Yazar Vakkasoğlu Mehmet Akif Ersoy'u anlattı

Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u anma etkinlikleri kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Gülerçin Kolejinde etkinlik düzenledi. Etkinlikte 'Akif Dede' kitabının yazarı eğitimci-yaza

Çerkezköy 25.12.2019 17:39:00 0
Yazar Vakkasoğlu Mehmet Akif Ersoy

Gülerçin Kolejinde gerçekleştirilen konferansa İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Çerkezköy İmam Hatip Derneği Yaşatma Derneği Başkanı Ercan Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

 

TAVSİYELERDE BULUNDU

 

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, konferansa katılan eğitimci yazar Vehbi Vakkasoğlu’na teşekkür etti. Gümüş’ün konuşmasının ardından Enesler Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerini okudular.  Programda eğitimci yazar Vehbi Vakkasoğlu Mehmet Âkif’in örnek kişiliğinden ve ahlâkından söz etti. Mehmet Âkif Ersoy’un örnek bir insan olduğunu söyleyen Vakkasoğlu, öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

 

 

“MEHMET AKİF ÖRNEKTİR”

 

Yazar Vakkasoğlu “  Mehmet Akif örnektir. Örneksiz eğitim olmaz. Örnek alacağınız bir büyüğünüz olmalı yoksa boşlukta kalırsınız. Örnek alacağınız kişilerden biri de Mehmet Akif'tir. Adam gibi adamdır, yalansız, haramsız bir hayatın sahibidir. Ahlak ve karakter abidesidir. Şairin, adamın hasıdır, iyi bir Müslüman'ın zirvesidir. O'nu ne kadar tanıyor, ne kadar örnek alıyoruz? O'nun yüreği bize lazım. O sizin de manevi dedeniz. O'nun ruhunu sıksanız ilk damlayan şey dostluk olur. 10 parmağında 10 marifeti var fakat bir o kadar da mütevazı bir kişiliğe sahip. Ancak bizim O’nu anlamaya ve kendimize örnek almaya ihtiyacımız var. Gençlere sesleniyorum: Akif Dedeyi örnek alsanız, dedelerinizi üçleseniz yolunuz aydınlık olacaktır” dedi.

 

ÖDÜLLERİ VERİLDİ

 

Vakkasoğlu’nun konferansının ardından ilçe genelinde yapılan Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinlikleri kapsamında şiir, kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere takdim edildi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10