ki biz bu hedefe ulaşacağız.Her yıl asgari ücreti enflasyonun üzerinde bir artışla hesap edeceğiz deyin!” dedi.

“DÜZE ÇIKARMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL”

Eylül ayı işsizlik rakamlarından bahseden Aslan” Ekonomimizin acı bir gerçeği de işsizlik.
Eylül ayı işsizlik rakamları açıklandı, rakamlar hiç iç açıcı değil. İşsizlik geçen yıla nazaran 2.4 puan artışla yüzde 13.8 oldu. İşsiz sayısı 817 bin kişilik artışla 4.5 milyonu aştı. İstihdam 1.7 puan azalış ile yüzde 46.1'e düştü. Genç işsiz oranı 4.5 puan artışla yüzde 26.1‘e yükseldi. İktidar ekonomimiz uçuşa geçti diyor, ekonomi şu an öyle bir uçtu ki iniş yapacak yer bulamıyor. Kağıt üzerinde ekonomiyi düzelttiklerini sanıyorlar fakat milletimizin canı yanıyor, gerçeklerden haberleri yok. Bir kere zihniyetiniz tamamen yanlış. Bu zihniyet ile ekonomiyi düze çıkarmanız mümkün değil. Türkiye’nin bugün topyekun bir zihniyet değişimine ihtiyacı var. Bu zihniyet değişimi sağlanmadıkça ülkemizin geleceğe emin adımlar atması mümkün değil. Biz Saadet Partisi olarak bu konuda üzerimize düşen ne ise yapmaya hazırız. Yeter ki milletimizin huzuru ve refahı sağlanabilsin. Her zaman söylediğimiz gibi biz bütün uyarılarımızı bir kardeşlik vazifesi olarak yapıyoruz” dedi.

Haber/Cengizhan KÜPELİOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10