Şube başkanı tutuklanmaya sevk edilince ayağa kalktılar

Türk Eğitim Sen Çerkezköy Şube Başkanı Alper Tunga Şahin'in görev yaptığı okuldaki bir öğrencisiyle aralarında geçen diyalogun ailesi tarafından üzerine yerleştirilen ses kayıt cihazıy

Çerkezköy 26.12.2019 19:00:00 0
Şube başkanı tutuklanmaya sevk edilince ayağa kalktılar

Soruşturma kapsamında yaklaşık bir ay önce soruşturma savcısına kendisi giderek ifade veren Türk Eğitim Sen Çerkezköy Şube Başkanı Alper Tunga Şahin’in polis zoruyla mevcutlu olarak adliyeye getirilmesine anlam veremediklerini kaydeden MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, “2 yıl önce öğretmenimize karşı eşi de şube başkanımız gibi öğretmen olan bir hanımefendi, çocuğunun üzerine kayıt cihazı yerleştirerek sözde ortam dinlemesi yaparak hafiyeliğe soyunup yasa dışı elde ettiği delillerle şikayetçi olmuş. Şube başkanı arkadaşımızın yaklaşık bir ay önce soruşturma savcısına gelerek konuya ilişkin detaylı ifade vermesine rağmen bugün apar topar mevcutlu olarak adliyeye getirilmesi, tutuklanmak istemiyle cumhuriyet savcısının eşinin görevli olduğu mahkemeye sevk etmesi, mahkemenin de neredeyse bir terör örgütü üyesi muamelesi yaparak şube başkanımızı adli kontrol altına alarak yurt dışına çıkış yasağı koymasını, öğretmenlik gibi kutsal bir görevi yapan öğretmenimize yapılan uygulamayı esefle kınıyoruz. Öğretmenimizin yanlışı varsa savunayız ama öğretmenimize yapılan bu uygulamayı da kınıyoruz. Bu konunun demokrasi ve hukuk çerçevesinde üzerine gideceğiz” dedi.

 

 

“SONUNA KADAR TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

 

Aydeniz, “Öğretmenimiz kınama cezası almıştır fakat Türk Eğitim Sen Şube başkanımıza bir kasıt olduğunu düşünüyoruz. Bu işi adliyeye taşıyıp adli bir vaka haline getirip aslında hiçbir delili olmayan ispatı olmayan bizim de bir buçuk yıldır yakından takip ettiğimiz bir konudur. Bizler de Sayın Türk Eğitim Sen Tekirdağ İl Temsilcisi Kamuran Varma başkanımızla sürekli istişare halindeyiz. Başkanımızın yanındayız. Bu işin arkasında siyasi, idari veya her ne şekilde bir kasıt varsa biz de bunun sonuna kadar takipçisi ve destekçisi olacağız. Çünkü hiç alakası olmayan suçlamalar var, iftiralar var. Karşı tarafı tanımıyoruz. Öğretmen olduğunu biz de duyduk. Zaten bizi şahıslar ilgilendirmiyor. Olayın bu kadar büyütülmesi bu seviyelere kadar getirilmesi ilgilendiriyor. Vatanını, milletini seven aşkla şevkle bu millete hizmet etmeye çalışan vatansever, milliyetçi her arkadaşımızın arkasındayız. Bu konularda eğer aşırı bir kasıt var ise mutlaka bir hukuksuzluk vardır. Demokratik bir şekilde hukukçu arkadaşlarımızla bu işin bizler de takipçisi olacağız” dedi.

 

 

HUKUKSUZLUĞU HUKUK YOLUYLA ÇÖZERİZ

 

Aydeniz’in ardından konuşan Türk Kamu-Sen Tekirdağ İl Temsilcisi Kamuran Varma da “Hukuksuzluğu hukuk yoluyla çözeriz. Hukuk yoluyla cevabımızı en sert bir şekilde veririz. Bunu da bütün kamuoyu bilsin.” diyerek bu konunun takipçisi olacağını belirtti. Türk Eğitim Sen Tekirdağ İl Temsilcisi olarak Çerkezköy’de öğretmene yapılan bu adaletsizliğin peşinde olduklarını söyleyen Varma, “Hiç kimse hukuka aykırı davranamaz. Yeri belli, yurdu belli olan bir kişiyi bu şekilde adliyeye getiremez. Bunun arkasında kim varsa bunun takipçisi olacağız. Siyasi ya da diğer alanlarda her kim bunun arkasında büyük bir adaletsizlik yaptıysa teşkilat olarak peşindeyiz. Bunu herkes böyle bilmelidir. Hiç kimse Türk Eğitim Sen’lilere bu memlekette bunu yapamaz. Zulüm yapacaksa bunun takipçisi oluruz. Gerekli dersi de her alanda veririz. Bunu herkes böyle bilsin. Adliyede de maliyede de eğitimde de Türk Eğitim Sen ve Türk Eğitim Sen’liler Türkiye Cumhuriyeti’nin mihenk taşıdır. Biz olmazsak devlet olmaz. Bunu herkes böyle bilmelidir.” dedi.

 

“BİR KASIT VARSA ONUN DA PEŞİNDE OLURUZ”

 

Hiçbir tutarı olmadan gizli bir dinleme ile eğitimci arkadaşlarına bir suçlamada bulunulduğunu kaydeden Varma “Bununla ilgili de herhangi bir takip yoktur. Dolayısıyla bu takibi olmayan bu konunun bu şekilde adliyeye taşınmasına şiddetle karşıyız. Biz de taraf olarak davamızı açtık. Bunun takibi sonucunda da adli makamlar ne karar verirse boynumuz kıldan ince ama haklı olduğumuz bir davada siyaseten üyemize bir kasıt varsa onun da peşinde oluruz. İl Milli Eğitim nezdinde de olayı takip edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

 

“POLİS ZORUYLA GETİRİLMESİNE GEREK YOK”

 

Şahin’in polis zoruyla getirilmesine de tepki gösteren Varma, “Evet böyle bir süreç yaşandı. Öğretmenimiz de devlet memuru ve yeri yurdu belli.  Polis zoruyla getirilmesine gerek yok. Zaten kendi isteğiyle buraya gelmiştir. En çok itiraz ettiğimiz konu da budur zaten” dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10