Sitespor yeniden liderliğe yükseldi

Tekirdağ Süper Amatör Ligde 14.hafta karşılaşmaları Pazar günü oynandı. Haftaya lider durumda giren Kapaklıspor deplasmanda Marmarareğlisi Belediyespor ile golsüz berabere kalırken, ikinci sıradaki Kapaklı S

24.12.2019 14:46:00 0
Sitespor yeniden liderliğe yükseldi

Tekirdağ Süper Amatör Ligde 14.haftada altı karşılaşma oynanırken, rakip fileler ise 27 kez havalandırıldı.

KAPAKLISPOR TAHTINI KAYBETTİ

Lider olarak gittiği zorlu Marmaraereğlisi deplasmanından, 1 puanla dönen Kapaklıspor liderlik koltuğundan oldu. Tekirdağ Süper Amatör Ligi 14. Haftasında temsilcimiz Kapaklıspor, ligin iddialı takımlarından Marmaraereğlisi Belediyespor ile karşı karşıya geldi. Marmaraereğlisi Şehir Stadı’nda oynanan karşılaşmada 90 dakika golsüz beraberlikle sonuçlandı. Zorlu maçta 1 puana razı olan sarı lacivertli takım, ligdeki liderliğini kaybetti.Marmaraereğlisi Belediyespor ise bu beraberlik ile puanını 31 yaptı.

LİGDE LİDERLİĞE YÜKSELDİ

Haftaya ikinci sırada giren Kapaklı Sitespor ise evinde Şarköyspor’u konuk etti. Maça mutlak galibiyet parolası ile başlayan Kapaklı Sitespor ilk devrinin sonlarına doğru penaltı kazandı. Topun başına geçen Serkan Akyüz düzgün bir vuruş ile topu ağlara göndererek ev sahibi ekibi karşılaşmada öne geçirdi. İkinci yarıda farkı açmak isteyen Kapaklı Sitespor, ataklarında hız kesmedi. 52. dakikada Sitespor’un organize atağında Numan’ın şutu yan ağlarda kaldı. 62. Dakikada sol kanattan hızlı ilerleyen Numan, savunma oyuncularını geçerek ceza sahasına girdi ve Kaptan Serkan’a iğne deliğinden pas çıkardı. Numan’ın pasında topla buluşan Serkan, skoru 2-0 yaptı. 67. dakikada ise Şarköyspor, Devran’ın kırmızı kart görmesi sonucu 10 kişi kaldı. 81. Dakikada Doğukan’ın ortasında Kaptan Serkan, topu ağlara göndererek hat-trick yaptı. 2 dakika uzatmalara gidilen maçta Sitespor, 90+1’de oyuna sonradan dahil olan, altyapıdan yetişen genç oyuncusu Eray’ın ayağından bir gol daha buldu. Karşılaşmadan 4-0 galip ayrılan Kapaklı Sitespor puanını 34 yaparak liderlik koltuğuna oturdu.

ÇORLUSPOR 1947 YÜKSELİŞİNİ SÜRDÜRDÜ

Tekirdağ Mehmet Karatepe Süper Amatör Ligi 14. Hafta mücadelesinde temsilcimiz Çorluspor 1947, Çorlu General Basri Saran Stadı’nda Muratlı Belediyespor’u konuk etti. İlk yarıda rakibine büyük üstünlük kuran Çorluspor 1947 Tansu ile bulduğu gol ile soyunma odasına 1-0 önde gitti. Maçın ikinci yarısında defans ve kaleci arasında yaşanan anlaşmazlık nedeni ile Muratlı Belediyesporlu oyuncu topu ağlara göndererek skoru 1-1’e getirdi. Kalesinde golü gördükten sonra çabuk toparlanan Çorluspor 1947 rakibinin oyunu soğutmasına fırsat vermeyip aradığı golü kısa sürede bularak skoru 2-1’e getirdi. Golden sonra rakibine topla oynama fırsatı vermeyen Çorluspor 1947 sahadan 2-1’lik skorla galip ayrıldı ve puanını 30’a yükseltti.Muratlı Belediyespor ise 17 puanda kaldı.

100.YILSPOR YÜKSELİŞİNİ SÜRDÜRDÜ

Tekirdağ Süper Amatör Küme’de hafta sonu oynanan müsabakada ligin istikrarlı takımı 100.Yılspor zayıf rakibi karşısında farka gitti. 13 Kasım stadında rüzgarlı bir havada oynanan müsabakada sarı-siyahlılar ilk yarısını 2-0 önde kapattığı maçta 4-1 lik bir skorla galip gelirken üst sıralar için iddiasını sürdürdü. 100.Yılspor ilk devre Batuhan Yeniada ve Fatih Şen’in penaltı vuruşundan kaydettiği gollerle ilk devreyi 2-0 önde tamamladı. Karşılaşmanın ikinci devresinin hemen başında da Batuhan ile bir gol daha bulan ev sahibi ekip farkı üçe çıkarırken, konuk ekip Vakıflar Güvenspor ise Tugay ile bir gol bularak umutlandı. Karşılaşmanın uzatma dakikalarında sahneye bir kez daha çıkan Batuhan kendisinin üçüncü ve takımının dördüncü golünü kaydederek skoru 4-1 yaptı. 100.Yılspor puanını 29 yaparken, Vakıflar Güvenspor ise beş puanda kaldı.

ZORLU MAÇTA ERGENEGÜCÜ ULAŞSPOR GÜLDÜ

Haftanın en zorlu karşılaşmasında Ergenegücü Ulaşspor ile Malkara 14 Kasımspor karşı karşıya geldi. Maça hızlı başlayan konuk ekip Malkara 14 Kasımspor 6’ıncı dakikada kaydettiği golle karşılaşmada öne geçti.  Kalesinde gördüğü şok golle birlikte mağlup duruma düşen Ergenegücü Ulaşspor kalan dakikalarda beraberlik için yüklendi. İlk devreyi mağlup kapatan Ergenegücü Ulaşspor karşılaşmanın ikinci devresinin ilerleyen bölümlerinde Mesut mükemmel bir gol kaydederek skoru eşitledi. Gelen golle birlikte büyük moral bulan Ergenegücü Ulaşspor 72’inci dakikada Kerem Güler ile şık bir gol bularak karşılaşmada öne geçti. Müthiş bir çekişmenin yaşandığı karşılaşmanın kalan dakikalarında her iki takımda ataklar geliştirdi. Konuk ekip Malkara 14 Kasımspor karambolden bulduğu golle skoru eşitledi.  Galibiyet için yüklenen Ergenegücü Ulaşspor karşılaşmanın 88’inci dakikasında Ensar’ın mükemmel golü ile bir kez daha öne geçti. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada Ergenegücü Ulaşspor’un 3-2’lik üstünlüğü ile sonuçlandı. Ergenegücü Ulaşspor bu galibiyet ile puanını 19 yaparken, Malkara 14 Kasımspor ise 16 puanda kaldı.

SARAY BELEDİYESPOR’DAN FARKLI GALİBİYET

Haftanın en gollü karşılaşmasında ise Saray Belediyespor evinde alt sıralardan kurtulmaya çalışan Çorlu Kültürspor’u konuk etti. Genç oyunculardan kurulu rakibi karşısında maça mutlak galibiyet parolası ile başlayan ev sahibi ekip Saray Belediyespor kaydettiği gollerle öne geçmesini bildi. Rakibi karşısında tek kale bir futbol ortaya koyan Saray Belediyespor karşılaşmanın ikinci devresinde de üst üste goller bularak karşılaşmadan da 9-1 galip ayrıldı. Saray Belediyespor bu galibiyet ile puanını 26 yaparken, Çorlu Kültürspor ise sekiz puanda kaldı.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10